Autor Subiect: Impresii de vacanta  (Citit de 111212 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline zinutz

• Full Member
  • Mesaje postate: 135
Re: Impresii de vacanta
« Răspuns #90 : Miercuri, 23 Iunie 2010, 09:34 »
Hai sa mergem MARE la un sfarsit de saptamana... dupa ce ne intoarcem din excursie.
Cu drag

Offline zinutz

• Full Member
  • Mesaje postate: 135
« Răspuns #91 : Miercuri, 23 Iunie 2010, 09:35 »
 ... scuze... sa mergem LA MARE
Cu drag

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #92 : Miercuri, 23 Iunie 2010, 10:05 »

Sa mergem!  :)
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #93 : Vineri, 25 Iunie 2010, 21:05 »
Io nu vreau la mare, vreau SUB mare. Se faceau si scufundari?  ;D

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #94 : Vineri, 25 Iunie 2010, 21:06 »

Total de acord. Numai sa fie cald si soare. Ca daca e ca acum...  :'(

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #95 : Duminică, 27 Iunie 2010, 21:07 »
.... sa mergem LA MARE

Un week-end pe acolo n-ar fi rau!

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #96 : Duminică, 27 Iunie 2010, 22:00 »
.... sa mergem LA MARE

Un week-end pe acolo n-ar fi rau!

Soare, da? Nu utaţi să comandaţi SOARE. Şi cald. Că altfel geaba pohtă dacă n-ai servire cumsecade  ;D

Offline dadus

• Full Member
  • Mesaje postate: 184
« Răspuns #97 : Luni, 06 Septembrie 2010, 16:57 »
Izvoarele Barcaului ,M-tii Plopisului

Offline dadus

• Full Member
  • Mesaje postate: 184
« Răspuns #98 : Luni, 06 Septembrie 2010, 17:00 »
Castrul Roman de la Porolissum

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #99 : Luni, 06 Septembrie 2010, 17:52 »
foarte frumoase poze, dadus, multumim ca le imparti si cu noi!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #100 : Marți, 07 Septembrie 2010, 15:21 »
Multumim, Fanel, pentru recomandari.  Sa auzim numai de bine!

Offline marlen_i13

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
« Răspuns #101 : Duminică, 12 Septembrie 2010, 20:14 »

Buna seara tuturor,  bine v-am regasit pe cei  cunoscuti si de asemenea si pe cei  necunoscuti inca, carora le urez bun venit!
    Am venit dintr-o vacanta foarte frumoasa pe care nu am sa o uit vreodata.
    Am fost in Spania , la Madrid si daca aveti drum pe acolo, va recomand:
     - Muzeul de Ceara
     - Muzeul Del Prado
     - Palacio Real De Madrid
     - Stadionul Santiago Bernabeu
     - Parcul Del Retiro
     - Corida
     - Parque Warner
     - Gradina Zoologica
     - Gradina Botanica
     - Catredala Almudena
   Fiecare locatie are  specificul ei si ramai cu impresii deosebite si de neuitat.

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #102 : Duminică, 12 Septembrie 2010, 21:11 »
@marlen_i13: bravo, e grozav sa ai asemenea impresii de calatorie.. ma gandesc ca poate, la anul sau in viitor, SC va putea adauga la optiuni de vacanta si un itinerar ca cel parcurs de tine..

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #103 : Duminică, 12 Septembrie 2010, 21:25 »

