Aici se discuta > Subiecte generale
Comunicare
Matei:
--- Citat din: Caroline din Luni, 20 August 2012, 19:22 ---Sau stimul - receptor - cod genetic / succesiune de proteine (neurohomon) - efector. Arcul reflex care sta la baza reflexelor din lumea vie a fost "modelul" care a stat la baza inventarii marketingului si calculatorului... adica a notiunii de comunicare. O explicatie exhaustiva, pertinenta si bogat exemplificata se gaseste in cartea lui Daniel Goleman - "Inteligenta emotionala".
P.S. Eu doar am observat ca martorii din clip zambeau la final. :)
--- Terminare citat ---
bravo pentru goleman, sis! :) ar mai fi si "Inteligenta Sociala" tot a lui Daniel, apoi o alta carte edificatoare pentru ceea ce inseamna comunicare (ca sa comunic bine cu ceilalti, trebuie sa comunic in primul rand bine cu mine) "Daca m-as asculta, m-as intelege" de Jacques Salome (Si je m'ecoutais, je m'entendrais", titlul in original. asa, ca aperitiv. ;)
Caroline:
Am si "Inteligenta sociala"... da' dupa ce am citit atatea ca sa invat cum sa comunici cand nu simtesti, am ajuns la concluzia ca tot mai bine e sa simtesti si sa vina de la sine.
Matei:
--- Citat din: Caroline din Luni, 20 August 2012, 22:36 ---Am si "Inteligenta sociala"... da' dupa ce am citit atatea ca sa invat cum sa comunici cand nu simtesti, am ajuns la concluzia ca tot mai bine e sa simtesti si sa vina de la sine.
--- Terminare citat ---
dear sis, I couldn't agree more! :) totusi ajuta si ele acolo, la un moment dat, ca un indreptar cel putin. ca nu putem lua totul ca litera de lege, asta este un fapt.
Matei:
--- Citat din: Caroline din Luni, 20 August 2012, 19:22 ---
P.S. Eu doar am observat ca martorii din clip zambeau la final. :)
--- Terminare citat ---
zambeau, asa este! cred si eu, dupa spaima pe care se presupune ca ar fi trait-o... in general, dupa ce trecem un hop mai dificil viata ni se pare mult mai frumoasa.
Guesswho:
--- Citat din: Matei din Luni, 20 August 2012, 22:30 ---bravo pentru goleman, sis! :) ar mai fi si "Inteligenta Sociala" tot a lui Daniel, apoi o alta carte edificatoare pentru ceea ce inseamna comunicare (ca sa comunic bine cu ceilalti, trebuie sa comunic in primul rand bine cu mine) "Daca m-as asculta, m-as intelege" de Jacques Salome (Si je m'ecoutais, je m'entendrais", titlul in original. asa, ca aperitiv. ;)
--- Terminare citat ---
daca mesajul ar fi fost scris de o femeie, nu m-ar fi mirat pentru ca, de regula, femeile sunt mai receptive cand e vorba de astfel de carti.
insa avand in vedere ca mesajul vine de la tine, apreciez ca meriti :applause:
am fost placut surprinsa, recunosc :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă