Autor Subiect: Frica  (Citit de 54447 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline valaura11

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 322
  • Socoteste fiecare zi o viata
Re: Frica
« Răspuns #120 : Duminică, 25 Septembrie 2011, 21:23 »
      Si mie mie teama de asemenea oameni, luciamanta, sunt tare periculosi...
      E tare clipul cu albinuta, o lectie de viata... almi_gabi!

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #121 : Duminică, 25 Septembrie 2011, 22:06 »
      Si mie mie teama de asemenea oameni, luciamanta, sunt tare periculosi...

Am avut mereu sansa sa descopar adevarata fata a oamenilor in ipostaze total neortodoxe, atunci cand ma tradau, atunci cand ma spionau, cand ma criticau ori cand imi săpau groapa...

julia

• Vizitator
« Răspuns #122 : Joi, 29 Septembrie 2011, 16:56 »
ai dreptate lucia dar asa cel putin i-ai cunoscut cu adevarat si nu mai ai de ce sa-ti fie frica

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #123 : Marți, 04 Octombrie 2011, 07:53 »
Cutremur(unul mic  ;D) in Vrancea

voi ati simtit "beleaua" asta  ??? - eu la fiecare cutremur "inghet" la propriu de frica
toata lumea imi zice - ahh am simtit asa un pic ca se misca mobila , ca se "balangane" lustra, ca parca trecea un camion pe strada
eu is' "disperata" de viata cand incepe podeaua sa plece in "directii" aleatorii  :o

silviu

• Vizitator
« Răspuns #124 : Marți, 04 Octombrie 2011, 12:14 »
l-am simtit! m-a leganat putin.

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #125 : Marți, 04 Octombrie 2011, 12:23 »
ei, astai acum - vorbesti precum colegii mei de birou
bine, mai vitejilor   ???

varsator38

• Vizitator
« Răspuns #126 : Marți, 04 Octombrie 2011, 12:50 »
Frica este dusmanul omului numarul unu.
Pentru a scapa de ea ,omul trebuie sa o  analizeze in profunzime. Cu cat o analizeaza mai profund si mai bine cu atata poate scapa mai usor si mai repede de ea.

asa sa fie oare?cu cat analizez mai mult,realizez ca de ce mi-e frica nu scap{vorba proverbului}!

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #127 : Marți, 04 Octombrie 2011, 13:08 »
mi-e frica ca ar putea sa-mi fie frica ...(?) :o
nihil sine deo

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #128 : Marți, 04 Octombrie 2011, 16:50 »
Eu aveam frica teribila de examenele orale. Ideea de a vorbi in fata unui profesor ma facea sa uit tot ce invatasem. M-am vindecat in anul I de facultate cand primul examen oral a fost cu profesorul George Pruteanu, dumnezeu sa-l ierte. Care era un tip foarte volubil si te distrai maxim la cursuri cu el. Insa la examene era zbir. Din experientele colegilor stiam ca puteai sa cunosti materia la perfectie dar era de-ajuns sa ai o ezitare si te intrerupea incepind el sa vorbeasca in locul tau dupa care concluziona: "N-ai invatat! Ne mai vedem la toamna"  ;D

Si eu n-aveam de gind sa-l mai vizitez in toamna :)) Atunci, mi-am zis ca sub nici o forma nu trebuie sa-i dau ocazia sa ma intrerupa. Bineinteles ca la un moment dat am avut o mica ezitare pe care el a speculat-o si m-a intrerupt cu vorbaraia lui. Doar ca mi-am revenit rapid si am inceput sa vorbesc mai departe privindu-l in ochi. Si acum tin minte ca, vreme de citeva zeci de secunde, am vorbit peste el. Pina la urma a tacut si m-a lasat sa-mi spun lectia. Uite asa m-am vindecat de teama asta. Deci este posibil, totul depinde de noi :)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #129 : Miercuri, 05 Octombrie 2011, 08:50 »
Am multe frici. Una din ele este cea de hoti.
Acum vreo zece ani imi cumparasem o masina noua. Prima a mea, altele au cazut la partaj in cota ‘mnealui. In cota mea a cazut copilul. Dar nu-mi pare rau. (Dupa cum vedeti, viata mea privata e publica!). Nu era un moft, era o necesitate; facusem ceva eforturi pentru ea si o admiram de la fereastra de paispe mii de ori pe zi. Si noaptea. M-am invartit cu ea prin oras, m-am dus pana la Predeal, facusem vreo 1500 km cand… a disparut. Nu pot descrie sentimentul – umblam capie, cred ca nici nu mai mergeam drept pe strada. O mie de acte, declaratii, amprente, amprentat tot neamul. A fost gasita in cateva zile, in niste trestii, jumate in noroi, descompletata, zgariata… Hotul - prins peste un timp, proces, despagubiri.
Am trait cu frica, aveam tot timpul senzatia ca sunt urmarita. Cam pe cand socotisem ca va fi liberat, am vandut-o cuiva de departe si mi-am luat alta marca, alta culoare, alt numar… Si acum ma uit pe fereastra de douasopt de mii de ori. Cand n-am nevoie de ea, cand plec pe undeva per pedes, n-o las acasa, o duc intr-o curte.
Am scris asta ca sa sarbatoresc cu voi azi a n-a zi din anul asta in care mi se fura stergatoarele. De prin iarna, cand mi s-au furat unele mai pricopsite, tot asa am tinut-o, desi nu mai pun decat din alea foarte ieftine. Degeaba. Foamea e mare! Sa si le bage… Probabil ca, fiind tot noi, ii atrag. Treaba e ca o data nu am observat ca nu le mai am decat cand am trecut pe langa o fantana arteziana…

(Saturn inelat, sa nu-mi spui ca ai facut filolojie d-aia cu litere...)

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #130 : Miercuri, 05 Octombrie 2011, 21:00 »
Mari_a nu am terminat filologie, ci jurnalism. Tot cu litere e si ala, cuvinte si fraze mestesugite :D

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #131 : Miercuri, 05 Octombrie 2011, 23:13 »
mi-e frica de neputinta!
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #132 : Joi, 06 Octombrie 2011, 09:54 »
Tot cu litere e si ala, cuvinte si fraze mestesugite :D
Niste Cuvinte stricate de Arghezi:

Toate
Cuvintele mele sunt intortochiate
Si s-au imbatat.
Le vezi? Au cazut, s-au sculat.
Au vrut sa alerge si sa joace
Dar betia le-a pravalit incoace.
Nu mai stiu ce spun si is
Bolnave de ras.

Si, ca sa fiu on: a mea intrase in mai multe locuri, printre care si acolo. Dar a ales altceva, de frica famigliei conducatoare...  ;)

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #133 : Joi, 06 Octombrie 2011, 12:15 »
mi-e frica de neputinta!

grea asta balanta

Mai spuneam candva pe forumul asta ca nu cred in “lozinci” de genul asta – “daca vrei poti” – “gandeste pozitiv si totul se rezolva” – este adevarat ca cel mai bine este sa incerci sa treci peste anumite stari orientandu-ti gandurile spre lucruri placute dar asta nu inseamna ca gata – hocus,pocus – dispare frica, dispare durerea sau  singuratatea – le putem doar atenua ca intensitate

Ne sperie idea de batranete pentru ca o asociem cel mai mult cu neputinta, dar asta nu inseamna ca daca gandim pozitiv si incercam sa “invingem” frica nu mai imbatranim si nu mai suntem neputinciosi

Cica daca vrei sa muti muntii din loc, poti – aiurea daca te gandesti un pic la samburele de adevar al vietii si esti destul de constient ca acest enunt nu-i decat un balon de sapun – lasi muntii acolo - pentru ca nu te deranjeaza

Ne e frica uneori chiar sa recunoastem ca suntem neputinciosi in fata unor situatii, in fata unor intamplari, in fata inevitabilului…

Cel mai bine incerci sa lupti impotriva neputintei propunandu-ti lucruri pe care poti sa le faci – si aici cred ca e esentialul – sa-ti cunosti limitele – sa stii unde asezi stacheta

silviu

• Vizitator
« Răspuns #134 : Joi, 06 Octombrie 2011, 13:42 »
mi-e frica de impotenta! tot o neputinta. si cum de ce ti-e frica nu scapi... :'( bine ca exista "voronetzu'" :D