Buna seara tuturor,  bine v-am regasit pe cei  cunoscuti si de asemenea si pe cei  necunoscuti inca, carora le urez bun venit!
    Am venit dintr-o vacanta foarte frumoasa pe care nu am sa o uit vreodata.
    Am fost in Spania , la Madrid si daca aveti drum pe acolo, va recomand:
     - Muzeul de Ceara
     - Muzeul Del Prado
     - Palacio Real De Madrid
     - Stadionul Santiago Bernabeu
     - Parcul Del Retiro
     - Corida
     - Parque Warner
     - Gradina Zoologica
     - Gradina Botanica
     - Catredala Almudena
   Fiecare locatie are  specificul ei si ramai cu impresii deosebite si de neuitat.
Multumim, marlen_i13, pentru pretioasele informatii despre Spania! Ma bucur ca ai avut parte de o vacanta atat de reusita! Sa fii sanatoasa si sa mai impartasesti cu noi impresii de vacanta si multe clipe frumoase traite de tine!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #104 : Duminică, 26 Septembrie 2010, 09:45 »
Zakintos. O insula minunata, pierduta in apele de un albastru ireal al Marii Egee. Un loc in care cerul si marea sunt totuna, culorile se contopesc in orizont. O stanca imensa, golasa, acoperita in trecut doar petecit, de pini pitici, arbusti, maslini si vita de vie. O populatie infima care traia saracacios de pe urma pescuitului, cresterii caprelor,  prelucrarii uleiului de masline si producerii vinului. O zona rupta si uitata de lume, pana cand a fost descoperita de turistii englezi, acum vreo 40 ani.
Ce a devenit acum insula? Un paradis pentru turisti, in primul rand pentru cei englezi, 18 chartere sosesc zilnic din Anglia pe aeroportul dintre Laganas si Zante. Polonezii sunt si ei prezenti in numar mare pe Zakintos, apoi sunt rusii, nemtii si mai nou au inceput sa apara si romanii. Un charter saptamanal aduce cca 200 de turisti romani, care prin stridenta multora isi fac puternic simtita prezenta, dand impresia unui numar mult mai mare decat sunt in realitate acolo. Unde auzi si vezi comentandu-se nemultumit, agitandu-se fara rost, facand sa intarzie plecarile in croaziera, bulucindu-se sa prinda cele mai bune locuri in vasele care fac turul insulei, este sigur ca sunt de ai nostri. Avem deja si acolo faima unor turisti incomozi si putin educati, cu pretentii mai mari decat s-a platit.
Zilnic din portul din Zante pleaca zeci de vase care fac turul insulei, altele navigheaza in zona insulei pe care broastele testoase gigant isi depun ouale, altele ofera agrementul unei bai in apa cristalina de 50 – 100 m, la grotele subacavatice de pe tarmul stancos, inaccesibil pietonal. Mii de turisti se bucura zilnic de albastrul minunat care te inconjoara in timpul croazierei, de privelisti ireale de stanci cioplite de apa, de locurile in care ai posibilitatea sa cobori de pe vas si sa te scalzi, de berea rece de pe vas, de suflaki preprate la bordul vasului, de atmosfera creata de muzica greceasca care invaluie grupurile.
Nu poti sa mergi pe Zakintos si sa nu iti iei macar o croaziera. Trebuie sa atingi tarmurile Insulei Testoaselor, acolo unde, in fiecare an din iulie pana la jumatatea lui septembrie mii de broaste testoase gigant vin sa-si depuna ouale. Trebuie sa te arunci macar odata in apa aceea de un albastru turcoaz, sa inoti prin grotele de pe tarm, sa te bucuri de intinderea marii care te inconjoara....
Pe insula gasesti acum palmieri, bananieri, conifere ornamentale, cactusi, totul incepe sa ia forma unei zone turistice. Hoteluri, apartamente de inchiriat, taverne cu mancare greceasca, o multime de pub-uri britanice si cluburi de noapte -  unde poti sa o tii intr-un party pana la zi, toate construite in ultimii 40 ani. De fapt foarte putine cladiri vechi mai exista pe insula, un cutremur devastator la jumatatea secolului trecut a pus la pamant tot ce era construit pana atunci.
Noi am locuit intr-un hotel in Zilivi, una dintre micile localitati de pe insula. Un hotel de trei stele, Admiral, care ofera conditii de cazare si all inclusive la un tarif de cca 550 EUR/persoana/7 zile, in care sunt incluse si cheltuilelile de calatorie cu avionul Bucuresti – Zakintos si retur. Un pret foarte corect pentru ce ti se ofera. Cazati doar englezi, polonezi, cativa rusi si... 6 romani. Masa destul de usoara formata din salate de cateva feluri, peste, pui si porc in varianta drob sau musaca. La capitolul bauturi, aveai la dispozitie pana la 23.00 cafea, inghetata, apa, sucuri, vodca, bere, vin, rom etc. Toate erau bauturi locale. Curatenie in hotel, la modul impecabil. Zilnic schimbate prosoapele, ordine in camera, spalat pe jos; la doua zile schimbata lenjeria. In curtea interioara, piscina, o sala mare acoperita, unde se ramanea seara pt spectacolele care se tineau pe scena, barul exterior si ...lume multa. Toti vorbind pe limba lor. Era un zumzet placut, parca de vacanta, fara tonalitati ridicate sau voci stridente. Dintre toti polonezii cazati mi-au facut o impresie foarte buna, tinuta potrivita dimineata si seara, discreti, foarte uniti, ii vedeam mereu in grupuri de 8 – 12 persoane. Participativi, orice spectacol era pe scena si se solicitau voluntari, ii vedeai imediat urcand fara rezerve. Rusii pe Zakintos se comporta ok, nu i-am vazut ca in alte locuri sa se buluceasca la masa sau sa tabere prin magazinele de kitch-uri. Englezii care vin pe insula sunt diferiti de cei pe care i-am vazut pe Ibiza, acolo era un hally – gally non stop, ii vedeam beti si rosii uitand de ei pe plaja, galagiosi, urland pe terasele pub-urilor. Aici sunt super ok, am fost doua nopti la party-urile organizate de un bar Paradise, a unui grec Yannis si m-am distrat cu ei excelent. Cred ca si atmosfera insulei este diferita, iti da senzatia de liniste, ti se pare tare aiurea sa o spargi tu cu lipsa de control data de educatie sau alcool. De aceea cred ca din miile de britanici tineri veniti in grupuri, familii cu copii, oameni in varsta, n-am vazut pe nimeni strident.
Am fost in croaziere, am facut un tur al insulei, se pleaca la 9.30 si se ajunge inapoi in port la 17.30 si am tinut sa vad insula broastelot testoase. Am reusit sa si vad una in apa marii, un adevarat noroc pe vremea asta. Mi-a placut enorm, am calatorit cu oameni de peste tot, veseli si bucurosi, am vazut locuri cu adevarat minunate. Ii spuneam Samizei ca ziua in care am inotat prin grote si pe Plaja Epavei, o cataloghez ca una dintre cele mai frumoase din viata mea. A fost ca si acea dupa amiaza extraordinara de croaziera pe Dunare impreuna cu unii dintre voi si ca acea incurisune adanc in Delta la cuiburile cormoranilor.
Marea este foarte limpede si calda. Sarata cat sa te tina la suprafata sa  nu ai probleme cu plutirea. Plaja curata zilnic, sezlonguri si umbrele, trebuia sa platesti 3 EUR/.zi / persoana. Te puteai plimba dea lungul plajei, erau multe terase unde puteai zabovi la o bere rece.
Petreceri de noapte, baruri care ofera un party interactiv, unde in 2 ore ajungi sa-i cunosti pe toti de acolo, unde o echipa excelenta de barmani, anima atmosfera permanent, ofera tot timpul gratuitati, vin si-ti toarna efectiv in pahar si ciocnesc cu tine. Cu Yannins intr-o noapte am stat sa pregateasca un miel la protap, dupa care l-am transat si l-am servit cu cei ramasi pana la ora aceea in bar. Primesti tot felul de accesorii, de palarii, totul este un carnaval. Abia astept sa-i revad pe Yannis, Stavros si Akis. Pentru ca la anul am sa fiu din nou acolo.