Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles
Single sau in cuplu?
Saturnianul:
--- Citat din: luciamanta din Miercuri, 12 Octombrie 2011, 06:41 ---Poate ca este de preferat sa ai o casnicie reusita...
--- Terminare citat ---
E mult mai important sa ai o relatie de cuplu reusita. Am vazut relatii de cuplu minunate ce durau de ani de zile. Si care au inceput sa se duca naibii din clipa in care au oficializat relatia prin casatorie. Formalitatea asta se pare ca schimba ceva in comportamentul si sentimentele oamenilor, desi n-ar trebui. Si atunci, daca totul este frumos asa cum e, fara casatorie, de ce sa adaugi un ornament in plus doar pentru ca societatea o cere? Copii se pot avea si fara casatorie. Legea nu obliga la casatorie pentru a avea copii legitimi. Sigur, apare un risc pentru ca e vorba de increderea ca barbatul va recunoaste copilul. Dar orice relatie de cuplu trebuie sa se bazeze pe incredere reciproca. Fara asta nu poate exista. Este casatoria un garant al increderii reciproce, al armoniei, al iubirii? Nu! Toate astea trebuie SA EXISTE aprioric acestei formalitati. Prin urmare, casatoria este supraevaluata. Insa intr-o lume a consumerismului trebuie sa fie asa. Dincolo de moralitate, integrare sociala, familie, religie si alte concepte abstracte pe care societatea le flutura prin fata cuplurilor, casatoria are o componenta cit se poate de laica si mercantila: reprezinta o afacere. O societate care descoperi inutilitatea casatoriei in economia relatiei de cuplu ar duce la prabusirea acestei afaceri. Si atunci ea trebuie intretinuta prin promovarea acestor concepte presupus valorizante.
Cel mai puternic si des folosit este casatoria = liantul familiei. Nimic mai eronat. Nu asta este liantul familiei. Si dovezile le avem chiar linga noi, in lumea animalelor. Animalele nu au casatorie. Dar sunt multe specii unde familia are cu adevarat valoare, o valoare pe care nu o regasim in multe situatii la oameni, cu tot cu casatoria lor si conceptele lor valorizatoare.
julia:
--- Citat din: Saturnianul din Miercuri, 12 Octombrie 2011, 14:48 ---PS: @Jul, din ce spui tu crezi in celibat. Nu crezi in singuratate, in convingerea de a nu accepta o relatie :)
--- Terminare citat ---
cred ca ne confuzam reciproc.
nu, eu nu cred in singuratatea din convingere ci in cea de nevoie.
nu cred ca pus in situatia de a alege o relatie implinita si fericita cineva ar zice ba.
julia:
i-am auzit de multe ori pe cei casatoriti dupa ce au divortat spunind ca a doua oara nu s-ar mai casatori.
ar trai alaturi de cineva dar fara sa-si mai legalizeze relatia.
balanta:
eu aud aproape zilnic treaba asta....ma gandesc deseori la sensul pe care il capata o semnatura....cred ca e dorinta de a sti ca poti pleca oricand...cred....pe de alta parte am auzit multa lume spunand, inainte de a trece prin divort ca nu fac copii, nu iau bunuri in comun, bla, bla , daca nu sunt casatorita/casatorit....acum cu noul cod civil poate se vor mai schimba lucrurile...cred ca e vorba de un sentiment impropriu de libertate...nici eu nu ii dau de capat...
...am incercat sa port diverse discutii....chiar stiu un cuplu de trei ani impreuna....el e plecat de la sotie, are un copil, sunt despartiti, ea are pe cineva, el pe altcineva. Dar nu sunt divortati in acte. Actuala lui partenera accepta greu faptul ca el nu e divortat....chiar daca ea nu vrea sa se casatoreasca cu acte....e ciudat...
steliana:
iertare dragi prieteni, dar nu am timpul necesar sa citesc ce s-a scris pana acum. am tot rasfoit noul cod civil. am abordat si subiecte demne de luat in consideratie vis-a-vis de parerea unui asa numit "cuplu". ma uimesc de "noul" pe care nu l-am citit pana la deschiderea subiectului.
Doamne fereste de "nou" mai "nou"!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă