In cel mult o ora o sa primiti un Email cu textul de mai jos, cu rugamintea sa confirmati primirea:
Pentru ca doresc sa va puteti pregati din timp pentru aceasta excursie, am sa va dau cateva
detalii si recomandari. In primul rand despre
viza. Am explicat pe forum (#raspuns 8, link
https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3777.0.html) ce variante sunt si ceea ce va recomand eu. In attach veti gasi o pre-viza, transmisa de agentia de turism colaboratoare, din Vietnam.
Pentru obtinerea vizei trebuie sa va prezentati personal la mabsada din Bucuresti (sau sa-mi transmiteti mie, la Sibiu) urmatoarele:
- pasaport + documentul transmis de mine in atasament cu PRE-VIZA.
- 2 fotografii color portret 3x4 cm
- copie color pasaport (cele 2 pagini principale)
- la fata locului va mai fi nevoie sa completati un document
- achitare taxa de viza - 50 usd
Chiar daca programul de vize este zilnic, aplicarea se poate face doar MARTI SI JOI, intre 09:00 - 12:00.
Puteti sa veniti oricand, in orice zi de marti sau joi, dar daca doriti sa intrati cu mine, sa stiti ca eu mi-am propus sa fiu pentru a primi viza,
joi 17 octombrie ora 09:00 - 10:00 la amabasada. Adresa este: Strada C. A. Rosetti 35, București 030167.
Mie imi puteti trimite sau aduce personal pasaportul in Sibiu, in perioada 10 - 16 octombrie (pana in 9 octombrie si eu si Samiza vom fi plecati). Pentru adresa de expediere, transmiteti-mi un mesaj whatsapp pe 0745 106501 si va trimit datele necesare.
Recomandari.Temperaturi, imbracaminte, incaltaminte.Trebuie sa va asteptati ca in zona de sud sa fie un maxim de cca 25 - 30 grade, iar noaptea un minim de 20 de grade.
In zona de nord insa, Hanoi si in special Ha Long (cand o sa dormim pe mare), temperaturile scad mult, pana la un maxim de 16 - 21 grade, iar noaptea este chiar racoare, minim 10 grade.
Trebuie sa tineti cont, sa fiti pregatiti pentru trei activitati diferite ca zona si ca tip de program:
- pentru
Phu Quoc, lucrurile sunt simple, toata lumea stie cum sa se imbrace pentru plaja. Temperatura medie în Phu Quoc în decembrie variază între 25-30°C. Temperatura aerului este caldă și confortabilă, fiind perfectă pentru a petrece zile lungi la plajă sau pentru a explora insula. Temperatura mării este, de asemenea, caldă, variind între 27-29°C ceea ce o face ideală pentru înot și activități acvatice.
Nu uitati de protectii solare, dar le puteti cumpara si de acolo. Costume de baie, haine lejere, incaltaminte de vara
- pentru
Saigon si Hanoi, chiar daca temperaturile sunt diferite (in sud este mult mai cald), intotdeauna recomand cam acelasi lucru: incaltaminte comoda dar sport/treking pentru plimbare, tricouri usoare si o jacheta de seara.
- pentru
vasul de la Ha Long - nu o sa luam cu noi trolerul de cala ci doar un bagaj usor de mana un troler de cabina, un rucsac ceva mai mare sau o geanta. Din port vom fi transferati pana la vas cu o ambarcatiune, in care nu avem loc plus ca este dificil de urcat cu ceva greu pe ea. In bagajul de mana sa aveti:
- tricouri din material tehnic (in care nu se transpira)
- un trening, sau pantalon scurt/lung de drumetie de primavara + bluza cu gluga - sa va simtiti lejer seara si dimineata pe punte
- incaltaminte sport pentru ca o sa avem excursii pe insule si avem o mica drumetie, mergem cu canoe - deci trebuie sa fiti lejeri
- costum de baie
- trusa de igiena
- ceva de imbracat seara pe vas. Anul acesta am avut un grup exceptional, de oameni foarte-foarte faini, gata de petrecere. Fetele si-au cumparat ao-dai-uri (la fel au fost si de Anul Nou), iar baietii au fost casual party. Seara in restaurant am sa rog din nou sa ma lase sa pun muzica sa va puteti distra. Pana maxim la 22:00 pentru ca nu vom fi doar noi pe vas. Dar cu siguranta o sa fim majoritari.
- o pelerina - sa nu va lipseasca in nici o zi din rucsacul de zi.
In cabina o sa aveti slapi, prosoape, sampon, sapun si chiar halat. Deci nu trebuie sa duceti cu voi pe punte inutilitati.
Daca intram in vreun
templu: ciorapi, pt ca trebuie sa ne descaltam. Pantaloni lungi la barbati (nu este optional, este obligatoriu), iar la femei ceva mai lung sa acopere picioarele, DAR IN SPECIAL UMERII, nu au voie sa fie goi. Eu am sa va spun in fiecare zi, pt urmatoarea cum sa fiti imbracati, pt a evita sa fiti respinsi la intrare sau sa fie nevoie sa va cumparati acolo accesorii.
Pregatiti-va si pt stropi. Luati in serios partea asta cu protejarea de ploaie si veniti cu
pelerina si nu una de unica folosinta, ci minim una semiprofesionala.
Pe langa bagajul de cala, luati si un rucsac mic de 20 litri, pe care sa-l aveti zilnic cu voi. In excursii sau la plaja.
Nu exagerati cu bagajul de cala. Intotdeauna recomand pentru aceasta excursie un troler supradimensionat, dar usor de dus (peridoc si totusi cu un volum pe care sa-l puteti manevra usor). Supradimenionat nu inseamna si greu. Luati doar lucruri simple, usoare, nu burdujiti trolerul, pentru ca daca vreti sa va cumparati ceva nu o sa aveti in ce sa puneti.
Bani. In Vietnam se folosesc doar dongi, moneda locala. Asa ca trebuie sa schimbam. La hotel, la birouri de schimb, prin retragere de la automat
Cati bani sa aveti la voi? In primul rand luati in calcul ca la magazine, inclusiv cele de artizanat, matase, se poate plati cu cardul. Dar pentru alte cumparaturi, inclusiv cele de la mesele care nu sunt incluse, trebuie sa aveti cash. Eu de regula iau: 300 USD si cca 400 de euro. Nu cheltui atata, decat daca fac cumparaturi. Preturile la mancare si bautura sunt foarte mici Vietnam, iar noi avem micul dejun + 9 mese incluse.
Ganditi-va de asemenea ca la ghizi, soferi, fiecare grup strange 3-4 USD/persoana/zi si cineva, prin rotatie ii ofera ghidului si soferului. Va trebui sa aveti marunti pentru tips-uri. Va spun de la inceput, cei vechi stiu, eu nu pun mana pe acesti bani, pentru ca nu vreau sa se inteleaga altceva. Nici nu ma intereseaza daca cineva da sau nu, e decizia fiecaruia. Dar in astfel de tari, in foarte foarte putine cazuri l-am auzit pe cel care strange banii, sa zica de cineva care nu a vrut sa dea. Toata lumea e amabila si recunoscatoare ghidului si soferului pt servicii.
In ce tineti banii? In Vietnam nu sunt hoti de buzunare. Dar niciodata nu se stie. In plus o sa aveti de multe ori pasaportul cu voi in timpul zilei. Eu recomand intotdeauna sa aveti, oriunde in excursii, ceva de tinut la gat.
Ce cumparaturi puteti face in Vietnam:- in primul rand imbracaminte sport. Ei sunt mari producatori de textile, asa ca acolo este prima mana. Am cumparat de acolo tricouri NorthFace, haine tehnice Goretext, pantaloni de drumetie, sepci, bluze.
- genti, rucsac, trolere de cabina - sunt foarte foarte ieftine - o sa mergem in Hanoi, este o zona larga de unde se pot alege si cumpara; dar asta la sfarsit de excursie
- apoi articole din matase - Vietnamul are matase foarte buna calitativ, ei spun ca ar fi cea mai buna. O sa mergem in magazine din care puteti cumpara asa ceva
- produse din piele de crocodil si pisica de mare. Trebuie insa stiut ca nu sunt deloc ieftine. Da, acolo exista materia prima, sunt mii si mii de ferme de crocodili, dar prelucrarea nu se face acolo decat rar. Pentru a fi aduse inapoi produsele finite si vandute, se practica adausuri pe masura.
- perle. In drum spre Ha Long sau cand ne intoarcem, o sa intram sa vedeti o crescatorie de perle, de unde puteti si cumpara
- amintiri - elemente decorative
Referitor la
shopping. In partea de circuit, trebuie inteles ca nu este o excursie de shopping, dar evident ca o sa va ofer ocazia, acolo unde stiu ca merita si este pe traseu, sa faceti cumparaturi. O sa aveti ocazia in perioada de sejur, dar si in locurile pe care le stiu, sa va cumparati ceea ce doriti.
Prizele in Vietnam. Nu va asteptati ca peste tot sa fie la fel. De aceea recomand un adaptor general care sa ava ajute oriunde in lume. Pentru a vedea ce folosesc, intrati pe link-ul acesta:
https://www.power-plugs-sockets.com/vietnam/Cu cateva zile inainte de plecare o sa primiti
biletele pt zborul international. Va recomand in mod deosebit sa faceti
check in-ul online. Se poate aplica cu 48 de ore inainte de zbor. Orice problema apare cu zborul, check in-ul prezinta o protectie suplimentara biletului de zbor.
Va mai scriu cateva
considerente de grup. Ma adresez acum celor noi, care nu au mai calatorit cu noi, pentru ca ceilalti stiu regulile.
In primul rand ca trebuie stiut si inteles ceea ce este comunicat pe site si forum:
SUNTEM UN CLUB, NU O AGENTIE TURISTICA. Ce inseamna asta, ce diferente esentiale sunt. Primul este ca clubul are o anumita trasatura, o anumita caracteristica, ceva care a adunat oamenii in el.
In cazul nostru este
socializarea persoanelor SINGLE. Facem acest gen de turism de socializare pentru a oferi un cadru omogen, intim si placut, in care persoanele care vin in vacante sa poata relationa cu usurinta. Ne dorim ca dupa excursie lumea sa plece cu noi legaturi de prietenie sau amicitie. Eu, sau oricare alt insotitor de grup care mergem in acest calatorii o facem pentru:
- a ne asigura ca totul se petrece si se ofera asa cum este prezentat, afisat si promis pe site si forum
- incercam sa corectam sa remediem orice problema apare de la terti
- dorim si facem in asa fel incat atmosfera sa fie una de bun simt si respect intre participanti
- incercam sa fim un catalizator pentru relationare, de aceea activitatea noastra este de dimineata pana noaptea tarziu. Chiar si in extra-program, propun sa mergem impreuna, la masaj, la terase, la evenimente, in asa fel incat stam mult impreuna cu grupurile.
Care este prin urmare diferenta principala intre o vacanta cu clubul si una cu o agentie turistica clasica. Este aceea ca noi ne dorim ca pe langa vacanta in sine, lumea sa formeze prietenii si relatii. De aceea am prezentat pe site profilul obligatoriu Singles Camp, regulile noastre de grup si de interactionare: in primul rand ne respectam, apoi incercam sa nu deranjam prin comportamente excesive sau tabieturi, lasam egoismele acasa.
Nu mergem la insotitor sa cerem un anumit tip de camera, sau cea mai buna camera, nu fugim la autocar sa prindem nu stiu ce loc, nu suntem intr-o competitie cu ceilalti. Ma intreba cineva la ambasada, cum ne asezam in autocar, in ordinea inscrierii, pt ca ea era ultima inscrisa? NU!!!! Nici a vechimii!
Locurile in autocar se ocupa prin rotatie, azi stau in fata, maine mai in spate, poimaine in alta parte. Asa dam posibilitatea fiecaruia de a ocupa un anumit loc si aveti de asemenea ocazia ca schimbandu-va (nu ca perechi, nu la asta m-am referit) - puteti discuta mereu cu alte persoane pe timpul drumului.
O sa va rog mult sa tineti cont de aceasta regula, dar si de altele, prezentate la finalul descrierii excursiei, la
PRECIZARI.Doresc ca atmosfera sa fie cat mai vesela. Aduc muzica pt autocar, pentru croaziera, mergem in pub-uri cand avem ocazia, vreau ca atmosfera sa fie cat ma destinsa. Evident ca cine e mai "serios" sau mai ursuz din fire poate sta deoparte, sa-si faca alt program daca nu-i place sa se distreze. Nu e nici o problema, suntem firi diferite, fiecare are anumite preferinte.
In atasament sunt inca
3 atasamente. Acolo gasiti pe grupulete,
biletele de avion pentru zborurile interne. Vedeti in ce grup va gasiti numele si descarcati biletul.
Daca mai aveti intrebari,
va raspund cu toata placerea, DOAR AICI PE FORUM. Nu pe FB, nu pe whatsapp, nu pe Email. Forumul este anuntat ca unica platforma de dialog si informare, aici povestim. Ceea ce intreaba o persoana, poate sa intereseze si pe altii