Arhiva > Arhiva

Brainstorming - adica sa vedem ce idei avem

<< < (12/30) > >>

NICOLAE:
Oare si a pierdut sensul expresia:Casa ,dulce casa!?? ::)

Caroline:
Nu cred... pentru cine are una. Eu caut un sens pentru mine.

Paranteza: Ca de obicei, cand caut raspunsuri imi pica in mana ceva aparent fara legatura. Azi citeam in Viktor Frankl o idee interesanta despre sensul vietii. Banal titlul asta, imi venea sa spun inainte de a incepe cartea, sensul vietii a fost obiectul filozofiei de secole si inca il mai cautam. Insa ideea lui Frankl e intr-adevar inedita. Dupa ce a fost detinut la Auschwitz, fostul neurolog si psihiatru a renuntat cu dispret sa mai caute sensul vietii la modul general, spunand ca asa ceva nu exista. Exista doar sensul vietii fiecaruia dintre noi, care este unic de la om la om. In logoterapia pe care inventat-o, prima lui intrebare este: "Ce te-a impiedicat sa te sinucizi pana acum?" Unii raspund: copilul meu, altii - familia mea, care ar suferi, pe altii - o descoperire, o carte de scris sau un serviciu in care ceilalti se bazeaza pe tine pentru a pune in practica un proiect de maine. Raspunsul iti da indicii asupra sensului pe care il poate avea viata ta si numai a ta si care n-are nicio legatura cu motivatiile altora!
"Nu noi avem ceva de asteptat de la viata, ar trebui sa ne intrebam ce asteapta viata de la noi." Inchid paranteza.

Revenind la "acasa", prin comparatie, eu inca nu am gasit locul in care sa am un sens. Paradoxal, fiindca am locuit cu propria mea familie, am incercat multe locuri, iar acum locuiesc chiar in casa parinteasca. Se spune ca atunci cand renunti sa mai hoinaresti prin viata, ai ajuns unde trebuie.Si totusi... unde o fi "acasa" aia la care iti doresti sa te intorci intodeauna si sa nu mai pleci niciodata?
Oare gresesc atunci cand spun ca e vorba de un loc, ar trebui sa fie doar o stare interioara in orice loc m-as afla?  :-[

Guesswho:

--- Citat din: Caroline din Vineri, 13 Aprilie 2012, 22:50 ---Depinde "acasa" de altcineva sau numai de noi?

--- Terminare citat ---
parerea mea e ca depinde doar de noi, cand am atins acel echilibru interior, orice vine din afara rau nu poate perturba linistea noastra interioara. cu alte cuvinte, nimeni nu te poate atinge/rani daca tu nu-i permiti. eu n-as asocia "acasa" cu un loc (desi caminul meu chiar simt ca e "acasa" pt mine), ci cu ceea ce sunt eu. totusi, si vibratia locului unde ma aflu intr-un anumit moment are influienta asupra starii mele, mi s-a mai intamplat sa ma simt "acasa" si-n alte locuri, dar nu multe.
cred ca erai pe acelasi nivel vibrational cu acea persoana atunci cand spui ca ai simtit acel "acasa", atinsesei acea pace interioara, erai in armonie cu toate, de aceea inclusiv locul ti s-a parut atat de intim si primitor....nu stiu, zic si io.. :)

Caroline:

--- Citat din: Guesswho din Marți, 17 Aprilie 2012, 19:42 ---cred ca erai pe acelasi nivel vibrational cu acea persoana atunci cand spui ca ai simtit acel "acasa", atinsesei acea pace interioara, erai in armonie cu toate, de aceea inclusiv locul ti s-a parut atat de intim si primitor....nu stiu, zic si io.. :)

--- Terminare citat ---

Da... eram.   :-[ Avand si un astfel de termen de comparatie, cautarea unui alt "acasa' cel putin la fel devine si mai dificila. Poate daca as sti cum sa obtin asta strict de la mine insami, fara ca asta sa depinda de altcineva...

Emi 53:
Experienta ,intoarcerii acasa;sentimentul  ca esti bine venit,ca esti iubit,ca esti sprijinit sa-ti vindeci rani si amintiri vechi.ca esti binecuvantat. .Acasa, este o stare de pace interioara,in sfarsit ;Ai venit acasa,;

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă