Arhiva > Arhiva
Emotia
Guesswho:
Am mai scris pe-un topic, nu mai stiu care, despre o carte "Sentimentele ingropate de vii nu pier niciodata" pe care am terminat-o. Mi-a placut foarte mult, autoarea explica de ce te simti asa cum te simti, de unde apar aceste sentimente, explica cum pot fi transformate aceste sentimente nedorite astfel incat acestea sa nu iti mai afecteze procesul de crestere si de maturizare spirituala. Cuprinde o lista cu boli si arata la fiecare dintre ele ce sentimente au generat aparitia acelor boli.
Exact ce spui cu eliminarea stresului am vazut in acest serial de care pomeneam mai sus, subiectii care se "rupeau" de tot timp de 14 zile parca, ajungeau la sfarsitul programului de tratare holistica sa vada rezultate pozitive fara niciun medicament. Doar prin dezintoxicare fizica si psihica.
Potentialul nostru mental este extraordinar, dar putini ajung sa-l exploateze, din pacate.
Caroline:
--- Citat din: Guesswho din Miercuri, 08 Februarie 2012, 12:02 ---"Sentimentele ingropate de vii nu pier niciodata"
--- Terminare citat ---
Foarte adevarat. Devin pietre de moara, care ne ingreuneaza mersul inainte toata viata. Am cunoscut odata pe cineva care pretindea ca si-a inchis toata copilaria nefericita intr-un cufar si a aruncat cheia... motiv pentru a nu vorbi aproape niciodata despre asta. De a nu exterioriza. Si a reusit sa repete, la varsta la care l-am cunoscut eu, exact in ipostaza acelui parinte care fusese "cauza" pietroiului si sa se urasca pentru asta... evident, tot fara sa recunoasca ca nu copilaria o incuiase de fapt in cufarul acela, ci pe el insusi, copil.
almi_gabi:
Sentimentele ingropate de vii nu pier niciodata
faptul de a ascunde ceea ce simte un om este de fapt un proces declansat de un mecanism de aparare;
ne aparam in fata situatiilor care ne creaza disconfort prin a reprima sentimentele negative care apar; le reprimam pentru a trece mai usor peste ele si implicit peste situatiile care au dus la aparitia lor;
ni se pare ca suferim mai putin daca le ignoram - asta in cazul in care vorbim de sentimente de durere, pareri de rau, furie etc - acele sentimente considerate ca negative ;
daca vorbim insa de sentimentele pozitive ca fericire, veselie, entuziasm este altceva - ele chiar ne fac bine cand reapar, cand le retraim
Caroline:
adevarat, insa in eventualitatea unui rau mare, terapia de soc e singura solutie, nu evitarea. Prin comparatie, putem evita sa tratam o simpla migrena, pana la urma va trece si vom reveni la sentimente mai bune fara consecinte. Insa nu putem proceda la fel cu o tumoare... aceea, ca si marile traume "netratate", omoara incet, dar sigur.
almi_gabi:
de unde stii cand este o simpla migrena sau o tumoare atunci cand e vorba de emotii si sentimente caci ele nu se manifesta ca o boala mai grav sau mai putin grav- nu exista grad de masura la emotii ; esti trist sau nu, esti bucuros sau nu
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă