Forumul celor nou intrati > Prezentare nou intrati
De ce suntem single ?
micaela:
iana, cum ti-am spus si in realitate, vei vedea ca, odata depasita perioada asta absolut fireasca de suferinta (se desfac atatea legaturi nevazute care s-au creat in f. multi ani), vei descoperi cat de puternica esti (din exterior se vede asta) si te vei simti minunat cu tine, mai ales ca, pare-se, ai avut un partener sufocant, poate si dominator... Ai rabdare sa treaca un timp (unul, maximum doi ani) si mai vorbim. :)
bafta fetitei tale la bacalaureat.
Emi 53:
Nickyblu,eu am recunoscut ca pt. mine singuratatea nu este normalitatea.Nevoia de-a nu fi singur este un fel de dependenta, iar starea de-a :impartasi ceva,de-a da neconditionat din pmdv inseamna ca esti liber.Adica vreau sa spun ca vreau o relatie dar fara nevoii.
nickyblu:
Eu cand vorbesc de single, vorbesc despre casatorie. Single inseamna necasatorit, in niciun caz nu inseamna singur pe lume. Singuratatea de care vorbesti inseamna sa stai singur, sa nu intri in contact cu nimeni. Bineinteles ca asta nu e normalitate. Casatoria in schimb e un lucru formal, inventat de societate.
micaela:
adica tu te-ai considera "single" daca ai fi intr-o relatie serioasa, dar "fara acte"?
bit:
Pana la urma si relatiile sunt tot un lucru formal, daca stam sa vedem lucrurile din acelasi punct de vedere. Fiindca modelul actual de organizare sociala (adica societatea) are ca punct de plecare (si element de baza) relatia intre doi oameni, recunoscuta sau nu formal (prin niste hartii fara prea mare valoare intrinseca - casatoria cu acte in regula, adica ;D)
Ei, si acum vine partea interesanta. Este stiut faptul ca organizarea societatilor umane a suferit modificari de-a lungul istoriei omenirii (matriarhatul, de pilda), deci este un element in schimbare. Eu sustin ca aceasta schimbare de intampla si la ora actuala (ba chiar acum se intampla intr-un mod accelerat, fiind sustinuta (si mediatizata, eventual si subliminal) de interesul consumerist care pune INDIVIDUL si nu CUPLUL pe primul plan. De aceea cred ca numarul oamenilor neimplicati in relatii e in crestere. Iar familia (cand spun "familie" ma refer la o relatie de durata, la un cuplu bine sudat) va disparea din rolul de element de baza al societatii viitoare. Va deveni doar un mod de viata care nu va disparea cu totul, insa cu siguranta va fi minoritar (am mai spus pe undeva pe forum toata treaba asta la un moment. Pentru ca sunt convins ca asa se va intampla). Predictia mea e ca in societatea viitoare oamenii vor trai in grupuri (in care isi vor creste impreuna copii, fara a mai exista insa puternicul atasament matern si filial, ca acum) iar relatiile vor exista pe perioade determinate si cu un grad mare de independenta intre indivizi. Si cu un grad mai mic de atasament.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă