Arhiva > Arhiva
Increderea
almi_gabi:
Increderea este un izvor emotional care se bazeaza pe respectul de sine si pe simtul raspunderii. Sentimentul extraordinar al curajului pe care ni-l ofera increderea faptul ca oamenii au incredere in noi este unul dintre cele mai importante motoare in viata noastra.
Tuturor ni s-a intamplat sa ne fie zdruncinata increderea in ceilalti. Poate ne-am deschis sufletul in fata unui prieten si apoi am fost dezamagiti de reactia lui.
Le acordam celor din jur increderea noastra in momentul in care consideram ca acele persoane ne cunosc si ne inteleg . Daca ni se intampla ca acei oameni sa nu reactioneze asa cum consideram noi nu inseamna ca nu mai exista oameni demni de incredere.
Increderea este naturala, numai dupa cateva experiente de viata in care increderea ne-a fost inselata suntem nevoiti sa facem eforturi pentru a avea din nou incredere in cineva. In definitiv increderea este o alegere ; intotdeauna va fi insotita de risc. Vor exista mereu oameni care ne vor rani. In viata trebuie sa avem incredere incredere in noi si in ceilalati.
Ghandi spunea -Printre calitatile esentiale ale spiritului uman se afla increderea in tine insuti si increderea in semenii tai
Am avut si eu acest sentiment - ca increderea mi-a fost inselata si am fost dezamagita de comportamentul unor persoane din jurul meu - si mi-am pus intrebarea - sa mai cred data viitoare in ceilalti?
julia:
poate ca asa ar fi bine, sa invatam ceva din lectiile pe care le traim, dar eu recunosc ca nu prea am invatat din dezamagirile anterioare si am in continuare incredere in oameni. recunosc ca si platesc uneori pentru asta, dar asta e, poate ca merit
Manfred:
Cred ca nu exista om care sa nu fi fost dezamagit de macar o parte din oamenii in care si-a pus increderea la un moment dat indiferent ca a fost vorba de prieteni ori iubite. In urma unor astfel de experiente ai doua alternative sa devii neincrezator in oameni sau sa continuii sa crezi in ei chiar daca poate cu mai multa circumspectie. Sa-ti pierzi total increderea in oameni nu e insa o solutie, trista e viata aceea.
julia:
atunci si reciproca e perfect valabila: si noi la rindul nostru i-am dezamagit pe altii, intentionat sau nu, stiind sau nu, dorind sau nu
Manfred:
--- Citat din: julia din Miercuri, 27 Iulie 2011, 18:06 ---atunci si reciproca e perfect valabila: si noi la rindul nostru i-am dezamagit pe altii, intentionat sau nu, stiind sau nu, dorind sau nu
--- Terminare citat ---
Absolut de acord.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă