Aici se discuta > Subiecte generale

Autocunoastere

<< < (5/85) > >>

pocama:

--- Citat din: steliana din Duminică, 05 Februarie 2012, 10:25 ---

ne poti impartasi din experienta ta

Cu mare drag, dar intr-un cadru restrans. Am mai facut-o in alte ocazii, iar parerile emise imi aratau gradul de intelegere.
Chiar si atunci cand dispui de anumite experiente si crezi ca acumularea de cunostinte te fac sa simti mai putin comun, este dificil sa gasesti corespondenta ideala in cadrul oricarui fel de relatie. Cum bine se stie, totul are un pret.
Indraznesc sa spun; cine se stie, se cunoaste! :)

--- Terminare citat ---

Mi-ar face placere sa ma aflu in acel cadru restrans...Lumea in care traiesc mi se pare din ce in ce mai straina. Simt o nevoie disperata de a evada din acest nonsens in care traiesc. Mi se pare de-a dreptul jalnic, neinteresant, lipsit de logica, s.a.m.d sa iti petreci timpul in cea mai mare parte in folosul unor acumulari materiale, pierzandu-te in lacomie, invidie, egoism, ignorand cu desavarsire ADEVARUL pentru care te afli aici. Sper sa avem ocazia de a schimba cateva pareri intre noi, de a ne impartasi din propriile experiente... :D

Guesswho:
Subscriu Pocama  :)
Ocazii vom gasi cu siguranta, se organizeaza lunar cate-o iesire  :)

pocama:
Subiectul este mai mult decat provocator. Abia astept o astfel de intalnire.  :smitten:

Guesswho:

--- Citat din: steliana din Duminică, 05 Februarie 2012, 10:25 ---Doar gandul pe care l-am incercat citind aceste randuri a fost terifiant. Dar voi incerca sa aprofundez acest exercitiu pentru ca, desi pare extrem, fiind solutia cea mai grea dintre toate, aceea de a ma pierde)

Vezi, aici nu este vorba de a pierde "pe tine" ci persoana care inseamna mai mult decat tine. Cred ca oricare dintre noi, daca ar fi sa aleaga intre viata lui si cea a copilului ... si-o ofera neconditionat.
=========================
Am trait asta acum 6 ani, imediat dupa ce am nascut la 2 zile dupa externarea din maternitate, baiatul meu a facut convulsii din cauza lipsei de calciu. Din cauza incompetentei medicilor din maternitate am fost la un pas sa-mi pierd copilul. In maternitate i-am aratat neonatologului o astfel de criza, mi-a spus ca tremura ca ii e frig, desi in salon cred ca erau 30 grade. Eu, fara experienta, am crezut. Dupa externare crizele s-au repetat devenind din ce in ce mai grave, am ajuns in cele din urma la terapie intensiva si din fericire pt noi, totul s-a terminat cu bine, copilul n-a ramas cu niciun fel de sechele, este un copil normal, sanatos.
Dupa aceasta experienta, timp de 9-10 luni, am retrait acele momente de groaza din timpul crizelor, la ultima criza i-am pus oglinda la gura, nu-mi dadeam seama daca mai respira, ambulanta nu mai ajungea...in fine. Stiu ce inseamna sa treci prin asta. Nu doresc nimanui o astfel de trauma. Eu am reusit sa depasesc aceste stari prin autocontrol, cum simteam ca am astfel de ganduri imi impuneam sa le corectez cu altele pozitive. Ma incurajam singura.
Inteleg ce vrei sa spui cu acceptarea destinului, dar crede-ma, ca o mama care am trecut prin asta, e ff greu sa iti pastrezi mintea limpede si calmul in acele momente, desi aceasta e atitudinea potrivita. Te simti napadit de tot felul de ganduri, toate negative, unul mai terifiant decat altul si nu mai vezi o rezolvare favorabila a situatiei. Un membru al familiei, om deosebit din toate punctele de vedere, m-a ajutat enorm de mult atunci, mi-a spus"Nu ai voie sa te prabusesti, trebuie sa fii puternica pt el, schimba-ti gandurile" Am facut asta si ne-am ajutat si pe mine si pe cel mic.
==============================
"Cand lucrurile sunt facute detasat, fara incrancenare, parca rezultatul este altul."
=======================
a propos de asta, citisem undeva ca nu primesti ceea ce cauti cu disperare, ci ceea ce iti doresti cu detasare.
--- Terminare citat ---

steliana:

--- Citat din: silviu din Duminică, 05 Februarie 2012, 16:16 ---eu n-as vrea sa ma cunosc. as vrea sa raman o enigma pentru mine.

--- Terminare citat ---

Faptul ca stii ce vrei, tradeaza tocmai ca te cunosti. Cred ca ai fi o poezie la un seminar.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă