Autor Subiect: Chat - aici putem discuta orice (aproape orice...) fara sa fim off topic  (Citit de 630330 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Re: Chat - aici putem discuta orice (aproape orice...) fara sa fim off topic
« Răspuns #1170 : Vineri, 24 August 2012, 10:02 »
tu ai impresia ca "viata" asta a fost traita doar de tine si ca doar tu ai experienta "vietii" ???  ;D
o apa linistita ascunde de obicei un abis pe care nu-l observi din suprafata calma si nemiscata a ei.

stai, nu da, ca imediat imi pun o coaja de pepene, cu breton, pe cap. ;D
n-am pretins niciodata ca-s o mare traitoare si cunoscatoare de viata ci ca stiu, vad, ca ceea ce rational vorbin pare simplu si clar, poate fi cu totul altfel "in life". altfel... sunt rezervata in ce priveste intelepciunea mea de viata.
cine e apa abisal linistita de care spui?

Offline cineva

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 81
  • aut cesar aut nihil
« Răspuns #1171 : Vineri, 24 August 2012, 10:20 »
nu dau...atrag atentia ca situatiile intalnite nu sunt unice in unicitatea lor. ca si altii pot avea axperiente de viata(de genul celor expuse) si ca nu poti detine un patent pentru salvarea sufletelor chinuite :))
aut cesar aut nihil

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1172 : Vineri, 24 August 2012, 12:01 »
cum se poate scapa dintr-o iubire bolnava, in care cei doi se iubesc si se atrag irezistibil dar le este imposibil a fi impreuna, pentru ca unul dintre ei nu este "normal"?

Interesanta intrebare... tind sa fiu de acord cu cineva, aici: nu exista un raspuns, ci mai multe raspunsuri diferite.
Si'acu', din punctul meu de vedere, adaug: nu poti sa-i dau tu raspunsul acelei persoane, decizia trebuie sa fie "personalizata" si sa vina din interior. Nu vreau sa fiu teoretica, asa ca poate ajuta exemplele, ca eu am fost in situatia asta de cel putin 4 ori.

1. Prima iubire la 20 de ani... inca 20 de ani dupa aceea, am luat inconstient decizii gresite in relatii, din teama de a nu se repeta. Dupa care, am decis sa-l caut, ca sa ies din dilema. Am vorbit la telefon vreo 3 luni, timp in care am rememorat totul si am sfarsit prin a ne acorda iertare reciproc. Si am iesit din dilema... :)
2. Ultimii 3 ani inainte de divort, relatia devenise toxica (inclusiv atacuri de panica si medicatie). Toti prietenii vedeau si spuneau ceea ce eu nu vedeam si nu credeam... Asa ceva a fost posibil din teama de a nu ramane singura si din lipsa de stima de sine. Totusi, ex n-a fost niciodata de acord cu divortul. Pana s-a produs revelatia de la sine si am plecat fara sa-mi mai spuna nimeni nimic (de aceea ii dau dreptate lui cineva, ca nu poti da sfaturi cuiva inainte de "limita de suportabilitate").
3. Una bucata relatie post divort, in care totul era aproape perfect... cu exceptia faptului ca am aflat la un moment dat ca tipul in cauza era diagnosticat cu sindrom bipolar de gradul I (maniaco-depresiv), fusese internat 3 ani in spital pentru asta, si ca totul era perfect, cu o singura conditie: sa-si ia zilnic tableta de Lithiu. (Ca in filmul Mr. Jones, cu Richard Gere). NU acesta a fost motivul despartirii, ci efectele colaterale: faptul ca, neavand dreptul sa sa angajeze si traind dintr-un ajutor social pentru handicap, ia ghiciti cu ce ganduri intrase el in relatia asta? Pai, o femeie singura la varsta critica ar face orice sa intretina un bun fucker, ca el... doar asta era "cariera" lui, pana la venerabila varsta de 38 de ani, traise pe seama femeilor cu care se culca... unele avand copii de varsta lui. Vazand ca nu-i merge cu santajul de genul "peste 10 ani va trebui sa platesti bani grei doar pentru sex", mi-a "marturisit" toate astea, pretinzand ca o face fiindca s-a indragostit de mine. Cum am iesit din relatia asta? Simplu: mi-am schimbat adresa de mail, numarul de telefon si la ultima intalnire am facut in asa fel incat sa ma asigur ca o sa ma urasca prea tare ca sa ma mai caute vreodata...
4. Despre asta, nu vorbesc inca, acu' incerc sa o "demitizez" mental...  :strambatura:

Un posibil raspuns: iubeste-te pe tine in mod firesc, sanatos, fara teama... si vei atrage acelasi lucru in schimb.  :)

Offline PGabriela

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 285
« Răspuns #1173 : Vineri, 24 August 2012, 16:34 »
Ce situatii dificile de viata.
Am citit ce ai scris Caroline, cel putin al tau ti-a fost sot, deci puteai rupe oricand legatura (chiar de aveai in ingrijire 5 copii tot puteai schimba) doar decizia ta a facut sa-ti prelungesti situatia de zbucium.
Puteai schimba oricand, dar te-ai incapatanat din cauza temerii.
Greseala asta o facem totiI, din cauza unei FRICI stupide, nu luam masuri decat atunci cand efectiv ajungem la limita, limitei.
O data am auzit o treaba foarte draguta, spunea asa persoana = NOI SUNTEM DE VINA CA SUFERIM, PENTRU CA, NOI PERMITEM SA FIM JIGNITI.
Asa este, noi permit uneori in viata sa fim jigniti, uneori trecem cu vederea ce nu ar trebui doar pentru a fi LINISTE in jurul nostru, MARE GRESEALA!

In cazul meu a fost un pic altfel, la mine tatal care m-a crescut avea ca diagnostic PSIHOZA MANIACO – DEPRESIVA, nu aveam posibilitatea de a rupe legatura – trebuia sa ii fiu aproape.
De nu=mi era parinte = rupeam situatia in secunda doi.
Am stat in casa cu ai mei parinti si habar nu aveam, am aflat intamplator inainte sa plece mama pentru totdeauna, am aflat de abia in 2000 si mama a decedat in 2001.
Tata a fost cu mine APOI zi de zit timp de 10 ani – a decedat in 2011.
Prima izbucnire a lui mi-a dat de gandit, a fost infiorator, OCHII MARI BULBUCATI – “”acea privire “”nu mai vreau s-O vad in viata mea, e mai mult decat in filmele horror.
Acea privire l-a tradat si de acolo mi s-a “clicuit”  mie ca ceva nu e in regula cu el si am inceput sa caut prin hartoagele din casa, care erau mereu sub cheie.
De ce? Din doua motive, unu – de-a nu afla realitatea identitatii mele, doi - de a nu afla detalii nici despre ai mei parinti care m-au crescut. La acele hartii NU am reusit sa am acces doar in clipa cand mama ne-a parasit, pana atunci nu a fost posibil, oricat mi-am dorit eu.
Singura mea sansa a fost ca, am inceput sa caut, sa ma documentez despre tot ce se poate in legatura cu aceasta boala perfida. ( de continuam cu documentarea – eram in stare sa=mi sustin doctoratul in acest domeniu :) )
E groaznic  pentru ca, persoanele care nu cunosc aceasta boala si se intalnesc cu un astfel de bolnav, au impresia INSELATOARE – ca este PAINEA lui Dumnezeu, asa era si tata considerat – un om bland, bun de pus la rana.
Sa te fereasca bunul Dumnezeu cand avea acele izbucniri periodice, la 2-3 luni aveam impresia ca nu cunosc persoana din fata mea, imi era realmente frica, nu stiam niciodata cum reactioneaza si mereu eram cu SCUTUL PREGATIT, e groaznic.
Sansa mea a fost ca stiam ce trebuie sa fac, tineam cont de perioada de criza. Intre crizele periodice, era o liniste totala, mereu ma si temeam de ultimele zile foarte linistite  (din perioada critica) pentru ca urma "tornada", macar aveam timpul sa ma pregatesc cu RABDARE SI TOLERANTA.
ERA UN OM BOLNAV, EI BIETII HABAR NU AU CE SE INTAMPLA CU EI, daca i-as fi dat apa la moara riscam sa iasa rau. Din pacate la stirile de la ora 17 multe din acele cazuri au in spate o astfel de boala, doar ca cei din jurul unui bolnav diagnosticat astfel necunoscand situatia, in loc sa linisteasca bolnavul, il intarata si atunci acesta la randul lui -  face gesturi necugetate.
El are mintea bolnava, habar nu are ce face, decat dupa ce acele “rabufniri”. Cand trece criza si se linisteste.
Atunci stie ca a fost ceva, atunci intreaba  “ce s-a intamplat?” dar habar nu are ce, doar daca i se spune. 
La randul lui ramane UIMIT, nu ii vine sa creada ce e in stare sa faca in criza.
E cumplit ce perfida este aceasta boala.         Deci, omul informat e om salvat!!!!
Altfel se ajungea la cine stie ce.
Am rezistat foarte greu, uneori imi venea sa imi iau bagajul sa nu ma opresc decat pe undeva pe la pinguini
In ultimii 5 ani a fost si mai greu, pentru ca a intervenit si varsta
boala + varsta = e un cocktail foarte periculos !

Deci pentru intrebarea micaelei e foarte greu de raspuns, care e calea de scapare din capcana a persoanei mentionate de ea.
Persoana e singura in masura sa decida si mai ales sa fie hotarata SA IASA DIN CAPCANA.
Caroline, tu ai decis si ai rupt legatura, la mine – am mers pana la final si doamne, doamne a hotarat sa-l indeparteze pe tata de langa mine.
Doar persoana poate decide – cand este destul de HOTARATA sa puna punct CALVARULUI.

Offline PGabriela

• Sr. Member
« Răspuns #1174 : Vineri, 24 August 2012, 16:53 »
trebuia sa scriu
PS : intrebare
Pe forum cum se procedeaza sa pun o tema pe favorit, altfel incat sa pot urmari zilnic ce se scrie pe subiectele care ma intereseaza?
sa nu fiu obligata sa caut mereu in liste, uneori incurc borcanele:) am cautat pe site, dar nu am gasit, daca stiti ccumva imi ziceti si mie.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1175 : Vineri, 24 August 2012, 16:55 »
da, e foarte complicat...
persoana de care spun s-a decis de mai multe ori sa termine. era evident ca nu putea continua asa. n-a raspuns la telefoane; n-a raspuns la mailuri...nada. parea ca s-a trezit definitiv din situatia bolnava. s-a tinut tare pana la cateva luni, de fiecare data, pana cand personajul diabolic gasea cate un pretext suficient de miscator cat sa sparga baricada. Si era de ajuns o scanteie ca sa reaprinda tot ceea ce parea stins definitiv. Iar asta s-a intamplat de multe ori in cativa ani; suficient cat sa faca praf un om normal.
Eu cred sincer ca omul acela, in ciuda aparentelor, are un deranjament in subconstientul lui caci repeta, la infinit, aceeasi atitudine care celuilalt ii face rau, pana la fobie. si pare ca nu intelege asta, desi i s-a tot spus. are o opacitate mai mult decat stranie la acest subiect desi in general sta f. bine cu IQ-ul. e un comportament anormal.
complicat, rau...pentru ca nu este O poveste cu un final dureros, ci este o poveste cu un sir de finaluri demolatoare si cu o revenire insistenta a tortionarului. culmea e ca si el o iubeste si nu inteleg (nu este logic) de ce continua sa-i faca atata rau.
inclin sa cred ca tine de zona patologicului...

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1176 : Vineri, 24 August 2012, 16:58 »
Mica, nimeni nu poate fi obligat sa faca ceva fara voia lui altfel decat cu un pistol la tampla. Si... nici macar drogurile nu devin addictive pana nu exista receptori pentru ele in capul nostru.  :P

Despre intrebarea ta, Gabriela, nu stiu, dar pune intrebarea pe topicul "Probleme tehnice, sugestii..." http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,537.195.html si un admin o sa te ajute.

Ai idee daca ei, ca parinti, au preferat sa infieze, din dragoste pentru copii, stiind ca boala asta se transmite genetic in proportie de peste 70% la descendenti?! Poate ca perspectiva asta te-ar ajuta sa-i judeci mai putin aspru...  :angel:

