Cafeaua de dimineaţă e ca un ritual. Conform unor cercetători britanici, dependenţa de cafea va creşte şi va include o varietate ameţitoare de specialităţi. Dar oricât de ciudate şi de complicate vor deveni tipurile de cafea, toate au ca punct de pornire cunoscutul espresso. Specialiştii britanici susţin că preferinţele pentru o anume cafea îţi trădează caracterul.
Ai suflet de copilCafeaua ta preferată: Caffe Latte
Cum se prepară: un sfert cafea espresso, peste care se toarnă lapte fierbinte în concentraţia dorită.
Eşti mofturosCafeaua ta preferată: Caffe Viennese
Cum se prepară: 2/3 cafea la filtru, peste care se pun 1/2 linguriţă de scorţişoară, zahăr şi frişcă deasupra.
Eşti visătorCafeaua ta preferată: Capuccino rece
Cum se prepară: 1/4 de pahar de cafea la filtru, frişcă şi gheaţă.
Eşti sofisticatCafeaua ta preferată: Capuccino
Cum se prepară: 1/4 cafea la filtru, 1/4 lapte fierbinte şi spumă de lapte.
Eşti inteligentCafeaua ta preferată: Espresso
Cum se prepară: o linguriţă de cafea espresso la o ceşcuţă de apă.
Eşti amuzantCafeaua ta preferată: Caffe Lungo - cum se prepară: 1/4 de cană de cafea la filtru, lungită cu jumătate de cană de apă.
Eşti originalCafeaua ta preferată: Macchiato
Cum se prepară: 1/4 cafea espresso şi 1/4 spumă de lapte.
Eşti pasionalCafeaua ta preferată: Latte macchiato
Cum se prepară: 1/4 de cafea espresso şi trei sferturi lapte fierbinte, iar deasupra se presară pudră de scorţişoară.
Eşti sociabilCafeaua ta preferată: Mochaccino
Cum se prepară: 1/4 cafea la filtru, două linguriţe de pudră de ciocolată, 3/4 lapte fierbinte şi spumă de lapte deasupra.
****
Ce m-am distrat gasind "
studiul" asta despre cum ne place sa bem cafeaua. Eu nu am reusit sa ma regasesc in totalitate in vreuna din categorii pentru ca eu beau cafeaua mai slaba, aroma conteaza si daca are si scortisoara e si mai buna asa ca ar fi ceva intre amuzanta si pasionala.
