Arhiva > Arhiva
Increderea
julia:
Este cu neputinţă să iubeşti a doua oară ceva ce ai încetat cu adevărat să iubeşti. La Rochefoucauld
deci daca ti-ai pierdut increderea, pierduta ramine pe veci? pai si cu a doua sansa cum ramine
?!?
Monique:
--- Citat din: julia din Marți, 09 August 2011, 20:11 ---deci daca ti-ai pierdut increderea, pierduta ramine pe veci? pai si cu a doua sansa cum ramine �?!?
--- Terminare citat ---
Dificil de luat hotararea de a acorda a doua sansa in astfel de situatii! Exista premise ca increderea sa-ti fie inselata si a doua oara. Sau poate nu?
bit:
A doua sansa se acorda in situatii exceptionale (asa ar trebui). Personal, increderea pierduta e pierduta pe veci.
julia:
stii cum e aia cu prezumtia de nevinovatie? ee, asa e la mine prezumtia de simpatie. pe care o aplic instantaneu tuturor oamenilor pe care-i intilnesc. si ii consider buni si simpatici si bine intentionati si cu inima deschisa. evident ca nu sunt toti asa, dar eu nu am cum sa stiu asta de la inceput.
cind imi dau seama ca unii nu merita, ii dau afara de la suflet sau ma tin departe. nu fac la fel ca ei, nu ma port miseleste, nu raspund la provocari, nu atac, ca nu sunt in stare. cred ca si pt astea iti trebuie tactica, tehnica, skills. e o masura elementara de protectie. pina acu n-am aflat daca rautatea se ia, dar mai stii ...
oricum daca as face asa, sa fiu la fel si sa ripostez, ar insemna sa ma chinui sa ma schimb, sa devin altcineva. si la ce bun? la final, nu tot eu as avea cel mai mult de suferit?
bit:
La mine se cheama doza de incredere. O acord cu toata inima de prima data. Si dupa aceea (in majoritatea cazurilor) incepe sa scada, in functie de cum se manifesta persoana respectiva. Cei (cativa) care nu m-au dezamagit niciodata, mi-au devenit prieteni in timp. Oameni pentru care as face orice. Neconditionat. Cam simplist (mi s-a reprosat deseori ca in viata, nu e totul in alb si negru, insa se pare ca n-o sa bag asta la cap niciodata) insa e OK pentru mine.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă