Autor Subiect: Gandeste pozitiv  (Citit de 125414 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #165 : Miercuri, 18 Mai 2011, 14:49 »
"Zambeste, chiar daca doare :)"

marci, ma uit la motto-ul tau si imi dau seama cat de greu este sa imi mentin starea de a gandi pozitiv cand sunt coplesita de vreo belea

asta e cel mai greu - sa abat gandurile de la ceea ce ma framanta si sa le dau un fagas pozitiv

daca poti identifica fagasul pozitiv, la fel o poti face si in cazul oamenilor
inconjoara-te de oameni ai fagasului dorit
nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #166 : Miercuri, 18 Mai 2011, 15:03 »
"Zambeste, chiar daca doare :)"

marci, ma uit la motto-ul tau si imi dau seama cat de greu este sa imi mentin starea de a gandi pozitiv cand sunt coplesita de vreo belea

asta e cel mai greu - sa abat gandurile de la ceea ce ma framanta si sa le dau un fagas pozitiv

iti spun cum fac eu cand nu reusesc sa-mi gasesc singura echilibrul...dau fuga la cateva carticele de asa-zisa spiritualitate, cu al caror continut rezonez foarte bine si care-mi dau o subita, dar subita stare de liniste...le deschid la intamplare, la o pagina oarecare si gasesc acolo idei "sanatoase' care ma duc rapid pe fagasul echilibrului si al gandirii frumoase. daca te intereseaza, iti fac o lista cu cateva dintre scrierile astea...

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #167 : Miercuri, 18 Mai 2011, 18:43 »
bun DAR daca nu ai la indemana aceste surogate de care sa te legi si sa-ti gasesti echilibrul, ce faci ?  :-\

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #168 : Miercuri, 18 Mai 2011, 18:50 »
eh...o cale e sa evoluezi spiritual suficient cat sa te "autoreglezi" in orice situatie. dar e cale lunga...
mai sunt: calea meditatiei (golirea mintii si  intoarcerea la Sine), respiratia heliotropica, rugaciunea.....

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #169 : Miercuri, 18 Mai 2011, 18:51 »
yeah right !  :D :D :D

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #170 : Miercuri, 18 Mai 2011, 19:13 »
bun DAR daca nu ai la indemana aceste surogate de care sa te legi si sa-ti gasesti echilibrul, ce faci ?  :-\
incerci sa gandesti si sa fii ZEN...

Magdalena_`

• Vizitator
« Răspuns #171 : Miercuri, 18 Mai 2011, 19:27 »
da, chiar asa, haideti sa fim ZEN
cu cateva luni in urma, intr-un moment tensionant, dupa o convorbire telefonica cu o prietena, tensionata si ea (convorbirea telefonica), primesc un mesaj care continea:
" te rog sa nu mai fii asa nervoasa si agitata si suparata ca nu rezolvi nimic si-ti faci singura rau. FII ZEN. imagineaza-ti ca esti un mic budist............dar fara burta, ca le-am luat eu pe toate......adica toate burtile! ha, ha, ha ! fii ZEN fato! tine-te tare."
asa ca dragii mei chiar asa, fiti ZEN

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #172 : Miercuri, 18 Mai 2011, 20:32 »
eh...o cale e sa evoluezi spiritual suficient cat sa te "autoreglezi" in orice situatie. dar e cale lunga...
mai sunt: calea meditatiei (golirea mintii si  intoarcerea la Sine), respiratia heliotropica, rugaciunea.....
bravo miha !
eu as zice ca nu e cale lunga, ci antrenament

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #173 : Miercuri, 18 Mai 2011, 20:35 »

da, e vorba de mult antrenament, de lucru cu Sine(le) dar mie mi se pare drum lung de parcurs... :)

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #174 : Miercuri, 18 Mai 2011, 20:58 »
mica, trebuie doar sa incepi iar cand vei vedea evolutia vei intelege ca drumul nu se sfarseste niciodata
doar daca ai timp sa treci de la relativ la absolut ;)
nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #175 : Miercuri, 18 Mai 2011, 21:05 »
am inceput, Stel, de vreo 2 ani, deja...m-a "corupt" un prieten care studiaza problema de foarte mult timp.. :) intai m-a silit (atata a insistat ca am achiesat :D) sa citesc niste carti in care erau lucruri cu care am rezonat, pe care le-am 'recunoscut" intr-un mod straniu...erau acolo, in mine, dar uitasem de ele sau nu le mai constientizam, nu se legau coerent intr-un tot. ;) apoi mi-am schimbat multe in modul de gandire, in atitudine...rezultatele sunt vizibile...dar mai e mult, mult, mult....aspiram asimptotic (vorba lui Tutea  :)) la BINE.  :-*

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #176 : Miercuri, 18 Mai 2011, 21:26 »
am mai spus pe aici ... practica desavarseste! ;)
am mai dat si o tehnica de ... bine, dar tu stii mai bine ce rezoneaza cu tine
nihil sine deo

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #177 : Miercuri, 18 Mai 2011, 21:36 »

Steliana, orice om are în el aspiraţia către desăvârşire, dorinţa de perfecţionare, şi fiecare şi-o foloseşte, în măsura în care devine conştient de ea...
  Practica, de fapt aşa cred eu, este un examen constant al sufletului, al comportamentului de zi cu zi, este o disciplinare a afectelor, căutând mereu să îţi corectezi ceea ce nu merge sau "funcţionează prost".

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #178 : Miercuri, 18 Mai 2011, 21:46 »
asa este Lucisor, constientizarea deshide si inchide toate usile
nihil sine deo

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #179 : Miercuri, 18 Mai 2011, 21:48 »
am inceput, Stel, de vreo 2 ani, deja...m-a "corupt" un prieten care studiaza problema de foarte mult timp.. :) intai m-a silit (atata a insistat ca am achiesat :D) sa citesc niste carti in care erau lucruri cu care am rezonat, pe care le-am 'recunoscut" intr-un mod straniu...erau acolo, in mine, dar uitasem de ele sau nu le mai constientizam, nu se legau coerent intr-un tot. ;) apoi mi-am schimbat multe in modul de gandire, in atitudine...rezultatele sunt vizibile...dar mai e mult, mult, mult....aspiram asimptotic (vorba lui Tutea  :)) la BINE.  :-*

Mi-ar placea sa citesc si sa aflu si eu mai multe despre zen. Literatura in materie de zen este destul de saraca. De fapt cred ca este destul de greu sa exprimi prin cuvinte ce reprezinta zen. Ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai recomanda si mie ceva.

Acum referitor la gandirea pozitiva, cred ca asta depinde de capacitatea noastra de a vedea frumosul cand totul este urat si de increderea in sine.