Iti raspund aici Mihaela referitor la popularizarea conceptului Singles Camp. Este bine de explicat cateva lucruri, sunteti multi noi aici si vreau sa le intelegeti corect si in detaliu.
Popularizarea acestui concept este un lucru care ajuta foarte mult functionarea si dezvoltarea acestuia, mai ales ca grupul este unul deschis. Exista cateva canale pe care se poate face: facebook, alte forumuri, cercuri de prieteni sau cunoastiinte, articole, mass-media etc. De mass media m-am ferit cat am putut, pt ca in general denatureaza prezentarea unei idei, reporterul intervenind cu parerile sau etichetele sale. Antenei 1 Sibiu, am raspuns intotdeauna cu toata deschiderea pt ca au o echipa de profesionisti si stiu ca materialele pe care le fac raman in mare masura virgine. Nu am acceptat insa pana acum alte televiziuni. In ziare am dat cateva interviuri dar m-am limitat la prezentarea conceptului, fara sa intru prea mult in amanunte care ar putea fi rastalmacite sau altfel incadrate in text. Deci pt mine mass-media este un canal de maxim impact, dar de care momentan ma feresc. Ar crea si o prea mare explozie de inscriere si cinstit inca nu sunt pregatit pentru asa ceva.
Facebook-ul este un canal corect, la fel si alte forumuri, dar fara indoiala cea mai buna recomandare este cea verbala, in cercul de cunoastiinte. Omul care vine are si idee despre ce este vorba, are o garantie ca totul este ok, este in linii mari deci familiarizat si asigurat. Doar ca ceea ce nu doresc eu sa se faca este sa se insiste si sa se mearga pe convingerea persoanelor care sunt excesiv de neincrezatoare. Unul dintre filtrele pe care le-am pus este tocmai acesta, vreau sa ma asigur ca oamenii care se inscriu la actiuni sunt deschisi, increzatori si comunicativi. Cineva care vine tras de maneca cu "hai sa vezi ce bine este acolo" are sanse minime sa socializeze. Succesul actiunilor noastre incepand de la Tabara de la Sibiel din 9-11 aprilie 2010 si pana acum la Revelionul 2013, tocmai pe asta s-a bazat: pe participarea unor oameni care se conving singuri sa participe. Pasul intr-un mediu necunoscut, cu un organizator pe care nu-l cunosc decat virtual, este posibil doar la un tipar de om care are ca si calitati: incredere in sine, incredere in cei din jur, deschis, sociabil, fara inhibitii, fara idei preconcepute, disponibil la comunicare, tolerant. Poate voi, cei care ati participat, nu sunteti constienti ca aveti aceste calitati, sau le minimalizati, insa eu va asigur ca le aveti. Altfel nu ne-am fi cunoscut.
Astazi cand coboram de la Gura Raului povesteam si ne aduceam aminte cu Samiza de primele tabere, de acum 3 ani. Si remarcam amandoi acelasi lucru, ca acei primi participanti: Almi_gabi, Capsuna, Marcutza, Steliana, Adi greierasu, Carmen Piatra, Pe_jumatate, Ayouni, Tania, Bogdan, Neli, Dadus, Adria etc, au fost de fapt cei care au deschis drumul, partia pentru urmatorii. Daca ei n-ar fi venit cu toata increderea si deschiderea, daca au fi cantarit mai mult decat ar fi fost cazul daca acest proiect este unul potrivit si cinstit, nu am fi povestit acum de Singles Camp. Ar fi fost un concept care s-ar fi inchis din faza teoretica, ar fi sfarsit ca atatea idei bune, adica mai devreme decat inceputul. Ganditi-va ca pentru ei, eu eram atunci doar un om aparut la o emisune tv prezentand un concept teoretic, care scriam cate ceva pe forum si incercam sa asigur de buna mea intentie. Suficient pt decizia de a bate 300 km pana la Sibiel si a participa alaturi de 24 de persoane necunoscute la o actiune de socializare? S-a dovedit ca da, din moment ce actiunea s-a tinut si a fost un mare succes. Ce a venit dupa aceea a fost consecinta, partia creata. Fiecare actiune, fiecare an mai pune o sina si celor care vor sa participe le este mult mai usor sa ia tramvaiul asta dintr-o statie relativ cunoscuta.
Cei care-si pun o mie de intrebari, despre participanti, despre mine, despre proiect, nu o sa participe nici la Singles Camp si nici la alt proiect de socializare. De ce? Simplu, pt ca nu sunt pregatiti pentru asta. Sau nu au suficienta incredere in ei, sau nu stiu sa evalueze ceva, sau se considera excesiv de timizi si retrasi. Sau sunt constienti ca nu sunt comunicativi, ca nu sunt toleranti, ca sunt fitosi, ca sunt etalisti si nu vor sa se amestece "cu orisicine".
Trierea asta intre increzatori si neincrezatori, deschisi si retrasi, timizi si sociabili, comunicativi si etalisti, ajuta enorm la reusita actiunilor. De aceea va rog, dati informatia ca exista acest concept, oferiti explicatiile necesare, puteti da detalii despre ce inseamna o actiune Singles Camp, dar nu insistati si nu aduceti cu voi persoane care vin doar pentru ca le-ati garantat ceva sau le-ati determinat prin nesfarsite argumente. Pana nu se lamuresc singuri ca aceasta actiune li se potriveste, prezenta lor la actiuni le va da si lor si celor din jur un usor disconfort. Ceea ce evit eu cel mai mult.
Nu va tai din exuberanta, vreau sa fiu bine si corect inteles, este foarte bine si frumos si de mare ajutor sa promovati Singles Camp, doar ca asta incercam sa atrag atentia, cui si in ce fel.
Acest grup trebuie sa aiba o crestere organica, intr-un ritm care permite filtrarea, evaluarea si pe cat posibil contactul cu ceilalti. Nu vreau si nu tintesc ca si Singles Camp sa creasca peste noapte sau intr-un ritm foarte rapid, printr-o explozie. As putea face asta foarte usor, dar nu este sanatos pentru grup si proiect. Nu vreau si nu am intentia sub nici o forma sa devina un fenomen comercial, sunteti cred convinsi cate propuneri am avut de tot felul de colaborari. Le-am refuzat, pt ca este proiectul meu de suflet, penultimul din cele pe care mi le-am propus a le realiza in viata.