Nu stiu daca asta a mai fost pe aici...
Mai demult a mea a facut o lucrare despre
dragoste in filmele lui Woody Allen, despre
daca poate fi masurata iubirea si bla-bla-bla. Luuuuni de zile mi-au rulat in casa numai filmele lui, intoarse pe toate partile.
In emisiunea de azi,
Irina a vorbit despre psihanaliza si film. Cu Vasile DemZamfirescu de la Editura TREI. Despre Freud, despre Cartea Rosie a lui Jung, despre lansarea cartilor
Tratat de psihanaliză contemporană si
19 cazuri inedite (cazuri de psihoterapie). Despre faptul ca in Germania casa de asigurari de sanatate plateste/deconteaza doi ani de psihanaliza (la noi
). Si despre faptul ca psihanaliza a aparut in acelasi timp, un acelasi an, cu cinematograful. Despre
regresie intoarcerea in timp, care poate fi benefica ori malefica (daca ramai acolo!). Despre faptul ca regresia in copilarie relaxeaza si intareste, dar ea poate lua si forme patologice in fata unui obstacol in viata afectiva si erotica (si-i gata nevroza!). Despre Dali, Hemingway, Owen Wilson, Carla Bruni si
Midnight in Paris al lui Woody Allen -
o fuga in trecutul cultural al personajului care se afla intr-o relatie care nu-i convine, dar care se intoarce in prezent, unde exista o persoana care l-ar face fericit
(alta decat cea de la inceputul filmului, desigur!)
http://filmmenu.wordpress.com/2011/10/22/review-midnight-in-paris/Ah, si a mai zis ca pe 27 octombrie va rula un film foarte bun la Festivalul filmului Astra din Sibiu... n-am retinut titlul...