Aici se discuta > Subiecte generale
Ce filme mai vedem
Saturnianul:
A little fun :)
On Men & Women
Manfred:
Probabil că cei mai mulţi l-au văzut deja, deci pentru cei care nu l-au văzut:
Pe TVR1 se difuzează un film serial deosebit (e în reluare, pentru că a mai fost difuzat odată anul trecut) , "Giuvaerul Palatului. Nu există în film nimic vulgar sau violent şi totuşi e plin de suspans, intrigi, ba chiar şi tentative de asasinat. Are şi o frumoasă poveste de dragoste fără a fi lacrimogenă, e instructiv fără a fi plictisitor, un film de un rafinament si un bun gust deosebit (chiar si culinar! :) ). Jocul actorilor e superb, convingător, fără pic de stridenţă. Si mai are o calitate filmul, se bazează pe fapte reale din istoria Coreeii.
Filmul a fost difuzat cam peste tot în lume (Asia, USA, Australia. Europa) şi a făcut peste tot un rating extraordinar. In Iran a bătut toate recordurile, la ultimul episod practic toate televizoarele din ţară erau setate pe canalul respectiv!.
Nu ştiu ce rating a făcut(face) în România fimul, dar după ce l-am văzut mă gîndeam că de ani buni televiziunile noastre ne bagă pe gît tot felul de emisiuni autohtone execrabile cu scuza că asta cere publicul, că au nevoie rating, bla, bla.
Coreenii le demonstrează cît de mult greşesc. Se poate face rating şi cu frumuseţe, eleganţă, bun gust. Numai că pentru asta e nevoie de profesionalism, inteligenţă, creativitate.
Ayouni:
--- Citat din: Manfred din Luni, 31 Mai 2010, 00:24 ---Probabil că cei mai mulţi l-au văzut deja, deci pentru cei care nu l-au văzut:
Pe TVR1 se difuzează un film serial deosebit (e în reluare, pentru că a mai fost difuzat odată anul trecut) , "Giuvaerul Palatului. Nu există în film nimic vulgar sau violent şi totuşi e plin de suspans, intrigi, ba chiar şi tentative de asasinat. Are şi o frumoasă poveste de dragoste fără a fi lacrimogenă, e instructiv fără a fi plictisitor, un film de un rafinament si un bun gust deosebit (chiar si culinar! :) ). Jocul actorilor e superb, convingător, fără pic de stridenţă. Si mai are o calitate filmul, se bazează pe fapte reale din istoria Coreeii.
Filmul a fost difuzat cam peste tot în lume (Asia, USA, Australia. Europa) şi a făcut peste tot un rating extraordinar. In Iran a bătut toate recordurile, la ultimul episod practic toate televizoarele din ţară erau setate pe canalul respectiv!.
Nu ştiu ce rating a făcut(face) în România fimul, dar după ce l-am văzut mă gîndeam că de ani buni televiziunile noastre ne bagă pe gît tot felul de emisiuni autohtone execrabile cu scuza că asta cere publicul, că au nevoie rating, bla, bla.
Coreenii le demonstrează cît de mult greşesc. Se poate face rating şi cu frumuseţe, eleganţă, bun gust. Numai că pentru asta e nevoie de profesionalism, inteligenţă, creativitate.
--- Terminare citat ---
saptamana trecuta am lucrat de-acasa intr-o zi; la un moment dat am facut o pauza si am vrut sa vad daca au inceput stirile pe la tv; din intamplare am dat pe tvr peste un episod din acest film. imi aduc aminte de el pentru ca m-a atras foarte puternic chiar de la bun inceput: era un moment in care o tanara (probabil cea din rolul principal) gatea diverse feluri de mancare fara sa guste; i se spunea sa aduca toate ingredientele care crede ea s-ar potrivi cu tofu-ul... ea le lua la intamplare si incepea sa gateasca si tot ce gatea era minunat, doamna care o supraveghea in acel moment era fascinata de talentul ei deosebit. pare ceva foarte banal... dar acest ceva simplu, pe ecran devenise o opera de arta, de o simplitate extraordinara. chiar ma gandeam in acel timp, ce minunat ca mai sunt persoane pe lumea asta pentru care obtinerea unui anumit gust, este de o importanta maxima. miscarile gratioase, expresia ochilor, a mainilor, ceva cu totul si cu totul deosebit. a fost ca o gura de aer proaspat!
Ayouni:
o experienta similara (totusi de alta factura) am intalnit in "como el agua para el chocolate"(ca apa pentru ciocolata)
cameliagabriela:
si eu urmaresc serialul acum in reluare Giuvaerul palatului. nu stiu de ce dar acum mi se pare interesant filmul
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă