Nu stiu ce sa mai cred! Am devenit eu o baba circotasa? Sau lumea e din ce in ce mai nesimtita, pe cind capacitatea mea de toleranta pentru grosolanie si mitocanii coboara vertiginos spre zero. Intr-o zi ies din casa si ma impiedic de niste fotolii si scaune vechi, murdare,urit mirositoare, cu tapiteria rupta, rezemate cu simt de raspundere de usa mea. Le imping cu bratele si genunchii mai spre usa liftului, urmarea fiind un nor de praf raspindit in jur si deranjarea de la masa a unui roi de molii care au inceput sa pluteasca vesele spre usile apartamentelor vecine. Incui cu cheia si plec sa-mi rezolv problemele,coborind pe scari, cu speranta ca proprietarul isi va ridica de acolo lucrurile pina ma intorc. Surpriza....la intoarcere, "mobila" era iar rezemata de usa mea.....probabil cei care au folosit liftul au impins-o acolo. Urmeaza repetarea operatiei de dimineata, impinsul mobilei spre lift ca sa pot intra in casa. Praf, molii ridicate in aer, o injuratura printre dinti si speranta ca pina a doua zi se rezolva. Povestea a durat citeva zile, pina cind, intrigata si de biletul legat cu sirma de un scaun si pe care scria DE ARUNCAT TOATE, am sunat la usa unei vecine care stiam ca face parte din comitet (nu de partid, ci de asociatie de proprietari ) si am intrebat-o ce se intimpla. Zice: Pai noi (adica cei din asociatie ) am scos lucrurile din uscatorie ( uscatoria e o incapere lipita de apartamentul meu, nu stiu ce se usuca acolo, are o usa rupta care se tot izbeste de perete si face zgomot cind e vint si daca te apropii de ea simti miros specific de vechi, de mucegai , de praf, de neaerisit ) si - n-ati vazut ce scrie pe bilet? - trebuie aruncate. Simt cum ma trec valuri de caldura si transpiratie si imi spun in gind sa ma linistesc, poate presupunerea care se naste in capul meu e total gresita, asa ca intreb cit de mieros pot eu: Dar cine trebuie sa faca asta? Se uita uimita la mine, cum naiba nu inteleg ca cel deranjat de situatie, adica eu, trebuie sa ia masuri. Si continuu cu acelasi ton: Dar de fapt ale cui sint? Si uite asa aflu ca sint ale unei babe de la etajul 7 care e singura, bolnava si nu are unde sa le duca. Ma si vedeam chemind gunoierii si platindu-i pentru o chestie de care nu eram cu nimic vinovata. Ei, cu greu am convins-o pe doamna din comitet sa cheme pe vecina de la 7 sa-si ia lucrurile vechi din usa mea. Cum credeti ca arata aceasta? O zdrahoanca de 100kg si 2 m. care a luat lucrurile la subrat, ca si cum ar fi fost de puf, si.....dusa a fost. Nu putea face asa de la inceput? Cine era obligat sa faca in locul ei? Oricum, mi-am cistigat un dusman pe viata, mi-a aruncat niste priviri de repros, care m-au facut sa ma simt vinovata ca nu i-am rezolvat eu problema, doar sint mai tinara decit ea (ce-i drept, numai cu vreo 2-3 ani).