Revin. Vazut Prometheus. La domul IMAX de la AFI. Hmmm, ce sa zic? Sa incerc ceva cu pro/contra:
Pro: (cel mai mare pro): sunetul. Demential. Desi meritul e impartit, al filmului si al instalatiei de sonorizare de la IMAX (vreau si io!).
Pro: Noomi Rapace. Categoric, noua mea favorita, vajnica urmasa a lui Ripley (desi in cronologia filmelor e cam invers

).
Pro: stilul vizual si artwork-ul. Aci, daca nu ti-a placut space jockey-ul, Alien-ul, Necronomicon, landscapes si toate celelalte...cosmaruri ale lui H.R. Giger (pentru care eu am facut o pasiune obsesiva de 20 de ani incoa, recunosc) nu prea ai ce aprecia. Daca, in schimb, esti ca noi ceilalti, printre fani, ohooo, filmul e un eye-candy.
Contra: 3D-ul. Cu exceptia catorva scene (unde se vede clar ca au fost filmate in mod special pentru 3D), e destul de rasuflat. Si asta, tinand cont de faptul ca IMAX 3D e o tehnologie superioara, cica. Nu merita (lasand la o parte faptul ca nu am suportat ochelarii de polarizare mai mult de 30 minute, dupa care trebuia sa-i dau jos si sa-mi frec ocheanele. Am zis ca asta o fi vreun defect de fabricatie de-al meu, insa sunt convins ca e vorba de rata de refresh, care e insuficienta). Tehnologia 3D in cinema e inca moft, asta e parerea mea (spusa de la inceput, de cand a aparut si pe care mi-o mentin. Deocamdata)
Contra: Subiectul. De fapt, nu subiectul in sine ci maniera in care a fost dezvoltat. E clar, s-a nascut un spin-off din seria Alien (banuiesc ca asta a fost si intentia producatorilor, sa mai scoata niste bani), de parca AvP n-ar fi fost de ajuns. Eu sunt destul de reticent la filmele cu continuari, unde (cu cateva exceptii) se lasa cu multa apa in ciorba, cum spuneam la un moment dat. Deci, minus.
Contra: Ridley Scott. Aci n-am multe de spus, ma doare inima insa omu`s-a vandut. Am observat io minutiozitatea marca Scott in aproape fiecare scena din film insa...Ridley Scott nu mai e Ridley Scott.