Aici se discuta > Subiecte generale

Impresii de vacanta

<< < (44/55) > >>

micaela:
superba idee, Caroline.

admin:
Ieri cand eram in Muntii Fagaras ma gandeam ce s-ar putea face astfel incat copiii si generatiile urmatoare sa iubeasca muntele si natura in general. Sus nu intalnesti decat straini, rar cate un roman ratacit. In schimb jos, la mici, carnati si hahaiala balcanica full. Si uite clar, asta este solutia: profesori entuziasti care stiu sa arate. Scosi in natura, explicand copiilor, transformand excursia si intr-o mica aventura, astfel incat sa fie pe placul celor mici, cazati in locatii cat mai rupte de confortul cotidian, poate - poate!
Bravo Caroline!

luciamanta:
Frumoasă tabără ai organizat, Gigi!

Matei:

--- Citat din: Caroline din Luni, 23 Iulie 2012, 01:17 ---Tabara de educatie ecologica pentru copii, organizata de Milvus Group, la Cabana Trei Stejari, Jud. Brasov

http://milvus.ro/
http://www.cabana3stejari.ro/

De ce bio-eco? Fiindca 6 zile nu am mancat decat rustic, direct din gradina, orice substanta de sinteza sau fruct alohton lipsind cu desavarsire; fiindca fiecare zi a fost o lectie interactiva si inventiva despre ariile protejate Natura 2000, amprenta ecologica, poluarea apei etc.; fiindca am facut drumetii de la 3 la 10 km pe zi, prin padure, pana la apicultori sau caramidari traditionali din satele din apropiere; fiindca am "rationalizat" cu cronometrul la dus apa adusa zilnic cu cisterna pompierilor.
Dar, pe langa faptul ca nu mai dormisem in cort din studentie, ca nu mai jucasem sah si badminton din copilarie si ca nu trasesem cu arcul sau nu mai facusem calarie niciodata, ceea ce ramane in minte mai presus decat toate a fost atmosfera de mare familie, incepand cu echipa Milvus si pana la personalul de la cabana.
Dupa o intreaga saptamana de copilareala continua, 24 de ore din 24 in aer liber, inca nu sunt in stare sa revin la realitatea cotidiana...

--- Terminare citat ---

caroline, experienta descrisa de tine si fotografiile m-au lasat aproape fara cuvinte; pozele sunt mai mult decat frumoase, au un ceva deosebit. la fel ca si tine, sunt convins.
In timp ce atatia altii in tara asta nu fac altceva decat sa bla la bla, sunt oameni care pun umarul la bunul mers al lucrurilor, acolo unde pot, cu ce au la indemana.  Tu esti unul dintre acesti oameni, caroline, ai toata admiratia si tot respectul meu! 
intrebare: este o tabara doar pentru copii sau pot merge si alte persoane acolo ?

la un moment dat intrebam pe-aici daca se cunoaste un loc unde sa mergi si sa faci un astfel de turism, sa lucrezi in gospodarie, sa imparti totul cu cei ai casei. Am vazut niste reportaje despre acest fel de turism dar nu-mi amintesc locatia, veneau straini cu copiii lor si-si petreceau concediile intr-un mod rustic, un fel de reintoarecere la natura. cred ca si copiilor nostri, mai mici sau mai mari, le-ar prinde bine o astfel de experienta.
felicitari inca o data, doamna profesoara" si multumim frumos.

Guesswho:
pare ca ati avut o vacanta pe cinste, Caroline   :thumbup:

--- Citat din: Caroline din Luni, 23 Iulie 2012, 01:17 ---Dupa o intreaga saptamana de copilareala continua, 24 de ore din 24 in aer liber, inca nu sunt in stare sa revin la realitatea cotidiana...

--- Terminare citat ---

exact asa ma simt si eu. dupa 10 zile de cutreierat muntii (si nu numai, am parcurs aproximativ 1600 km), dupa ce am vazut atatea frumuseti, acum ma simt intr-o alta lume. din ce citesc pe forum, se pare ca am parcurs transfagarasanul odata cu grupul SC  :giggle:

A propos de ce spunea Gigi mai sus in legatura cu copii la munte, in grupul nostru am avut 3 copii cu varste intre 6-9 ani, dar care au tinut pasul cu adultii excelent. Ba chiar au fost mai curajosi decat unii mari, s-au incumetat si au urcat treptele pana sus la cetate. Jos era locatia unde am fost cazati, in Arges, la poalele transfagarasanului.
Cam asa se vede de sus:

Initiativa Carolinei e laudabila, doar ca sunt putini ca ea, asa ca nu las in seama unui profesor ceea ce pot face pentru copilul meu. Il iau peste tot cu mine, la munte, la mare, in tara sau in strainatate, ii explic totul pe intelesul lui. Ce nu am experimentat si nu voi experimenta vreodata e dormitul in fan....dimineata in sacul de dormit s-ar putea sa nu fiu doar io, poate vreun sarpe, ceva... :faint:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă