Arhiva > Arhiva
2012 - Sfarsitul lumii?
manghel:
nu zic sa ne culpabilizam doar sa devenim putin mai responsabili si mai recunoscatori pentru ce avem si sa apreciem mai mult ce avem in loc sa asteptam sa vedem ce va fi si cum va fi,nu ar fi mai bine asa? :-\
Sara:
--- Citat din: Caroline din Duminică, 11 Decembrie 2011, 23:54 ---(...) iar viitorul nu depinde de noi.
--- Terminare citat ---
Dar de cine depinde viitorul?
Caroline:
Depinde de... am fi prea aroganti sa pretindem ca noi, specia umana, am sti de cine!
Exemplu:
Acum 50 de ani, s-au emis ipoteze alarmiste despre efectul de sera si incalzirea globala... Intre timp, natura a facut contrariul, aparandu-se cum a putut mai bine. Iar oamenii de stiinta au inventat altceva: racirea globala. Au inventat.
Poate ca viitorul nostru personal, in nimicnicia noastra, depinde oarecum SI de noi. Dar nu si sfarsitul lumii...
Sara:
--- Citat din: Caroline din Marți, 20 Decembrie 2011, 18:55 ---Depinde de... am fi prea aroganti sa pretindem ca noi, specia umana, am sti de cine!
--- Terminare citat ---
Aroganti? Se prea poate.
Eu as spune insa mai degraba...indrazneti.
Cineva spus cu ceva timp in urma: Indrazniti, Eu am biruit lumea!
--- Citat din: Caroline din Marți, 20 Decembrie 2011, 18:55 ---Poate ca viitorul nostru personal, in nimicnicia noastra, depinde oarecum SI de noi. Dar nu si sfarsitul lumii...
--- Terminare citat ---
Un sfarsit face parte dintr-un viitor, care ulterior va deveni trecut.
Daca noi influentam viitorul, cred ca si sfarsitul (teoretic numit sfarsit, ca poate fi atat un sfarsit, cat si un nou inceput, depinde de fiecare) poate fi influentat tot de oameni. Oamenii, prin gandurile si faptele lor, prin ceea ce emit in interior catre exterior determina evenimentele.
In popor se spune ca acolo unde se simte un cutremur mare, sau vine o ploaie devastatoare, o calamitate, lumea din zona respectiva a acumulat multe pacate iar o calamitate ii ajuta si ii determina sa se apropie mai mult de divinitate. Astfel se face un echilibru intre ceea ce este in interiorul omului si ceea ce este in exteriorul lui.
Sara:
Anuland cele scrise mai sus, CINE influenteaza viitorul si/sau sfarsitul lumii?
Sa zicem sa nu omul. Ca el nu are puterea de a influenta. Atunci cine determina evenimentele din viitor?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă