Aici se discuta > Subiecte generale

Autocunoastere

<< < (72/85) > >>

Guesswho:

--- Citat din: micaela din Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012, 19:51 ---una dintre marile nemultumiri  (nu neaparat rostite, dar simtite puternic in interioru-mi) care m-au decis sa iau hotararea divortului a fost exact faptul ca "el", prin pasivitate, delasare etc... ma obligase intr-un fel sa devin "barbata" familiei, persoana responsabila care trebuia sa tina haturile intotdeauna, in problemele importante si stresante, mai ales... fara odihna, fara dreptul de a fi "slaba" si vulnerabila macar in anumite momente...pentru ca stiam ca nu avea cine sa ma inlocuiasca la carma "carutei". eram "barbata" familiei fara ca eu sa-mi fi dorit deloc rolul dominant in cuplu. o democratie pe picior de egalitate, in care pe rand, ba unul, ba altul sa fi preluat greul mi-ar fi convenit mult mai mult..

--- Terminare citat ---
te inteleg foarte bine, mica, pentru ca am trecut si eu pe acolo...si acum nu mai conteaza, cel putin pentru mine.
da` ce nu pricep eu e de ce barbatii (marea lor majoritate) nu mai vor sa fie barbati, sa-si asume responsabilitati, sa fie capul familiei, cavalerul pe care femeia sa se poata baza....o intrebare la care n-o sa aflu (probabil) niciodata raspuns.  :-\

bit:
Iote ca facem si noi dezvoltare personala: invatam sa deosebim un Chivas de 12 ani de unu` de 18, preferam sa ne vedem mai departe de copilarie (ca de! suntem egali in drepturi. Da` si in obligatii!!! asa ca decat sa-ti car sarsanalele, mai bine rup X-Boxu` cu baietii pe FIFA 13) si invatam aritmetica cum trebe (adica 1x 40 nu prea e egal cu 2x 20).
Oricum, uite (cum zise si Mica si Caroline), tot va place sa fiti barbate. Pai faceti-o cu norma-ntreaga!
Asa ca, in epoca lui  "eu", "mie" si "al meu", de ce as fi eu altfel? Mai da-o dracu` de persoana I plural!

Stii, americanii au o vorba: "why buy the cow..."

Lili Zamfirescu:

--- Citat din: bit din Duminică, 18 Noiembrie 2012, 15:57 ---Iote ca facem si noi dezvoltare personala: invatam sa dosebim un Chivas de 12 ani de unu` de 18, preferam sa ne vedem mai departe de copilarie (ca de! suntem egali in drepturi. Da` si in obligatii!!! asa ca decat sa-ti car sarsanalele, mai bine rup X-Boxu` cu baietii pe FIFA 13) si invatam aritmetica cum trebe (adica 1x 40 nu prea e egal cu 2x 20).
Oricum, uite (cum zise si Mica si Caroline), tot va place sa fiti barbate. Pai faceti-o cu norma-ntreaga!
Asa ca, in epoca lui  "eu", "mie" si "al meu", de ce as fi eu altfel? Mai da-o dracu` de persoana I plural!

--- Terminare citat ---
....si acuma fii amabil pe cat esti de dragutz si fa oleaca de traducere la ce-ai zis colea. da' asa, pe intelesu-mi nededat la finetzuri.

micaela:
ca Lilu zic si eu. ori fusesi excesiv de fin pentru neuronu-mi obosit, ori esti tu foarte obosit, insa rezultatu-i acelasi: nu pricepuram neam ce vrusesi a zice dvs., bre.  :)

1. pricepusi gresit. nu ne place deloc sa fim barbate (mie nu), da' daca-n jungla in care traim n-avem un barbat adevarat cu care sa facem o echipa echilibrata, suntem nevoite a supravietui devenind astfel. si-apoi, daca tot  e conjunctura de asa natura ca tre' sa fii 80% yinu' familiei, atunci de ce sa mai si suporti un individ care-ti strica energia cu minciunele, lasitati, mutre, fitze etc.... sa nu detaliem, aici? ca nu-i vorba de puterea muschiului purtator de plase ci de puterea aceea interioara care te face sa te simti in siguranta alaturi de el, stiind ca atunci cand e greu, si nu (mai) poti, el este acolo si preia carma sau face echipa cu tine, nu zace-n indiferenta si inactiune, lasand lucrurile s-o ia pe campii. Nu generalizam chestiunea, vorbim de barbatii nostri (fosti)... Exista si barbati care mai au la purtator chestiunile de baza (2 si cvasi-rotunde), dar parca sunt tot mai putini... sau poate ca asa a fost intotdeauna dar noi femeile nu observam stand intre peretii casei si delectandu-ne doar cu frecatul rufelor si indeletnicirile din cratita.. Se pare ca faptul ca ni s-a deschis orizontul nu ne-a fost favorabil..
2. nu inteleg ce e cu eu, mie, al meu... daca folosim "eu" aici e pentru ca ne dam de exemplu pe noi insine.

si-ai spus "mai da-o dracului de persoana I plural"  ::) Ai gresit de ti-a iesit subconstientu' prin taste? :) si eu vad ca "Noi" functioneste tot mai dificil si tot mai rar.

Caroline:
Ca sa nu ne mai "certam" - vorba vine - Bit, eu am inteles ce vrei sa zici, da' asta numai datorita experientei de Canada, asa ca o sa ma straduiesc sa exemplific cu asta:

La noi, feminismul e un moft promovat politic de UE. In Canada (si alte tari civilizate) nu a fost si nu este un moft... acolo femeile chiar nu aveau drept de vot in anii '70 si nu mergeau la facultate... in schimb se bazau pe formula magica "In spatele oricarui barbat puternic...". Aceasta extrema se intalneste inca la femeile din Rusia (am citit despre asta), in care o femeie se bucura in tacere ca barbat-su e "copilu' mare" care nu se ocupa de nimic... deci nici de contabilizarea banilor casei sau a timpului liber al nevestei. Nu glumesc... sunt inca multe femei in Romania care jinduiesc dupa asemenea statut... mai ales cand au si ce contabiliza, in afara de prostia sotului.  :P
De la aceasta extrema, acu' in Canada, urmare a miscarilor feministe, s-a ajuns la extrema cealalta: o femeie se considera jignita si se uita la tine cu dispret daca ii oferi locul in autobuz. Adica, ce, cu ce e ea mai slaba decat un barbat, sa nu poata sta in picioare?! Nici de data asta nu glumesc, e pe bune!
Ce se intampla in Romania? In fapt, egalitatea (a nu se citi identitatea) femeii cu barbatul nu a fost niciodata o problema. Comunismul a oferit acces la studii, locuri de munca si functii in egala masura ambelor sexe. Deci n-am ajuns nici la extrema Rusiei, nici a Canadei. Totusi, manipularea mass-media este atat de mare incat creeaza o falsa nevoie, aceea ca femeia sa fie mai egala decat barbatul... lucru la care barbatii se crucesc si aleg sa-si ia jucariile si sa plece (in lumea lor, daca nu au curajul sa plece de tot)... nejustificat. Adica sa faca ce-a zis Bit.  :giggle: Fals! Eu cred ca la noi femeile nu si-au pierdut niciodata nici feminitatea, ca si canadiencele, si nici identitatea, ca rusoaicele... sunt chiar acolo unde trebuie... cu conditia sa nu va mai uitati, mai, atata, nici la talk-show-uri, nici in gura soacrelor - mame de baieti.  >:D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă