Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles
Single sau in cuplu?
julia:
cind sunt intr-o relatie eu recunosc sincer ca nu cer nimic de la celalalt. doar dau. si e atit de mult ceea ce ofer incit ceva se intoarce si la mine inapoi.
eu cind ofer ma simt implinita, cind am cui sa daruiesc iubire, si mingiiere, si clipe, si alinare, si amintiri, si vorbe frumoase. eu pentru asta vreau sa fiu ne-singura.
m-am intrebat de multe ori cind iubesc de ce iubesc. nu de ce iubesc pe cineva anume, ci la modul general. nu sunt mai bine si linistita fara ??
si raspunsul a fost de fiecare data acelasi: ba da. sunt mult mai linistita fara tulburari, si intrebari, si doruri, si indoiala, si agitatie, si teama, si nerabdare, si framintare, si ... si ... .
dar oricit de multe ar fi neajunsurile, ele nu cintaresc nimic pentru ca e ceva ce nu pot avea cind sunt solo: devin o alta persoana cind iubesc. pe aia o plac si eu. mi-e draga. si la ea nu pot sa ajung de una singura.
nu fac pro si contra pt nici una din situatii ca ar suna deplasat. ca doar nu depinde total si complet doar de mine.
dar cind sunt intr-o relatie ma bucur de ceea ce imi ofera, iar daca sunt single nimic nu ma impiedica sa nu valorizez acest statut.
jeanette puiule eu cred ca e nevoie de mai multi pasi ca sa ajungi sa traiesti ce ai descris tu acolo. in primul rind sa se gaseasca, fiecare sa-l intilneasca pe celalalt. si sa-l recunoasca. si sa se opreasca. si sa aiba rabdare. si timp - momentul trebuie sa fie ala care trebuie. si sa tina minte mereu ce ii uneste, nu ce ii diferentiaza. si mai ales fiecare sa fii aflat ce e iubirea dinainte, nu sa astepte de la celalalt sa i-o aduca in bagaje.
de aici lucrurile merg asa cum si le aseaza. dar nu ca in povesti pina la adinci batrineti. viata e pe repede inainte si trebuie traita azi aici acum ca nimic nu dureaza. gresit e nu ca nu dureaza, ci ca ne asteptam sa fie si sa fim eterni.
PS: jeanette e a nustiu cita oara cind ma faci sa pling. nu te mai iert sa stii. gata.
poate poate daca imi trimiti poza aia de care pomeneai mai sus mai ai vreo sansa
Caroline:
--- Citat din: Saturnianul din Duminică, 18 Decembrie 2011, 23:28 ---Problema, anormalitatea apare in momentul in care alegerea unui astfel de "troc" nu mai este rezultatul de comun acord al celor doi, ci rezultatul autoimpunerii unor cutume sociale, cind fac acest "troc" nu pentru ca asa se simt ei bine, ci petru ca asa se simte societatea bine. Anormalitatea este atunci cind unul sau amindoi membrii cuplului nu se simte bine cu aceasta sarada dar continua sa o duca mai departe pentru a da bine in ochii societatii.
--- Terminare citat ---
Multumesc, exact la asta ma refeream, dar probabil nu m-am exprimat eu suficient de clar... am considerat ca e implicit. ;) Problema este ca, din ceea ce vad eu printre oamenii din jurul meu, 1 din 10 sunt cuplurile in care "trocul" merge, iar 9 sunt ca mai sus... Nu-i pacat sa se mai numeasca un cuplu? :-\
Saturnianul:
--- Citat din: Caroline din Luni, 19 Decembrie 2011, 00:51 ---Problema este ca, din ceea ce vad eu printre oamenii din jurul meu, 1 din 10 sunt cuplurile in care "trocul" merge, iar 9 sunt ca mai sus... Nu-i pacat sa se mai numeasca un cuplu? :-\
--- Terminare citat ---
Da, e pacat! Asa ca inventez un nou concept care sa-i defineasca pe cei 9: cuplul societar :)
Ana:
Inca un punct pe tema discutiei despre cupluri, acum ca am scos din discutie cuplul societar (multumiri Saturnianul): pe masura ce trece timpul, oamenii se schimba - isi schimba modul in care isi ocupa timpul liber, asteptarile, valorile, inclusiv faptul ca ne maturizam in ritm inegal si imbatranim in ritm inegal. Cuplul trebuie sa supravietuiasca schimbarii, in timp ce ca single, nu te afecteaza schimbarea decat in termenii in care te schimbi tu.
Rata divorturilor din vestul Europei spune multe despre succesul cu care cuplurile trec peste schimbare. La noi inca sunt multe constrangeri economice si sociale. Din punctul asta de vedere, poate o abordare mai apropiata de posibilitatile reale ar fi aceea a cuplului pe termen limitat, care termen sigur ca se poate extinde, dupa posibilitati.
steliana:
--- Citat din: Ana din Luni, 19 Decembrie 2011, 07:30 ---poate o abordare mai apropiata de posibilitatile reale ar fi aceea a cuplului pe termen limitat, care termen sigur ca se poate extinde, dupa posibilitati.
--- Terminare citat ---
posibilitatile reale apar chiar si atunci cand se crede ca le-ai eliminat pe toate. sa gandesti ca mai poti extinde o relatie doar ca "fericire intermediara" intre simplu si fantezist, inima si minte sau animala si spirituala.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă