Autor Subiect: Autocunoastere  (Citit de 147003 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

silviu

• Vizitator
Re: Autocunoastere
« Răspuns #90 : Marți, 20 Martie 2012, 09:48 »
da, te aprob si ma aprob. pozitiv!

Offline ioana1972

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #91 : Miercuri, 21 Martie 2012, 16:28 »
Am citit cele 4 principii si cat sunt de adevarate!!Pe drumul cunoasterii de sine si a impacarii cu sinele trebuie sa trecem prin mai multe experiente ce intr-adevat ne sunt date de persoanele pe care le intalnim.Experientele noi le catalogam si le incadram de fiecare data la "frumoase" si "urate".Daca am putea sa le privim doar ca pe ceea ce sunt in realitate-experiente si atat-viata noastra ar fi mult mai usoara cateodata si am putea progresa mult mai repede pe drumul atat de greu al autocunoasterii .
 Si intodeauna ,am mai spus asta, intodeauna intalnim in exterior ceea ce avem noi in interior .Intram in rezonanta cu persoane conform trairilor noastre si a ceea ce avem in interior.Trecem prin experientele care ne sunt necesare.Oricum ,daca e sa ne detasam si sa privim obiectiv,tot ceea ce ni se intampla,"bine" sau "rau"intr-adevar e necesar sa ni se intample si nu putem decat sa invatam din asta.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #92 : Miercuri, 21 Martie 2012, 19:18 »
DAP, asa e! Chiar si cand e vorba de experiente negative, de fapt "invatam" sa recunoastem (sa aducem din subconstient in constient) ceea ce nu ne place la noi insine. Doar cu acei oameni care ne sunt complet indiferenti nu avem nimic in comun... si asta doar pana la proba contrarie. O0

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #93 : Vineri, 23 Martie 2012, 10:45 »
"A fi sincer cu tine insuti este unul din cele mai mari daruri pe care poti sa ti le faci. Sinceritatea te elibereaza de povara mastilor, de contabilizarea minciunilor, iti reda libertatea si fericirea. Te face nesantajabil, transparent, iti reda demnitatea. Poate ca nu poti sa fii mereu sincer cu altii (pentru ca ei nu iti permit, nu sunt pregatiti iar tu inca nu stii sa fi sincer fara sa ranesti sau sa revolti) dar nu te costa nimic sa fii sincer cu tine. Dimpotriva. Castigi totul. Te despovarezi si te inseninezi, iti redobandesti linistea si stabilitatea,  simti ca nu mai datorezi nimic in schimb,  poti onora pe cei din jur cu puterea ta de a patrunde si recunoaste fatetele adevarului si ale realitatii".
continuarea aici:
http://www.horoscoptv.ro/blog/2009/12/sinceritatea-%E2%80%93-fundamentul-libertatii-interioare/
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #94 : Vineri, 23 Martie 2012, 11:57 »
Escroaca Rafaela, "săltată" de la cafeaua de dimineaţă
Costel Runcescu, zis şi "Dan Americanu", şi Rafaela Claudia Preda rămân în continuare principalii suspecţi în cazul jafului care a avut loc luni la o casă de schimb valutar din Capitală. Cei doi au fost audiaţi ieri, procurorii propunând în cazul lor arestarea preventivă.

Mariana Petre(prietena Rafaelei) continuă: "Rafaela a intrat la o firmă de asigurări. În şase luni, a depăşit orice target! De aici comisioane… În toamnă, am început împreună adeziunile cu firmele medicale, cu legea asta a privatizării sistemului de sănătate. Alţi bani…"
Aveau şi o pasiune comună: cărţile de dezvoltare personală. Mariana se ia în serios şi dă un citat: "Prietenul este cel care vine, nu cel care pleacă". Sau: "Şi un criminal are o parte sublimă în el".  :D

Între aceste cugetări, vorbeşte de japonezi care au reuşit în viaţă: "Vă spun! Puterea gândului este mai mare decât a omului! Un om care citeşte cărţi de dezvoltare personala nu poate fi rău!".

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #95 : Vineri, 23 Martie 2012, 12:22 »
Un om care citeşte cărţi de dezvoltare personala nu poate fi rău!".
depinde in ce scop foloseste informatia de acolo  ;)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #96 : Vineri, 23 Martie 2012, 12:27 »
nu conteaza. si intr-un criminal zace o parte sublima.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #97 : Vineri, 23 Martie 2012, 12:28 »
asa-i, pentru unii nu conteaza, pentru altii da  :)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #98 : Vineri, 23 Martie 2012, 12:34 »
eu credeam ca dezvoltarea personala inseamna sa perfectionezi anumite parti bune si calitati dar se pare ca fiecare are parerea lui despre ce este bun si ce nu - cam mult liber arbitru -  ca peste tot in ultima vreme
... si apoi ne miram de ce traim intro societate atat de agresiva si concurentiala

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #99 : Vineri, 23 Martie 2012, 12:49 »
asta e si parerea mea ,gabi, dezvoltarea personala te ajuta sa te descoperi pe tine insuti, sa iti pui in valoare calitatile, sa fii mai bun, etc..dar daca unii aleg sa faca astfel de fapte, e alegerea lor pana la urma. nu i-a indemnat nimeni, in nicio carte de dezvoltare personala, sa comita infractiuni, sunt convinsa.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #100 : Vineri, 23 Martie 2012, 19:54 »
eu credeam ca dezvoltarea personala inseamna sa perfectionezi anumite parti bune si calitati dar se pare ca fiecare are parerea lui despre ce este bun si ce nu - cam mult liber arbitru -  ca peste tot in ultima vreme
... si apoi ne miram de ce traim intro societate atat de agresiva si concurentiala

De acord cu tine, in afara de clasificarea bun-rau, care e arbitrara, stabilita de societate ca al-negru, ca o medie. Noi nu suntem medii, suntem individualitati, adica 1000 de tonuri de gri diferite intre alb si negru. Dupa mine, dezvoltarea personala inseamna sa descoperi care ton de gri esti si cu ce te potrivesti in viata. Parca tu ziceai pe undeva ca nefericirea nu este decat o neconcordanta, un conflict intre ceea ce esti si ceea ce trebuie sa fii. Trebuie sa ne "dezvoltam" mai mult catre ceea ce suntem, nu catre ceea ce spun altii ca ar trebui sa fim.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #101 : Sâmbătă, 24 Martie 2012, 19:40 »

Emilia Mindrut

• Vizitator
« Răspuns #102 : Duminică, 25 Martie 2012, 10:13 »
Pe drumul cunoasterii de sine, cred,  ca este important  sa constientizam, CINE SUNTEM CU ADEVARAT, in raport cu o relatie ,eveniment, persoana etc. Dar mai ales sa alegem CINE VREM SA FIIM, in raport cu orice fapt. Schimbarea in sine trebuie sa o alegem nu pt. ca un lucru este gresit, ci pt. ca nu mai afirma cu acuratete CINE ESTI,nu te mai reprezinta .

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #103 : Duminică, 25 Martie 2012, 14:58 »
Subscriu!  O0

P.S. Chestionarul ala al lui Friedmann mie nu-mi da prea incurajator... se pare ca voi muri copil. Voua?

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #104 : Duminică, 25 Martie 2012, 15:13 »
24.2. Hmmm...ceva-i putred in Danemarca...ori e gresit testul :).