Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 18 23 septembrie 2012
MAC:
Am ''profitat'' de mai tanarul meu vecin care pleaca la un masterat in Germania si am obtinut o traducere a retetei.Urmeza s-o incerc.
Strudel cu mere-original Wiener
1.Aluatul de strudel
250g faina tip 700 neted/lunecos(Boromir are faina cu dedicatii,cea pentru cozonac incercata,buna),2g sare,un ou,100ml apa calaie,20ml ulei.
Toate ingredientele se framanta pana cand coca se dezlipeste de maini si de masa.Din coca se formeaza o sfera,se unge cu ulei si se lasa 20-30 minute( poate chiar putin la rece-zic eu).
Aluatul se intinde pe un postav rectangular(planseta)presarat cu faina,cu podul palmelor se desface si se unge cu unt.
In figura sunt evidentiate etapele:Tragerea aluatului cu ambele maini/Intinderea umpluturii pe coca intinsa/Rolarea strudelului.
2.Faramituri de unt
100g faramituri de paine,50g unt.Untul se incalzeste intr-o tigaie,se adauga faramiturile de paine si se prajesc pana totul devine auriu-maroniu.
3.Scortisoara cu zahar
140g zahar cristal fin,10g scortisoara se amesteca uscate.
4.Umplutura
150 g faramituri de paine,150g scortisoara cu zahar,170g stafide,10ml suc de lamaie,1 kg de mere acre,decojite si cu miezul scos,taiate felii subtiri(poate ar merge razatoarea pentru varza),rom.Toate ingredientele se amesteca bine.
5.Indicatie
La coca desfacuta cu umplutura presarata,i se taie marginile subtiri si se ruleaza in siguranta.Strudelul uns cu unt(vezi pct 1) se ruleaza si se coace la 190 grade.
Tipp:Dupa coacere,strudelul se unge imediat cu unt fierbinte.
admin:
MAC, ai incercat? Ti-a reusit?
MAC:
Nu stiu daca dau ei tot din casa,dar sunt curioasa cum va iesi.Sigur o sa incerc saptamana asta.
adda:
sa ne trimiti si noua la pachet ;D ;D :kissing:
PGabriela:
Mac=ule, tare faine poze ai facut!
Navigare
Du-te la versiunea completă