Arhiva > Arhiva

Tabara de dezvoltare personala

<< < (3/9) > >>

admin:
Nu ma supar Caroline, orice ideea, orice sfat, orice observatie, poate doar sa ajute. Intradevar ma supara cand cineva care habar n-are depre ce este vorba aici, se apuca sa critice, fara sa ofere nici o solutie. Doar de dragul de a fi remarcat. Oricum atitudinea critica de dragul criticii nu am suportat-o niciodata, este distructiva, agasanta, nu are nici un efect bun. Ce ai oferit tu insa sunt sfat-uri, pe care le consider foarte bune.
Forumul asa cum am mai scris va suferi un proces de reasezare si simplificare a subforumurilor. Va fi adus intr-o forma comprimata, necesara asa cum ti-ai dat seama si tu. El a alunecat spre unul general, desi intentia mea initiala era de adresabilitate ca si problematica doar pentru single. Dar era firesc sa se intample asa, lumea vrea sa discute nu doar o tematica ingusta. Acum ca lucrurile sunt asezate si conturate din mai multe puncte de vedere, am realizat si ce trebuie sa fac aici.
Noua structurare va tine cont, in primul rand cui se adreseaza forumul si la ce trebuie el sa ajute SC. Pt a-mi intelege pasii urmatori in restructurare:
- trebuie sa ofere rapid si simplu informatie, oricine nou intrat sa se descurce usor in a cauta ceva
- forumul este nisat, nu unul general. participantii la forum sunt single, deci subiectele si dezbaterile trebuie sa se centreze pe probleme ce tin sau care deriva din acest statut
- consider si am observat ca cei single au o mai mare apetenta decat cei ce formeaza un cuplu, pt cariera si pt hobby-uri. Si pt ca suntem pe topic,  si discutam despre autocunoastere, dezvoltare personala, obiective etc, am observat, cel putin la Sibiel cand se tin astfel de cursuri ca cei single sunt preponderenti. S-ar putea sa existe un interes mai mare decat in cazul celor familisti pt acest gen de pregatire. Forumul va trebui sa tina cont si sa insiste pt dezbateri pt teme ce tin de cariera, dezv personala, hobby-uri.
- destul de multi single au copii. Au mai multe responsabilitati, au mult mai multe nevoi, iar participativitatea lor sociala are o anumita specificitate. O sa fie unul dintre obiectivele forumului, de a se putea dezbate, de a gasi solutii de socializare a uniparentalilor in SC. Asa cum scriam acum o luna, in prima vacanta scolara, am sa propun o prima tabara cu participarea celor cu copii, cu un program gandit special.
- avem nevoie de muzica, de pictura, de fotografie. De orice face placere. Topic-uri legate si impletite intre informatie si hobby despre acestea
- prezentarea celor care participa aici la forum
- necesitatea de a exista moderatori/subforum
Deci de aici am sa plec cu restructurarea forumului.
Si site-ul este in reconstructie, o sa aiba alta fata. Se lucreaza deja la asta.

Caroline:

--- Citat din: admin din Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012, 07:51 ---S-ar putea sa existe un interes mai mare decat in cazul celor familisti pt acest gen de pregatire.

--- Terminare citat ---

E-adevarat ca singles-ii sunt mai discpusi sa-si acorde timp liber lor insile decat familistii, dar nu este o regula ca ei ar fi mai interesati de dezvoltare personala.
Am constatat ca depinde de OM - cat esti de open mind sau cat esti de dispus sa devii, fiindca inertia e muuult mai confortabila decat schimbarea. Din experienta mea, am constatat ca nu exista o corelatie statistica intre dorinta de a evolua si statutul de single sau familist, cu sau fara copii, nici de varsta sau studii... ci de natura intrinseca fiecaruia.

Cat despre taberele pentru copii, am derulat la scoala "Cursuri pentru parinti". La rugamintea parintilor, am aplicat si chestionare de personalitate si abilitati profesionale pentru copii, la dirigentie.
In afara faptului ca, precum orice profesor, imi trec prin mana sute de copii anual, eu am profitat si de situatia speciala in care ma aflu: un sfert din elevii mei sunt copiii fostilor mei colegi de scoala... asa ca ne permitem sa vorbim liber despre copii si sa ne sfatuim... ce vede profesorul, nu vede parintele, si invers.  ;)

Caroline:
Pentru cei care doresc traineri celebri, Roger Dawson vine la Bucuresti:
http://rw.mailagent.ro/index.php?module=newsletterpreview&msgid=20120117144646edfcf83d6f6b2349fd10477242296b3b&utm_source=Newsletter__News-extreme_Training&utm_medium=gmail.com&utm_campaign=newsletter_37927

O firma de training pe care o recomand cu placere este, tot in Bucuresti:
http://www.traininguri.ro/
http://www.marian-rujoiu.ro/

Intr-o firma care se respecta, trainingurile sunt de doua tipuri: interne - pentru dezvoltare personala si coeziunea grupului, numite si team-building, si externe - cand firma doreste sa dezvolti ceva nou in folosul ei si aduce oameni specializati in traininguri externe. Recunosc, eu am facut doar traininguri interne... dar ar fi o idee sa invitam oameni precum Marian Rujoiu sau altii intr-o tabara SC!
Cine e dispus sa plateasca intre 100 si 300 EUR / weekend - 3 zile de formare - (peste pretul tabarei SC), mana sus!  ;D

admin:
Ideea acestor tabere, cel putin in prima faza este aceea mai mult a unui schimb de experienta, de module de inceput, nu de contactat si de platit traineri de top. Daca avem posibilitatea sa-i aducem ca invitati, mai mult pentru acomodare si mentoring, ok, daca insa e nevoie de a fi platiti la nivelul la care sunt cotati, atunci mai bine nu, cel putin in aceasta faza deocamdata.
Nu ne propunem aici sa lansam aici actiuni superdedicate, vreau sa imbinam partea de dezvoltare personala, cu fun, cu socializarea.
Sunt atatea firme in tara specializate pe acest segment, nu face sens sa ne gandim la acelasi lucru. Cine doreste o astfel de participare, la sesiuni pregatite de traineri de top, poate sa o faca in cadrul unor cursuri ale acestora, a unor work-shop-uri. Nu putem sa facem asa ceva si repet nu are sens. Noi trebuie sa gandim aici, asa cum am zis, sa organizam taberele cu cei care-si ofera o mana voluntara de ajutor in acest sens si ma bucur sa vad ca sunt 3 pana acum. Sa fie o mixtura de activitati, nu ceva foarte nisat. Mai revin, ca tot lucrez la ghidaje si parca nu le mai termin odata....

balanta:
ok ca voluntariat....am pe lista de anul asta si voluntariat....e bun de orice tip... :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă