Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles

Single sau in cuplu?

<< < (42/171) > >>

balanta:
Julia, ofera-ti tie ceea ce vrei sa oferi altuia...si apoi vei oferi la toata lumea neconditionat....sunt inca multe de spus...s-a scris atat de frumos...Caroline, multi barbati nu au nevoie doar de un anume tip de "oferta"...dar ma opresc acum ca sunt pe fuga  :)

pocama:
   Cheia acestei intrebari are un singur raspuns: disponibilitatea la a face compromisuri. Relatia dintre doi oameni nu poate fi construita in afara compromisurilor. Sunt femei(sau barbati-mai rar) care tin atat de mult la casnicia lor, incat nu concep sa se desparta indiferent de motiv. Agresiunea verbala, fizica, inselarea de catre partener, purtarea grijilor caminului, copiilor mai mult de una singura, acceptarea unui partener degradat de bautura,a unui partener cu orgolii nemasurate si nejustificate, etc. sunt motive ce par hotaratoare in ruperea unei relatii. Spectrul singuratatii sperie mai mult, ducand la acceptarea compromisului de a-ti trai viata intr-un mod nedemn. Uneori motivul acceptarii este neputinta sustinerii materiale, motiv care a mai diminuat in timp datorita emanciparii femeii, ceea ce a dus la tot mai multe despartiri. Aceste compromisuri sunt absolut daunatoare ducand in timp la schingiuirea sufletului si chiar a trupului. Este un martiriu fara un scop nobil.
   Totusi, compromisul de bun simt trebuie sa fie parte componenta a unei relatii. El duce la consolidarea acesteia, transforma partenerii ducandu-i unul catre altul, amestecandu-i, nascand in fiecare fragmente din personalitatea celuilalt. Aceasta duce la o mai buna inradacinare a sentimentelor, a dorintei de a merge impreuna pana la capat, a obtinerii unui confort al relatiei.

julia:

--- Citat din: balanta din Luni, 19 Decembrie 2011, 11:32 ---Julia, ofera-ti tie ceea ce vrei sa oferi altuia...si apoi vei oferi la toata lumea neconditionat....sunt inca multe de spus...s-a scris atat de frumos...Caroline, multi barbati nu au nevoie doar de un anume tip de "oferta"...dar ma opresc acum ca sunt pe fuga  :)

--- Terminare citat ---

ai dreptate draga mea. stiu ca nu poti sa iubesti pe altul daca nu te iubesti pe tine. de aia am si zis ca trebuie sa ai tu iubire nu sa astepti sa vina de la cel de linga tine. dar la mine pe primul plan e sa ofer. am vocatie de caritate, mai stii...

hai fugi si pe urma vino inapoi

balanta:
pocama, compromisuri da...sacrificii nu...incet, incet mentalitatea asta dispare...da, casatoriile vor fi mai rare, poate chiar si mai multe familii intr-o viata de om...dar decat o singura familie mutilata de doi oameni "bolnavi" care dau societatii tot copii "bolnavi" mai bine un parinte sanatos chiar daca e single , indiferent de sex. Compromisurile de bun simt se nasc in cei cu aceleasi principii de viata , aceleasi mentalitati, aceleasi dorinte....geba un compromis intre mine pt care are importanta daca azi am facut ceva util sufletului meu in timp ce celuilalt ii pasa ce e in frigider. Geaba ca mie imi place sa merg la plimbare pe jos daca celalalt nu concepe sa puna piciorul nici un metru dincolo de masina. Sunt exemple simple, poate prea simple....sau am inceput eu sa ma departez de sfera pragmatica a vietii dupa ce am vazut ca altele sunt de fapt valorile vietii. Si oricum ne transformam; e clar ca eu nu imi mai doresc ce imi doream acum 5 ani , deci si dorintele ar trebui sa se "asorteze" la un moment dat cu celalalt.

pocama:

--- Citat din: balanta din Luni, 19 Decembrie 2011, 16:08 ---... Compromisurile de bun simt se nasc in cei cu aceleasi principii de viata , aceleasi mentalitati, aceleasi dorinte....

--- Terminare citat ---
   Tocmai aici este ieea de compromis... Eu nu sunt ca celalalt, avem ceva incompatibilitati pe care nu le putem rezolva decat prin acest acord, bazat pe cedari reciproce. Doar asa putem incepe sa cladim cat mai mult, sa punem o temelie cat mai solida la baza relatiei. Eu accept ca tu esti diferit de mine, te respect pentru ceea ce esti, nu incerc sa te modelez dupa placul meu, imi propun sa te inteleg cat mai bine, iar pentru asta fac concesii care ne pot ajuta pe amandoi: pe mine sa te cunosc  mai bine, sa ma pliez cu personalitatea ta, sa privesc prin ochii tai, iar pe tine sa ma apreciezi pentru asta si sa-mi raspunzi cu aceiasi moneda. Probabil pare idealist ceea ce spun, dar daca vom continua sa privim viata ca pe o traire eminamente pragmatica, fara a-i acorda sansa unor reflectii mai subtile, dezamagirile nu vor intarzia sa vina.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă