Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Paradisul pasarilor: Delta Dunarii 28 august 01 septembrie 2012
micaela:
daca exista frigidere in camere este perfect. sugeram cealalta varianta pentru ca exista hoteluri, inclusiv de 4 stele, care nu au si atunci cand au, rareori si functioneaza. :)
admin:
Da, multe hoteluri au renuntat la frigidere, chiar si cele care aveau minibaruri. Tarifele au tot scazut, iar costurile au trebuit sa fie taiate. S-a discutat problema asta la congresul de turism, la Frankfurt, inca de acum 3 ani. Practic la ce s-au orientat hotelierii:
- diminuare gama feluri si cantitati pt mic dejun
- anulare de servicii neacoperite si care nu aduc profit
- remobilare, remochetare, redecorare la perioade mai lungi
- reducere consum curent electric
O discutie intreaga si cu frigiderele si minibarurile din camere. Hotelurile cu restaurante si baruri spun: pt ce trebuie frigider in camera daca eu ofer totul in cadrul complexului? Si le-au desfiintat. Altele si mai extrem au spus: avem restaurant si bar - nu au ce cauta in hotel mancare si bauturi din afara. Acestea pot pata si afecta mocheta, cuverturi etc., in conditiile in care nu poti pune un client la plata pentru astfel de probleme aparute in timpul sederii. Am vazut multe hoteluri, in special cele de 4 si 5 stele business, dar si leisure care mentioneaza interdictia de a intra cu marfa alimentara din afara.
Minibarurile sunt ineficiente si neprofitabile. In general turistii scot produsele din micutul frigigider si-l folosesc pe post de racitor pt produsele lor, fara sa consume ceva din ce gasesc inauntru. Asta si datorita unei politici sesizate de noi ca ciudata - preturi ridicol de mari.
Deci Micaela, mai repede gasesti acum la hoteluri de 3 stele sau la pensiuni frigidere in camere, in special la cel fara restaurant, decat la cele de 4 sau 5. Si nu este o conditie de depunctare, am avut discutia asta la intalnirea cu alti hotel experti. Este strict politica a hotelului. Daca el gaseste ineficient acest serviciu, il anuleaza.
Pt mine cele mai importante lucruri la o camera de hotel sunt in ordine:
- suprafata
- curatenia
- dotarea si igiena grupului sanitar
- aerisirea/ventilatia - naturala/artificial - centralizata
- lenjeria
- calitatea pernei si a dunei
- mobilierul
- TV satelit
Restul incep sa tina de mofturi. Si am si eu destule. Dar tot asa de bine cum dorm intr-o camera de 5* pot dormi si la prici. Doar sa fie curat. Pt mine este esential
oana13:
Cu microbuzul de la ora 7.00 din autogara Augustina ajungem in Tulcea la 11.30 si in aceeasi autogara avem spre Murighiol microbuz care pleaca tot la 11.30 si ajunge la 12.25 sau daca nu se potrivesc orele mai este unul la 12.15 care ajunge la 13.05 la Murighiol.
Cei de la Augustina vad ca nu fac rezervari telefonice si trebuie sa ne luam bilete de la ei.
telefoanele pentru cei de la Tulcea sunt +4-0743-33.54.76
+4-0743-33.54.81
micaela:
--- Citat din: admin din Sâmbătă, 11 August 2012, 16:08 ---Da, multe hoteluri au renuntat la frigidere, chiar si cele care aveau minibaruri. Tarifele au tot scazut, iar costurile au trebuit sa fie taiate. S-a discutat problema asta la congresul de turism, la Frankfurt, inca de acum 3 ani. Practic la ce s-au orientat hotelierii:
- diminuare gama feluri si cantitati pt mic dejun
- anulare de servicii neacoperite si care nu aduc profit
- remobilare, remochetare, redecorare la perioade mai lungi
- reducere consum curent electric
O discutie intreaga si cu frigiderele si minibarurile din camere. Hotelurile cu restaurante si baruri spun: pt ce trebuie frigider in camera daca eu ofer totul in cadrul complexului? Si le-au desfiintat. Altele si mai extrem au spus: avem restaurant si bar - nu au ce cauta in hotel mancare si bauturi din afara. Acestea pot pata si afecta mocheta, cuverturi etc., in conditiile in care nu poti pune un client la plata pentru astfel de probleme aparute in timpul sederii. Am vazut multe hoteluri, in special cele de 4 si 5 stele business, dar si leisure care mentioneaza interdictia de a intra cu marfa alimentara din afara.
Minibarurile sunt ineficiente si neprofitabile. In general turistii scot produsele din micutul frigigider si-l folosesc pe post de racitor pt produsele lor, fara sa consume ceva din ce gasesc inauntru. Asta si datorita unei politici sesizate de noi ca ciudata - preturi ridicol de mari.
Deci Micaela, mai repede gasesti acum la hoteluri de 3 stele sau la pensiuni frigidere in camere, in special la cel fara restaurant, decat la cele de 4 sau 5. Si nu este o conditie de depunctare, am avut discutia asta la intalnirea cu alti hotel experti. Este strict politica a hotelului. Daca el gaseste ineficient acest serviciu, il anuleaza.
Pt mine cele mai importante lucruri la o camera de hotel sunt in ordine:
- suprafata
- curatenia
- dotarea si igiena grupului sanitar
- aerisirea/ventilatia - naturala/artificial - centralizata
- lenjeria
- calitatea pernei si a dunei
- mobilierul
- TV satelit
Restul incep sa tina de mofturi. Si am si eu destule. Dar tot asa de bine cum dorm intr-o camera de 5* pot dormi si la prici. Doar sa fie curat. Pt mine este esential
--- Terminare citat ---
poate ca uneori se pune cam usor stampila de "moft" . la temperaturi de peste 35 de grade, in conditiile in care nici aer conditionat nu exista intr-un hotel de asa-zise 4 stele (stiam ca exista niste criterii clare dupa care se face clasificarea), nu e un moft sa ai un mic frigider in care sa-ti tii nu neaparat fasolea cu ceapa :) (glumesc), ci o apa de care ai nevoie si la miezul noptii, fara sa fii nevoit sa cobori in pijama la barul inchis, o crema de fata naturala care se altereaza f. usor la temperaturi mari, un simplu iaurt etc...
da, suntem de acord, din experienta spun, m-am simtit mult mai bine si cu mai mult confort la pensiuni decat la hotelurile noastre "cu pretentii" care au preturi mari, fara un spor de calitate semnificativ fata de ceea ce ofera o pensiune destul de modesta.
cat despre mofturi... nu-s aceea. am dormit si la pensiuni si la prici (ultima oara, pe Ceahlau). intrebam de frigider pentru ca vara asta a fost infernala si prin hotelurile noastre mi s-a stricat pana si crema de fata. le-am propus celor cu care mai calatoresc sa o "lasam balta" cu hotelurile din Ro, ca nu merita.
cred ca "mofturile" sunt ale celor care-si spun de "x" stele (x peste 3), cu preturi pe masura, dar in care nu gasesti aer conditionat in iulie pe maxim de temperatura, in care cad toate 'accesoriile" din baie, canalizarea este infundata si pe masuta din camera este o "oferta" de produse in ambalaje sifonate si cu data de expirare depasita. daca a constata toate astea, atunci cand platesti si o suma destul de mare, este o "fitza" de client cu mofturi...nu stiu ce sa zic. nu-s deloc cusurgioaca dar anul asta chiar am fost uimita de lipsa de calitate a serviciilor hoteliere, in conditiile in care preturile sunt ridicate. stiu ca cei din turism au dificultati insa cred ca onest este sa se pastreze un raport corect intre pret si calitate.
cred ca hotelierii vad totul din perspectiva problemelor si costurilor multiple pe care trebuie sa le rezolve/achite (si de care turistul nu e intotdeauna constient, necunoscandu-le), iar clientii vad totul din perspectiva pretului pe care il platesc, uneori foarte ridicat, din punctul lor de vedere.
micaela:
--- Citat din: micaela din Sâmbătă, 11 August 2012, 16:25 ---poate ca uneori se pune cam usor stampila de "moft" . la temperaturi de peste 35 de grade, in conditiile in care nici aer conditionat nu exista intr-un hotel de asa-zise 4 stele (stiam ca exista niste criterii clare dupa care se face clasificarea), nu e un moft sa ai un mic frigider in care sa-ti tii nu neaparat fasolea cu ceapa :) (glumesc), ci o apa de care ai nevoie si la miezul noptii, fara sa fii nevoit sa cobori in pijama la barul inchis, o crema de fata naturala care se altereaza f. usor la temperaturi mari, un simplu iaurt etc...
da, suntem de acord, din experienta spun, m-am simtit mult mai bine si cu mai mult confort la pensiuni decat la hotelurile noastre "cu pretentii" care au preturi mari, fara un spor de calitate semnificativ fata de ceea ce ofera o pensiune destul de modesta.
cat despre mofturi... nu-s aceea. am dormit si la pensiuni si la prici (ultima oara, pe Ceahlau). intrebam de frigider pentru ca vara asta a fost infernala si prin hotelurile noastre mi s-a stricat pana si crema de fata. le-am propus celor cu care mai calatoresc sa o "lasam balta" cu hotelurile din Ro, ca nu merita.
cred ca "mofturile" sunt ale celor care-si spun de "x" stele (x peste 3), cu preturi pe masura, dar in care nu gasesti aer conditionat in iulie pe maxim de temperatura (am "trait" asta in doua hoteluri, e drept montane, dar in care temperatura sarea de 33 de grade in camera), in care cad 'accesoriile" din baie, la prima atingere (savoniera suspendata, suportul de hartie igienica prinse cu dibluri "decedate" demult), canalizarea este infundata si pe masuta din camera este o "oferta" de produse in ambalaje sifonate si cu data de expirare depasita. daca a constata toate astea, atunci cand platesti si o suma destul de mare, este o "fitza" de client cu mofturi...nu stiu ce sa zic. nu-s deloc cusurgioaca dar anul asta chiar am fost uimita de lipsa de calitate a serviciilor hoteliere, in conditiile in care preturile sunt ridicate. stiu ca cei din turism au dificultati insa cred ca onest este sa se pastreze un raport corect intre pret si calitate.
cred ca hotelierii vad totul din perspectiva problemelor si costurilor multiple pe care trebuie sa le rezolve/achite (si de care turistul nu e intotdeauna constient, necunoscandu-le), iar clientii vad totul din perspectiva pretului pe care il platesc, uneori foarte ridicat, din punctul lor de vedere.
--- Terminare citat ---
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă