Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles
Single sau in cuplu?
julia:
ce schimbari aduce acest Nou Cod? rezolva si dilema Single sau Casatorit?
lill:
Nu stiu cat de mult conteaza sau a contat pentru fiecare dintre voi acea "hartie". Am trait impreuna in "concubinaj" aproape 10 ani.
In ceea ce ma priveste, este adevarat ca unul dintre motivele despartirii a fost "hartia". Insa, nu documentul in sine cat institutia "familiei" care brusc dupa atata timp a devenit un angajament greu de dus. Nu am facut presiuni pentru oficializarea relatiei, insa ca femeie am primit greu explicatiile puerile de genul "nu sunt pregatit de casatorie....un copil acum este prea mult....o casa inseamna ceva...mai bine amanam".
Din punctul meu de vedere acea hartie nu ne-ar fi unit mai mult, insa abordarea m-a durat si mi-a intarit convingerea ca singuratatea in doi este mai greu de dus.
In acest moment prefer sa fiu singura si inconjurata de oameni carora le pasa decat in cuplu, in permanenta cautand sa scuz gesturi si cuvinte.
Saturnianul:
--- Citat din: lill din Duminică, 23 Octombrie 2011, 22:13 ---In acest moment prefer sa fiu singura si inconjurata de oameni carora le pasa decat in cuplu, in permanenta cautand sa scuz gesturi si cuvinte.
--- Terminare citat ---
Asta n-am priceput niciodata: de ce intr-un cuplu cautam in permanenta sa scuzam gesturi si cuvinte? De ce nu putem fi la fel de deschisi si sinceri cu partenerul de cuplu asa cum suntem, de exemplu, cu un prieten foarte bun si apropiat? Pentru ca ne e teama sa nu ne pierdem partenerul, fiind sinceri cu el?! Atunci de ce nu avem aceeasi teama de a ne pierde prietenul/prietena? Sunt niste tipare comportamentale antagonice pentru mine si admit ca nu le pricep. In conceptia mea, partenerul trebuie sa-ti fie cel mai bun prieten. Daca persoana alaturi de care ai ales sa-ti petreci viata, sa fii zi de zi nu iti este si nu-ti poate fi cel mai bun prieten atunci CINE? Pentru ce ai ales sa traiesti cu acea persoana? Doar pentru sex? Pentru distractie? Pentru umplerea timpului? Nu cred ca e nevoie musai de o relatie doar pentru asa ceva. O relatie inseamna mai mult de atit.
Intotdeauna am zis ca, intr-o relatie fiind, daca apare fie si un singur lucru despre care consideri ca i-l poti spune unui prieten dar nu i-l poti spune partenerului, atunci in relatia aia este o problema. Sigur, poate ca sunt si lucruri pe care nu poti sau nu vrei sa le spui. Dar sunt cu adevarat astfel doar daca nu le spui NIMANUI, ci ramin ingropate in tine. Insa cind poti sa le spui oricui altcuiva in afara de partener atunci Houston, we have a problem! A big one! :)
balanta:
Bogdane, imi place mult ce ai scris! Aceleasi intrebari mi le pun si eu!
Mari_a:
Constrangerile sociale sunt mai puternice decat orice.
Eu ma straduiesc din rasputeri sa nu-mi mai pun intrebari.
Pentru ca nu mai am timp de raspunsuri.
Iau lucrurile asa cum sunt.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă