Autor Subiect: Bai termale si SPA: Hajduszoboszlo 12 - 16 octombrie 2011  (Citit de 49681 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

julia

• Vizitator
Re: Bai termale si SPA: Hajduszoboszlo 12 - 16 octombrie 2011
« Răspuns #60 : Luni, 17 Octombrie 2011, 19:16 »
Va rog frumos putina atentie pt ca am citeva intrebari importante care nu sufera aminare:

1.Sa mi se explice si mie cine este numitul domn Gyuri si in ce circumstante l-ati cunoscut.
2.Cine si ce cauta in podu surii.
3.De asemenea in numele forumistelor curioase solicit si o poza cu sus amintitul granicer mustacios.

Va multumesc.

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #61 : Luni, 17 Octombrie 2011, 19:52 »
curiozitatea a omorat pisica , jul .

de cand esti tu interesata de graniceri mustaciosi si de focosii  minoritari ? ai ?  :o

julia

• Vizitator
« Răspuns #62 : Luni, 17 Octombrie 2011, 20:00 »
uite vezi de aia n-am io pisica

pai noi in excursia anterioara de ce n-am avut parte de elemente picante? (ma rog daca nu pui la socoteala gulasul)

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #63 : Luni, 17 Octombrie 2011, 20:05 »
pai tu ai ales sa te cateri atarnata de lanturi in loc sa stai frumusel cu posteriorul in ape bulburoase si cu de`alde Gyuri mustaciosi  ;D

julia

• Vizitator
« Răspuns #64 : Luni, 17 Octombrie 2011, 20:07 »
lasa bre Cheile Nerei
ziceam de editia precedenta de la Hajdu cind fusei si io

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #65 : Luni, 17 Octombrie 2011, 21:16 »
aaa , pai nu stiui , bre , ca mai fuse una ... in cazul asta sigur ca ai dreptul ( si stangul si mijlociul ) sa pui de o revolta pe motiv de chestii picante  ;D

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #66 : Luni, 17 Octombrie 2011, 21:50 »
Ihi. Fost. Vazut/simtit. Super-placut. Revenit imbaiata/incretita/ghiftuita... Si mai vreaaaau!
Mah, dar am cazut in metrou in bratele unui ungur de fo' cinci-s'unu de ani  8)... Si au sarit astia si m-au ridicat!  :( Si m-au dat jos la prima!   :o  :'(  Woah, era grizonat si avea si mustata!  :(   :'(   Si nici n-a protestat!  ;D

Era o reclama: Debrecen va sensibilizeaza toate simturile! Am in minte imagini si in nari inca simt mirosuri: am nimerit exact in mijlocul Festivalului carnatilor! Bunatati din Marea Campie Ungara! Regret ca nu am putut sa mananc cat as fi vrut! Toate formele-culorile-aromele de cârnaţi în pereche de la Debrecen, plăcinte umplute cu carne ca la Hortobágy, sarmale de Debrecen cat pumnul ,slambuc, mistret, jamboane, sunca, specialităţi gătite din carne de sură de stepă, muraturi, gemuri, dulceturi, miere, sucuri de fructe albe-rosii-grena-galbene-verzulii, branzeturi in paispe mii de feluri si forme si arome, alte placinte - cu branza, cu mac, cu mere, cu visine, cu vanilie, kurtos kalacs, pita tradiţională, mâncăruri fripte-fierte la cuptor, la ceaun - oferte specifice regiunii, de negăsit în alte părţi. Si palinkaaaaaa... de j'de mii de feluri: de prune, de mere, de pere, de caise, de cirese, de visine, de fructe de tescovina, de afine, de soc, de pere padurete!
Am luat pentru nepotii mei bomboane, jeleuri de tz feluri, de diverse forme-culori-arome, ciocolata facuta manual - cu tot felul de fructe in ea, prajituri si fursecuri de casa, si vreo sapte din cele paispe mii de feluri din renumita turta dulce de la Debrecen.  Cofetarii de turtă dulce din Debrecen, cu rădăcini din Europa Centrală, încă de la începuturile anilor 1700 au format o breaslă de meşteşugari în oraş. La pregătirea aluatului au folosit o ustensilă de lemn specială pentru bătătorire, de aceea chiar şi sculptarea acesteia a constituit parte a meşteşugurilor. Aceste ustensile de lemn vechi ne transmit mesaje despre cultura formei, tehnica sculptării din secolele trecute. Forma preferată de turtă dulce a fost cea rotundă, dar au fost des întâlnite şi formele de inimă, păpuşă şi husar. Mai târziu aceste forme de bază au fost ornate în culori, folosind o tehnică specială. Exista mai multe feluri de aluat de turtă dulce. Cel tradiţional este aluatul „tokni”, turta dulce tradiţională de la Debrecen, cel mai vechi tip de aluat. Această tehnică, datorită căreia aluatul este atât de diferit de celelalte, cere mult material şi multă muncă, şi este folosită doar la Debrecen.
A fost o excursie din care e foooarte mult de povestit, de la Budapesta si pana la mustatile aluia de la vama, de la intoarcere  ;D. Dar inca nu mi-am revenit! Inca plutesc!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #67 : Marți, 18 Octombrie 2011, 08:57 »
Am tot incercat sa urc pozele pe transfer.ro sa vi le trimit si nu reusesc nicidecum. Cred ca este o problema la ei, incarca - incarca si brusc se opreste. Am fractionat pe module de cate 100 de poze, dar in zadar. Am sa mai incerc zilele urmatoare.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #68 : Miercuri, 19 Octombrie 2011, 10:18 »
Am reusit, in cele din urma, sa iau pozele de pe WeTransfer. Daca mi le-ar putea si despacheta masinaria asta... Nu vrea si pace! Mai incerc.
Aici ar trebui sa fie poze (ca zice lumea pe pm ca de ce nu punem). Am si de-ale mele, o sa pun, dar trebuie micsorate si eu sunt cam paralela pe la colturi cu tehnica… O sa fac eforturi, pentru ca sunt atat de frumoase!

Mi-a placut traversarea per pedes a podului cu lanturi, intre Buda si Pesta, cu decorurile lui masive din fier forjat, cu perechile de lei sculptati - leii fara limba - care il strajuiesc la capete, cu miscarea-leganarea lui usoara la trecerea vreunei masini mai grele (abia perceptibila, cam ca un cutremur de vreo 3 spre 4 grade pe scara Mercalli…), cu panorama ce se deschide de jur-imprejur si care te lasa fara cuvinte…
Am citit ca are 202 m si ca este o versiune mai mare a unei construcții precedente a englezului care l-a proiectat si anume a podului Marlow peste Tamisa.
M-am simtit foarte mica pe el…
Ce sunt eu, ce sunt eu
Un fir de nisip în vânt
Sunt nimic pe pământ…
Eu nimic, tu veşnicie,
Eu sărac, tu bogăţie,
Ce sunt eu, ce sunt eu …

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #69 : Miercuri, 19 Octombrie 2011, 10:45 »
Fotografiile sunt arhivate cu Winrar. Daca ai acest soft pe calculator ar trebui sa fie foarte simplu de despachetat. Sau tragi folder-ul pe desktop si atunci programul de despachetare se activeaza singur si rezolva problema fara nici o interventie, fie ii dai open with si alegi din programele pe care ti le arata in pop up winrar.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #70 : Miercuri, 19 Octombrie 2011, 13:12 »
Abia acum am reusit, multumesc foarte mult. Fooarte frumoase poze! Frumoase peisaje, toata lumea numai un zambet! (Io arat ca dreaq, pfui! Urata si batrana! Aia in care dormeam la Aqua Palace am vazut-o si pe aparat, dar a fost intr-un mare fel sa ma vad lafaita pe tot ecranul  ;D  ;D  ;D !!!)
O sa pun poze pe aici, dar sa fac ordine - ca le am pe doua calc. Vad ca in astea nu e nici una cu podul cu lanturi. Acum scotocesc dupa statuile din curtea Palatului Buda. Foarte multe si foarte frumoase statui are Budapesta! Cel mai mult mi-a placut Csikos-szobor  - statuia calaretului (imblanzitorului de cai - sau ceva) din campia Hortobágy din estul Ungariei. Nu mai scriu, ca n-am p-aici pozele.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #71 : Miercuri, 19 Octombrie 2011, 16:53 »
La cererea publicului (multumesc almi ca m-ai invatat) incepem cu Debrecenul. Dar nu cu Piata Kossuth (sorry admin  :-[)  Intai sa mancam si pe urma...  ;)   . Universitatea - pe platoul din fata ei, intr-un cort imens, se petrecea festivalul de care ziceam, cu mancare, bautura, muzica, la un moment dat pe scena era concurs care poate manca mai mult... Lume linistita, relaxata, nu se calcau in picioare ca ai nosti la coada la mici pe la festivalurile berii!
Precizez ca cetatenii care apar in poze sunt debreceneni ori turisti, dar NU din SC (nu va obositi sa recunoasteti pe cineva  ;D)

Offline DanaC

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
« Răspuns #72 : Miercuri, 19 Octombrie 2011, 17:01 »
Ba eu seman mult cu fatuca cu sort albastru care taie din ghiudem. Tot  asa trasa prin inel..nu's ce-a facut Gigi de am iesit altfel in pozele lui.

Mari te rog sa ne pui pozele cu NOI, cei din SC pe MP sau unde nu le mai vede nimeni, numa' sa le putem da jos.

Te pup si mercic

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #73 : Miercuri, 19 Octombrie 2011, 18:44 »
Eu seman cu aia din paie de sta pe banca langa mosneag  ;D

Marea Biserica Reformat㠖 (Nagytemplom) din Piaţa Kossuth este simbolul oraşului - fiind cea mai mare biserică reformată din Ungaria.

Grand Hotel Aranybika

Stema orasului  in pavajul din centru. In spatele ei e grupul statuar Kossuth, dar nu pun poza, ca e cu oameni.

Oras

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #74 : Miercuri, 19 Octombrie 2011, 19:09 »
Podul cu lanturi. Si leii lui fara limba. Mi-a placut foarte mult faptul ca l-am traversat pe jos. L-am simtit! I-am simtit leganarea...