Arhiva > Arhiva

Perceptii despre sexul opus

<< < (8/30) > >>

Saturnianul:

--- Citat din: balanta din Duminică, 08 Ianuarie 2012, 22:50 ---....fii si tu ingaduitor ca am scris de pe telefon! :)

--- Terminare citat ---

Pai sunt. Dar tot nu m-ai lamurit care din mesajele mele era off-topic  :)

Caroline:

--- Citat din: Sara din Marți, 10 Ianuarie 2012, 10:56 ---Caroline, eu cred ca de la un punct, reusita intr-o relatie este loterie!

--- Terminare citat ---

Ai dreptate, Sara... Era vorba de una dintre teoriile exsitente, intr-un singur caz, si anume cand persoanele formeaza deja un cuplu (deci se plac deja) si testarea serveste la negociere. Si, de asemenea, era vorba de aceasta testare intr-un anumit loc, spatiu si timp, nu e valabila pentru o viata intreaga. Si nu in ultimul rand, este vorba doar de statistici...  ;D

admin:
Am citit si recitit postarea ta sara. Elaborata, documentata si argumentata. Daca adunam ce au mai scris aici balanta, caroline, putem incepe sa scriem o carte.
Concluzia ta este foarte buna si corecta. Intradevar, evaluarea si cunoasterea personala sunt definitorii in stabilirea nevoilor. Si a dorintelor. Avand elementele de cunoastere personala, poti destul de simplu si de usor sa recunosti persoanele compatibile tie.

Sara:

--- Citat din: admin din Miercuri, 11 Ianuarie 2012, 09:12 ---Am citit si recitit postarea ta sara. Elaborata, documentata si argumentata. Daca adunam ce au mai scris aici balanta, caroline, putem incepe sa scriem o carte.
--- Terminare citat ---

Multumesc, Admin!
Partea frumoasa si productiva a ideii de a scrie pe un forum este tocmai faptul ca fiecare vine cu experientele lui de viata, traite si/sau citite, cu "cartile" din minte relatate cu cuvinte proprii, astfel incat impartasindu-ne unul altuia din informatii, pareri, poate chiar si trairi (astea se impartasesc mai greu, cel putin cele reale si care chiar conteaza). Eu asta numesc imbogatire prin exprimare sau...prin comunicare.

Am fost surprinsa cand am citit pentru prima oara intr-o carte cum ca acest cuvant simplu "comunicare" nu inseamna nicidecum a vorbi, a comunica, a spune, etc ci tocmai ...A PUNE IN COMUN. Cand doi sau mai multi oameni pun in comun ceva, ei comunica. Ceea ce facem si noi aici, la un anumit nivel: punem in comun o parte din noi insine, vorbind despre noi insine tocmai prin reactiile noastre, prin posturile noastre indiferent de natura lor!

--- Citat din: admin din Miercuri, 11 Ianuarie 2012, 09:12 ---Avand elementele de cunoastere personala, poti destul de simplu si de usor sa recunosti persoanele compatibile tie.

--- Terminare citat ---

Da, asa este. Uneori, poti chiar si doar sa simti ca esti sau nu compatibili cu un individ, fara sa fi schimbat vreodata prea multe vorbe sau deloc. Depinde cat de mult ai ajuns sa te cunosti si cat de perspicace esti in a te recunoaste in celalalt de langa tine. Si chiar si asa exista nu neaparat "riscul" de a da gres ci intervine tocmai partea educativa a relatiilor si anume: iti alegi persoanele compatibile tie, ceea ce nu inseamna neaparat ca cu aceste persoane vei dezvolta relatii idilice, de tipul "numai lapte si miere", ci dimpotriva, vei dezvolta relatii complexe din care vei invata exact lectiile necesare dezvoltari tale si mergerii tale inainte catre a fi mai complet (suna putin ciudat termenul). Asta inseamna ca dintr-o multitudine de varinate, vom alege una sau doua variante care sunt mai potrivite felului nostru de a fi si totodata experientelor care ne sunt necesare pentru a corecta in noi ceva anume, pentru a dezvolta ceva in noi ce deja exista dar intr-o forma incipienta sau gresita.

Aseara eram la un curs si la un moment dat, pentru ca ziua de ieri a fost plina de nou pentru mine si pentru ceea ce mi-am propus pentru anul 2012, am fost foarte surpinsa sa constat cat de multe lucruri noi aflam doar in cateva ore, cat de mult ne putem schimba in cateva zeci de minute, cum intr-un timp relativ scurt se pot produce niste declick-uri in noi insine pentru a face azi sau maine ceea ce ieri negam sau respingeam cu vehementa. Si am avut un sentiment coplesitor de multumire pentru toate evenimentele care m-au construit si m-au adus azi, asa cum sunt!

admin:
Interesanta definitie a comunicarii. Are un sens foarte sau prea larg, sufera de aceiasi boala ca multe din cuvintele din limba noastra. Mai scriam eu de aceasta problema. Limba engleza de exemplu are peste 2 milioane de cuvinte, in schimb a noastra, este una foarte saraca, nu depaseste 500.000 (era undeva pe la patrusute nu stiu cat' cand acum cativa ani cand ma interesasem de asta).
Tot pe topicul asta scriam de niste concurenti la un show tv care repetau obsesiv termenul de comunicare, invocandu-l ca necesitate in formarea unui cuplu. Si notam atunci ca daca i-ai intreba pe fiecare in parte, nu ar avea mare lucru sa-ti explice, pt ca nu-l inteleg. Poate m-am exprimat eu gresit atunci de aceea revin. Fiind un cuvant cu sens larg, nu se poate puncta, indica precis si definii, la ce se refera in context.
Am avut ceva lingvisti de prestigiu in Romania, doar ca nu au gandit strategic, nu au stiut sa faca intr-un fel cunoscute lipsurile si problemele limbii noastre. Probabil o solutie ar fi fost neologismele, importul de cuvinte din alte limbi, nu stiu, poate inventarea unora pe radacinile vechi, nu-s eu priceput in acest domeniu si n-as sti ce trebuia facut. Dar ca ne lipsesc multe cuvinte, asta se vede de la distanta. De multe ori ca sa definesc ceva mai clar si mai precis ma folosesc de limba engleza. Ori asta este o mare ciudatenie.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă