Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012

<< < (7/13) > >>

admin:
  :oops:   Multumesc, luasem gresit cu copy/paste partea de localitati. Sper insa sa nu va fi schimbat din acest motiv buletinele, ca nu am bani sa platesc pagube  ;D ;D ;D. Si am corectat cat am putut de repede.

Nu se compara clima din Londra cu cea din Praga. (doamne ce bine  :worship: :worship: :worship:) Eu am stat acolo o vreme si stiu cum e. Nu prea au iarna, dar parca o tin tot intr-o toamna. Praga are o clima asemanatoare Sibiului, de cate ori am fost acolo s-au potrivit perfect temperaturile. Oricum pluover-ul este necesar. O sa urmarim prognoza meteo, o sa o afisez si eu aici (eu iau de buna cea a lui wetter.de) si functie de asta o sa ne mai adaptam vestimentatia.

Este important sa comunicati, cand intrati aici, fiecare cu ce soseste. Poate se face un grupaj spre Sibiel, sa vedem exact cum ne organizam.

theo365:
Buna Adana!
Inteleg ca tu esti cea de deasupra mea!!He,he...Astazi am vorbit cu Daniela si cert este ca noi 2 vom veni cu siguranta impreuna.Avem si noi 2 variante de sosire in Sibiu , de la Braila, la orele 14 sau 23 , insa cu siguranta vom opta pt . sosirea la orele 14, pt. ca asa cum preciza si Gigi mai sus, drumul va fi destul de obositor!!
Toate cele bune,
Teo,Braila :thumbup:

Adana:
@Gigi, stii cum se zice: "fie vremea cat de rea, numai vantul sa nu bata!" :) Eu sper sa nu avem parte de ploi; in rest, de incalzit ne-om incalzi mergand, iar de ne-o fi cald, o bere rece face minuni :)

@Buna, Teo! Te salut de deasupra :) Ce mai e nou prin Braila? Dar povestim cand ne intalnim. In functie de cum veniti voi, ma hotarasc si eu daca sa ajung cu trenul de 12 sau cu cel de 19. Sunt inca nehotarata. Problema este ca nu prea pot sa adorm inainte de miezul noptii, asa ca pana la ora plecarii, ora 1.00, nu stiu cat pot sa ma odihnesc... :)

theo365:
Va doresc tuturor sarbatori binecuvantate,cu pace si liniste sufleteasca!PASTE LUMINAT!!!!
Gigi , cand ai vreme , poate ne poti da detalii cu privire la costul biletelor (respectiv intrarile la muzee, dar chiar si cele de calatorie cu mijloacele de transport in comun)!Multumesc!

admin:
Am sa postez aici cam tot ce tine de costurile legate de intrari si mijloace de transport in comun. Nu sunt multe, dar este bine sa le stiti pt a fi pregatite.
Budapesta:
Catedrala Matei Corvin: 1000 HUF (1EUR = cca 280 HUF)
Basilica Sf Stefan: 1100 HUF
Bilet de metrou Budapesta "one way" * 2 drumuri = 260 HUF*2 = 520 HUF
Praga:
Castel, Catedrala Vitus, Strada de aur = circuitul scurt: 250 coroane; circuitul lung: 350 coroane (1 EUR = 24 coroane)
Turnul Jindrisska = 80 czk
Aici la Praga s-ar mai putea intra in sinagogi si in cimitirul evreiesc. In principiu nu este ceva foarte - foarte interesant si este destul de scump (480 coroane pt toate punctele, sau 300 fara Sinagoga noua-veche).
Bilet de metrou Praga "single trip" * 4 drumuri = 24 CZC * 4 = 96 CZC
Viena
Palatul Schoenbrunn: o sa optam pt Classical Tour, care costa 16,5 EUR si include:
Grand Tour (40 camere din palat) cu audioguide
Gradina imperiala
Labirintul
Gloriette
Metrou Viena "single ticket" - 2 drumuri = 2*1,8 EUR = 3,6 EUR
Bratislava
Nu circulam cu metroul si nu intram in locuri cu plata
Este posibil sa mai intram sa vizitam, asta depinde si de vreme, daca este ploios o sa folosim aceasta varianta. Ca si posibilitati: unul dintre muzeele de arta din centrul Vienei, Muzeul National Praga, Galeriile de arta din Piata Eroilor Budapesta.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă