Autor Subiect: Bai termale si SPA: Hajduszoboszlo 12 - 16 octombrie 2011  (Citit de 49680 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mari_a

• Vizitator
Re: Bai termale si SPA: Hajduszoboszlo 12 - 16 octombrie 2011
« Răspuns #90 : Joi, 20 Octombrie 2011, 11:44 »
Andromeda, nem tudom! Nem ertem! Ungurii vorbesc nemteste. Sprechen sie deutsch?  ;D Daca nu sprechen, ia de invata de la Voltaj - Ora de germana
<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>

In Budapesta inca circula multe autobuze/troleibuze Ikarus, modelele alea vechi (daca-s produse de ei, banuiesc ca nu au probleme cu piesele de schimb !). Articulate, nearticulate, rosii, albastre, galbene… Mi-am amintit ca in anii ’70-’80 erau si la noi d'alea mai rotunjite; pe urma prin '90 erau modele mai noi... au fost scoase din uz de mult…
Nu stiu sa fac poze ! Am si un aparat tare prost – tre’ sa-mi iau altul. Decat asa o bucata mare de trotuar, mai bine ma concentram sa incadrez turlele Bisericii Sfanta Ana –  Datând de la sfârșitul secolului al 18-lea, Biserica Sfânta Ana reprezintă un adevărat monument creat în stil baroque. Cu toate acestea, arhitectul său este unul anonim.
N-am intrat in ea, dar asa, de pe afara, mi-a amintit de Catedrala franciscana din Sumuleu Ciuc (care cred ca e mai mare, ceva mai noua si care m-a impresionat foarte tare cand am vazut-o prima oara… am nimerit in timpul slujbei, iar cand pe o usita laterala a intrat un calugar cu rasa maro, cu gluga, din ceva material ca de sac si legat la mijloc cu un cordon-funie-ceva… )

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #91 : Joi, 20 Octombrie 2011, 12:06 »
Vizitiu in Budapesta. (Pana nu pune femeia mana pe bici !!!  ;D )
Ce se vede in a doua e Piața Sfânta Treime. Această piață reprezintă punctul central al vechiului oraș Budapesta. Numele provine de la coloana barocă Sfânta Treime, sculptată în 1710, care comemorează morții a două epidemii de ciumă.În apropiere există mai multe cafenele și restaurante, printre care și celebrul Hotel Hilton.

Acuma sa nu credeti ca sunt eu asa da dasteapta de stiu tot de pe unde am umblat ! Nooo ! admin venise foarte pregatit, ne povestea multe si de toate despre toate, dar mie imi cam vajaia capul p-acolo ! Ma uit acum la poze si caut pe net, ca sa aflu si eu pe unde am fost, ce am vazut… ca ce am facut… nu mai conteaza !

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #92 : Joi, 20 Octombrie 2011, 12:14 »
.... Nu-ti fie frica, nu-ti fac nimic data viitoare!.....

ups - so' "petrecut" ceva de data asta si eu nu stiu  :o  ;D

.....
In Budapesta inca circula multe autobuze/troleibuze Ikarus, modelele alea vechi (daca-s produse de ei, banuiesc ca nu au probleme cu piesele de schimb !). Articulate, nearticulate, rosii, albastre, galbene… Mi-am amintit ca in anii ’70-’80 erau si la noi d'alea mai rotunjite; pe urma prin '90 erau modele mai noi... au fost scoase din uz de mult…
......

si eu le-am observat da' nu mi'o dat ideea mareata sa le si pozez  ;D - asa ca e bine - un peisaj urban ;D

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #93 : Joi, 20 Octombrie 2011, 12:22 »
Gabi, cum ai dat tu de teterasi, nu stiu, dar tare mi-a facut placere sa-i ascult din nou. De fiecare data cand ma intorc la acea csarda ma bucur si sunt surprins ca si prima oara. Si-mi aduc aminte de cei cu care am trecut pe-acolo. Imi aduc aminte de ziua Magdei, -  apropo zilele acestea este ziua ei, pt ca am sarbatorit-o chiar acolo in local, imi aduc aminte cand am fost a treia zi dupa Revelion, ca cineva dansa in jurul mesei, nemaiavand astampar la acordurile teterasilor....Uite acum imi dau seama ca sunt cativa dintre voi cu care am fost chiar de doua ori acolo: cu Dian, cu Magda, cu Aurora...Sper sa nu fi uitat pe cineva si sa se supere...Sunt si eu batran si uituc!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #94 : Joi, 20 Octombrie 2011, 12:28 »
La una dintre terasele de care amintea Mari_a, din Castle District, am poposit de 2 ori, o data cu grupul Budapesta - Viena de anul trecut si inca o data primavara aceasta. Erau acolo la "armura" unii care cantau tare fain la vioara, facand berea sa curga atat de bine...E un local dragalas, dar un pic cam scump, ma rog, esti castelan, ori asta se ...plateste.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #95 : Joi, 20 Octombrie 2011, 12:34 »
Am aflat cand e ziua Magdei, pe 23, duminica. Daca vrei Magda, putem sa facem un efort sa mergem pana acolo. Sa sun sa retina o masa?

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #96 : Joi, 20 Octombrie 2011, 12:36 »
.....
Pai tu stii cat am rascolit eu netul sa gasesc teterasii ? ? ?  Si n-am dat de ei cu nici un chip!

Gabi, cum ai dat tu de teterasi, nu stiu, dar tare mi-a facut placere sa-i ascult din nou. D.......

aici lucram cu profesionisti  ;D  8)
(ce imi place sa ma dau mare  :) - goagal sa traiasca   ;D )

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #97 : Joi, 20 Octombrie 2011, 13:10 »
No, admin, pai nu-i corect! Ii musai sa ne duci pe fiecare de cate doo ori… Sa nu uiti! Pune-ti un biletel mare;D
(Ah, am citit ca in Județul Hajdú-Bihar sunt doua aeroporturi: Debrecen si Hajduszoboslo... ;D )

Mah, Gabi, nu s-o petrecut, dar ti se pregateste ceva!  ;D
Uite ce mi-a trimis mie unu’ care ma Ť iubeste ť mult
http://justfuckinggoogleit.com/

Budapesta. Pe aceeasi strada cu vizitiul de mai sus. Zici ca esti in Sibiu.

Margareta a Ungariei, fiica regelui Béla al IV-lea, din dinastia arpadiana.
Insula Margareta și Podul Margareta din Budapesta, respectiv Biserica Sf. Margareta din Mediaș îi poartă numele. Am citit ca s-a nascut in 1242,  in Klis, Croația  si a decedat la 18 ianuarie 1270, se pare ca chiar pe insula care-i poarta numele. Vad ca pe mormant scrie 1271...
A făcut parte din ramura feminină a ordinului dominican. A fost canonizată în anul 1276.

Insula Margareta

Mormantul

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #98 : Joi, 20 Octombrie 2011, 13:50 »
Se pun greu poze pe forum, asa ca pentru hotel si imprejurimi, o sa va dau un link.
http://www.koronahotel.ro/r7.html
Korona este exact ca in poze. Foaaaarte curat si, ceea ce mie mi-a placut cel mai mult: era foarte cald! Unii, mai de la munte, asa, au dormit cu geamul intredeschis.
Doamna care s-a ocupat de noi e nascuta la Oradea. A fost foarte draguta. Si am intrebat-o: dansul nu era sotul ei. Adica rockerul de-a fost intr-o noapte la receptie... d-ala cu coada, mustata, barba, cu tricou negru, cu tot dichisul... nu ne-am dichisit cu el... saracul, cred ca l-am speriat un pic...
Am facut sauna, masaj, iar o forumista draguta s-a rotisat nitel si la solar. Aici am ceva de reprosat: in link-ul de mai sus, la masaj apare unu' tanar de-o freaca pa aia in talpa. Mie de ce mi-a facut o unguroaica de noua’j’ noua de kile?
Am facut baie prin bazinele alea cu apa maro de se vad p-acolo – si prin-nauntru si pe afara. Erau multi domni bine. Bine trecuti de 70, adica. Inca o bila neagra: nu am fost informate care din ei e milionar... si numai dupa slip nu ne-am putut orienta...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #99 : Joi, 20 Octombrie 2011, 14:06 »
Tipul de la receptie cu codita si mustata, era rocker, canta la chitara bass intr-o formatie, Walk parca ii spune Avea tatuate literele pe fiecare deget si la curiozitatea Ancutei, l-am intrebat ce reprezinta. De speriat de buna seama ca s-a speriat, ca in seara in care am ramas la bar sa mai bem ceva, s-a pitit pe dupa calculator.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #100 : Joi, 20 Octombrie 2011, 14:19 »
Daaa... Saracu', prin poze priveste numai in jos... Am cautat sa pun cu el, insa in nici una nu e singur. Daca n-au stat femeile astea gramada pe el, ceva de groaza!  8)
Io am zis doar ca a stat la receptie, n-am vrut sa mai zic ca in seara in care am ramas la bar sa mai bem ceva, ca deja razbate un damf de palinka de pe topicul asta...  ;D

Ceva despre balaceala de la Aqua Palace: http://www.aquapalace.ro/galerie_video.html
O sa pun si de-ale noastre, dar trebe atent selectate, ca suntem imbracati sumar  ;D
Si pe urma, gata! Cine vrea amanunte, sa mearga. Ca e super-super-super tare fain   !

julia

• Vizitator
« Răspuns #101 : Joi, 20 Octombrie 2011, 19:30 »
Am aflat cand e ziua Magdei, pe 23, duminica. Daca vrei Magda, putem sa facem un efort sa mergem pana acolo. Sa sun sa retina o masa?

ihi. ca viu si io. puteti voi sa repetati evenimentul fara mine ca sa va fac poze?!?
ia uite cum am sarbatorit-o noi pe magda acu un an. ehh ce vremuri ...

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #102 : Joi, 20 Octombrie 2011, 20:48 »
Aaaa-haaa, ce-mi place ca tu ai prins solnita aia de lemn in trei culori  8)  :D

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #103 : Joi, 20 Octombrie 2011, 22:43 »
Am trimis pozele facute de mine. Sa-mi spuneti daca le-ati primit, ca tare mi-am mai prins urechile-n transfer.roooo  :)

nicko

• Vizitator
« Răspuns #104 : Vineri, 21 Octombrie 2011, 11:58 »
Ancuta stii la ce ne-am gandit cu Samiza? O aducem si pe Aurora si asa este ea  in curs de infiere, va pregatim la amandoua o camera si uite asa avem iar casa plina de copii. Eu o sa va spun povesti, va rasfat cu tot felul de mancaruri si bubugici, Samiza va duce prin oras, la magazine si prin cafenele. Iar voi doua, ca fete cuminti ce sunteti, o sa multumiti parintii, muncind pentru ei sau mai bine in locul lor...Sadic asa-i? Mi-ai da un vant in apa, sunt convins! Iar daca Aurora citeste, m-am lins pe bot de lustruit chelia!
Nu ma supar eu asa de repede pe oamenii dragi! O sa lustruiesc chelia imediat ce o sa am ocazia! :))