Autor Subiect: Ce filme mai vedem  (Citit de 301184 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
Re: Ce filme mai vedem
« Răspuns #480 : Marți, 24 Iulie 2012, 11:06 »
Am revazut "High Fidelity", cu un Cusack de zile mari acum doispe ani. Dap, categoric nu se mai fac filme frumoase zilele astea (cu tristete spun).

ai dreptate, mersi de pont. (pfui, pontul este pont, nu este ponta, ar putea fi cel mult o poanta!)

hai ca am si eu ceva in tolba:
Un film de exceptie, as spune, Something's Gotta Give, nu stiu cum a fost tradus in romana, cu  Jack Nicholson, Diane Keaton, Keanu Reeves. Si fiindca se vorbea acum ceva timp de actori si actrite, mai mult de actrite de fapt, uite doi actori care-mi plac mult.  Mai ales jack nicholson, nu cred ca am vazut vreun film cu el in care sa nu faca un rol magistral.  Va mai aduceti minte replica ¨have a cherry… have another cherry…¨ ? nu ca ar avea ceva deosebit in ea dar FELUL cum o spune!
alt film care mi-a placut ¨cotton mary¨(l-am vazut aseara). 
iar daca ne place istoria angliei in interpretarea unor nume uriase, atunci ¨mary queen of scots¨ este un film de zile mari, pe care-l recomand cu multa caldura.  se intalnesc aici doua mari actrite, vanessa redgrave si glenda jackson, ambele superbe.  Si pentru ca fetele sa aiba si ele ceva frumos de privit, mai joaca acolo si un timothy dalton, tanar si nedrept de frumos si bine facut (din punctul de vedere al barbatilor, desi noi suntem mai generosi si nu ne gelozam pentru felul cum aratam unii sau altii.)

"Stay hungry, stay foolish"

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #481 : Marți, 24 Iulie 2012, 12:08 »
pfui, pontul este pont, nu este ponta, ar putea fi cel mult o poanta!

Ai scapat ieftin.  :) Sa vezi ce greu e, in vremurile astea, sa le explici copiilor in tabara ca amfibienii isi depun ponta in apa.  ;D

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #482 : Marți, 24 Iulie 2012, 12:13 »
Ai scapat ieftin.  :) Sa vezi ce greu e, in vremurile astea, sa le explici copiilor in tabara ca amfibienii isi depun ponta in apa.  ;D

si ce este ponta depus (a, e) de amfibieni in apa? vezi, daca nu ai pus in paranteza explicatia, mi-ai dat ocazia sa te salut si sa ma inclin inca o data in fata cunostintelor tale si pe acest topic.
cand va ajunge ponta presedinte (era sa zic la pastele cailor dar mai bine sa nu ispitim fortuna), se va vorbi despre "ponta euxina" , scuze de off topic.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #483 : Joi, 26 Iulie 2012, 17:15 »
mi-a recomandat cineva o comedie, pe care nu apucasem s-o vad, desi e din 2003. distributia e buna, dar nu m-a impresionat, nu m-a deceptionat...
aici il puteti vedea online:
http://magazinweb.net/film-ceva-ceva-tot-o-iesi-somethings-gotta-give-2003-vedeti-aici.html

Câştigători ai Premiului Oscar, Jack Nicholson, Diane Keaton şi Francis McDormand joacă alături de Keanu Reeves şi Amanda Peet într-o comedie romantică sofisticată, ”Ceva, ceva tot o ieşi”, aparţinând scenaristului / regizorului Nancy Meyers (What Women Want, The Parent Trap), care dovedeşte că în probleme ale inimii, te poţi aştepta la orice.

Harry Sanborn (Nicholson) este un burlac cu experienţă care are relaţii doar cu femei sub 30 de ani. În timpul unui aşa-zis week-end romantic cu ultima lui cucerire, Marin (Peet), la casa de pe plajă a mamei sale din Hampton, New York, Harry are dureri toracice. Mama lui Marin, Erica Barry (Keaton), o scriitoare de succes, divorţată, se lasă greu convinsă să îi acorde primul ajutor. Când rămân singuri, Harry descoperă cu surprindere că este atras de Erica, motivele fiind potrivite.

Şi în ciuda protestelor ei iniţiale în ceea ce îl priveşte pe Harry, Erica simte că redescoperă iubirea. Complicaţiile romantice intervin în momentul în care Erica este de asemenea curtată de fermecătorul medic de treizeci şi ceva de ani, al lui Harry, Julian Mercer (Reeves).

În momentul în care îşi revine, Harry se întoarce la fostele lui obiceiuri. Totuşi, când sentimentele lui pentru Erica îi schimbă viaţa, Harry trebuie să îşi schimbe complet şi adevărat comportamentul pentru a o recâştiga.
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #484 : Luni, 30 Iulie 2012, 10:57 »
"Fallen". Cu Denzel Washington si John Goodman.
V-aduceti aminte? "...Time is on my side, yes it is"
Spooky.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #485 : Marți, 31 Iulie 2012, 22:22 »
Vazut The Dark Knight Rises. Exact azi. Bun, bun, bun de tot. Chiar daca e sf si facut dupa comics-uri. Cu aceasta ocazia, in afara de pleiada de star-uri (Bale, Hathaway, Freeman, Caine, Oldman), vazut febletea mea made in France. O mentiune pentru muzica, care contribuie din plin la atmosfera filmului (Hans Zimmer, of course!). Dap. Nolan e mare.

dianna

• Vizitator
« Răspuns #486 : Miercuri, 01 August 2012, 22:10 »
Batman Returns al lui Tim Burton acum pe Pro Cinema!

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #487 : Vineri, 03 August 2012, 22:01 »
Azi vedem "Quo Vadis" (cel din 1951, dupa cartea lui Sienkiewicz, pentru care acesta a primit Nobelul pentru literatura in 1905). Revin cu galagia dupa.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #488 : Sâmbătă, 04 August 2012, 21:43 »
Deci: da, placut. Cu aerul acela al anilor `60, cu interpretarea un pic cu emfaza a actorilor, specifica epocii. De remarcat punerea in scena. Grandioasa. Da, una peste alta, bun film. :)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #489 : Vineri, 10 August 2012, 14:26 »
stiti bancul cu englezul si cu ciobanul si cu obsesia?! ei bine, am si eu o obsesie.  de aceea am nevoie de ajutorul unuia dintre voi ca sa descopar titlul unui film... o sa pun un mini rezumat aici, in mare, daca aveti nevoie de intrebari ajutatoare, va rog!

Actiunea se petrece in india, in perioada cand aceasta si-a declarat independenta si britanicii se pregateau sa paraseasca tara si sa se intoarca acasa.  Unii de voie, altii de nevoie, deoarece multi se obisnuisera cu viata relativ usoara de-aici si toate avantajele oferite de statutul lor de masters si nu s-ar mai intoarce in tara de bastina. Atmosfera este tipic colonialista, cu acel dulce far niente si plictisitor pana la exasperare uneori, petreceri, ceaiuri si ceva foarte comun pentru viata aceea: aventurile amoroase.  cum ar zice ei, lots of booze and sex. Totul, desigur, sub amprenta rigida a unui conservatorism aparent. Unul dintre personajele principale, este un englez casatorit cu o femeie foarte frumoasa, au un copil impreuna (care de fapt este actorul principal, el povesteste, in off); sotia se plictiseste de viata pe care o duce si fuge cu sotul unei prietene, parasindu-si astfel si sotul si baiatul. Sotul incepe sa bea, apoi, in mod normal intalneste o alta femeie, o americanca (foarte simpatica de altfel, calda, umana).  Aceasta din urma este impresionata sau mai curand vexata de felul cum vorbesc britanicii, cu tot felul de expresii idiomatice, de genul hush hush, mambo jambo, etc, prostindu-se si imitand limbajul copiilor. Expresii de care si copiii rad auzindu-i pe cei mari cum vorbesc. La un moment dat se anunta vizita unui membru al casei regale si colonia de britanici se pregateste sa o primeasca punand in scena o piesa de teatru. In fine sunt  multe peripetii, sotia fugitiva se intoarce, este iertata, dar respinsa de fiu cand acesta isi da seama ca ea s-a intors la ei doar pentru ca tipul cu care fugise vroia sa plece in uruguay parca, fara sa o ia si pe ea. Dintre toti britanicii, doar personajul nostru este acceptat si rugat sa ramana dar in final, face un atac cerebral parca si moare. aaa, baietelul avea un tic nervos, isi stramba intr-un fel ciudat gura, imi amintesc ca americanca cu care se imprietenise intre timp, remarcase acest lucru si chiar ii spunea ea din cand in cand, sa-l mai faca.
Filmul este foarte bine realizat, o adevarata felie de viata colonialista.

Dar nu-mi amintesc titlul si nici numele nici unui actor, am un blank total :uglystupid2: (despre mine e vorba, am inceput sa descopar emoticoanele voastre)! Gasitorului recompensa substantiala!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #490 : Miercuri, 15 August 2012, 14:11 »
...
Filmul este foarte bine realizat, o adevarata felie de viata colonialista.[/i]

Dar nu-mi amintesc titlul si nici numele nici unui actor...

am citit povestirea  filmului dar nu imi spune prea multe ; nu ar fi exclus sa-l fi "sarit" de la vizionat; am sa mai caut  :)

in alta ordine de idei, am revazut de curand Marco Polo - varianta asta!   ::)

Marco Polo Trailer (sync'ed)

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #491 : Miercuri, 15 August 2012, 14:16 »
stiti bancul cu englezul si cu ciobanul si cu obsesia?! ei bine, am si eu o obsesie.  de aceea am nevoie de ajutorul unuia dintre voi ca sa descopar titlul unui film... o sa pun un mini rezumat aici, in mare, daca aveti nevoie de intrebari ajutatoare, va rog!

Actiunea se petrece in india, in perioada cand aceasta si-a declarat independenta si britanicii se pregateau sa paraseasca tara si sa se intoarca acasa.  Unii de voie, altii de nevoie, deoarece multi se obisnuisera cu viata relativ usoara de-aici si toate avantajele oferite de statutul lor de masters si nu s-ar mai intoarce in tara de bastina. Atmosfera este tipic colonialista, cu acel dulce far niente si plictisitor pana la exasperare uneori, petreceri, ceaiuri si ceva foarte comun pentru viata aceea: aventurile amoroase.  cum ar zice ei, lots of booze and sex. Totul, desigur, sub amprenta rigida a unui conservatorism aparent. Unul dintre personajele principale, este un englez casatorit cu o femeie foarte frumoasa, au un copil impreuna (care de fapt este actorul principal, el povesteste, in off); sotia se plictiseste de viata pe care o duce si fuge cu sotul unei prietene, parasindu-si astfel si sotul si baiatul. Sotul incepe sa bea, apoi, in mod normal intalneste o alta femeie, o americanca (foarte simpatica de altfel, calda, umana).  Aceasta din urma este impresionata sau mai curand vexata de felul cum vorbesc britanicii, cu tot felul de expresii idiomatice, de genul hush hush, mambo jambo, etc, prostindu-se si imitand limbajul copiilor. Expresii de care si copiii rad auzindu-i pe cei mari cum vorbesc. La un moment dat se anunta vizita unui membru al casei regale si colonia de britanici se pregateste sa o primeasca punand in scena o piesa de teatru. In fine sunt  multe peripetii, sotia fugitiva se intoarce, este iertata, dar respinsa de fiu cand acesta isi da seama ca ea s-a intors la ei doar pentru ca tipul cu care fugise vroia sa plece in uruguay parca, fara sa o ia si pe ea. Dintre toti britanicii, doar personajul nostru este acceptat si rugat sa ramana dar in final, face un atac cerebral parca si moare. aaa, baietelul avea un tic nervos, isi stramba intr-un fel ciudat gura, imi amintesc ca americanca cu care se imprietenise intre timp, remarcase acest lucru si chiar ii spunea ea din cand in cand, sa-l mai faca.
Filmul este foarte bine realizat, o adevarata felie de viata colonialista.

Dar nu-mi amintesc titlul si nici numele nici unui actor, am un blank total :uglystupid2: (despre mine e vorba, am inceput sa descopar emoticoanele voastre)! Gasitorului recompensa substantiala!

Matei, ceva similar (insa nu corespunde total cu ce descrii tu) e "The Painted Veil" (http://www.imdb.com/title/tt0446755/). Poate daca il vezi, iti mai stimuleaza memoria (dau si io c-o piatra-n balta  :)) si poate, poate...

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #492 : Miercuri, 15 August 2012, 15:30 »
"Valul pictat" se petrece in China (am filmul pe DVD).

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #493 : Miercuri, 15 August 2012, 18:22 »
Right. E alta Indie :D

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #494 : Miercuri, 15 August 2012, 21:53 »
Mie descrierea imi aducea aminte (nu pot sa-mi explic de ce) mai degraba de "Pacientul englez". Dar acela se petrece in Egipt, Anglia si Italia. Sau de "Emmanuelle". Care e in Thailanda. Or fi tot "in Indii" ? ;D