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1177 : Vineri, 24 August 2012, 17:28 »
Mica, nimeni nu poate fi obligat sa faca ceva fara voia lui altfel decat cu un pistol la tampla. Si... nici macar drogurile nu devin addictive pana nu exista receptori pentru ele in capul nostru.  :P

problema sunt sentimentele pe care ea le are inca, in ciuda oricarei ratiuni. capul ei stie ca nu trebuie sa-i mai deschida lui usa, nicodata, ca nu e sanatos... dar nu se poate opune, caci el stie a insista si-a o convinge sa intredeschida, macar, poarta ferecata cu mii de lacate-argumente-rationale.
capul stie, inimii nu-i pasa. si s-ar putea sa se fi creat un program bolnav chiar si in inima ei, care o impinge la nesfarsit in aceeasi capcana. ea trebuie sa-si faca scrum sentimentele, dar nu reuseste. vrea dar nu poate.
incep sa cred ca doar o terta persoana ar putea sa-i smulga pistolul de la tampla, desi intotdeauna am sustinut ca ideea aceea cu "cui pe cui se scoate" e usor imorala.

da, carol, fiecare are povestile lui de viata, de iubire si de neiubire... adevarate romane... :)
echilibrul trebuie cautat doar in interiorul nostru; nu trebuie sa tina nici de context, nici de persoanele din jur...aceastea-s fluctuante.

Gabriela, e frumos ca ai avut intelepciunea sa-l abordezi ca pe un om bolnav, intelegand ca episoadele acelea nu tineau de vointa lui. Au trecut toate...acum trebuie sa rasara soarele si pe strada ta, pe strada noastra... :)

Offline PGabriela

• Sr. Member
« Răspuns #1178 : Vineri, 24 August 2012, 17:29 »
evident, ca am "RUMEGAT" tot ce era de rumegat in ceea ce ma priveste, si precum vezi Caroline, le-am fost alaturi pana la final amandurora, de nu eram constienta de unele chestiuni, plecam fara sa ma uit in urma si fara sa imi pese de ei.

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1179 : Marți, 25 Septembrie 2012, 23:35 »
ca sa nu contaminez pagina cu sarbatoarea recoltei, pentru ca luciamanta m-a intrebat ceva acolo, ii voi raspunde aici:

Se pare că încă nu eşti pregătit să evadezi din spaţiul virtual. ::)

se pare ca ai dreptate, fluturas albastru! ia spune, tie cat timp ti-a luat sa te hotarasti pentru prima iesire, dupa ce ai aflat de existenta SC? sarbatoarea recoltei este prima ta excursie sau ai mai fost si-n altele? 
PS nu stiu de ce in postarile tale unele litere nu se vad, sau poate doar eu nu le vad.

"Stay hungry, stay foolish"

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1180 : Miercuri, 26 Septembrie 2012, 09:53 »
  Matei, dupa aproximativ o luna de la inscrierea in comunitate, m-am intalnit cu o parte din membrii SC la Restaurantul Blanduziei aflat in centrul Bucurestiului pe strada Academiei nr. 2. Au fost prezente atunci 18 sau 19 persoane. A fost fascinanta intalnirea, am cunoscut oameni de bun simt, cu suflet mare, interesanti, frumosi si inteligenti. La acea intalnire mi-am regasit o fosta colega de serviciu, respectiv, directoarea de la Serviciul de Informatizare din cadrul Bancii Internationale a Religiilor, unde am lucrat 5 ani.
   Am mai participat la o sarbatoare campeneasca care s-a desfasurat la Pustnicu, dar atunci am fost batuta de soarta, deoarece am avut o criza de sciatica combinata cu o periartrita si nu am putut dansa, de abia puteam sa ma misc. 
   Anul trecut Gigi a organizat o excursie SC la Sighisoara, am participat cu mare drag si am fost foarte impresionata de locurile vizitate, unice, am fost incantata de modul de organizare a excursiei, de oamenii pe care i-am cunoscut.
   În cei doi ani si jumatate de cand sunt membra a SC am participat la intalnirile organizate in week-end, binenteles, in masura in care timpul mi-a permis.
   Mi-as dori din tot sufletul sa fiu mai activa, atat in plan virtual, cat si in plan real, insa programul meu este foarte incarcat in ultima vreme.
   Gandurile mele bune se indreapta mereu catre voi cei din SC, catre Gigi si Samiza. Legatura cu aceasta comunitate este o hrana a sufletului, o infrumusetare si imbogatire a spiritului.
   Matei, iti doresc o zi frumoasa si sunt convinsa ca atunci cand vei crede tu de cuviinta, te vei intalni cu membrii acestei comunitati. :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1181 : Miercuri, 26 Septembrie 2012, 11:59 »
Mie nu mi-a trebuit o luna... Joi - primit spam cu SC pe email; vineri - inscris pe forum; sambata-sunat Samiza, inscris revelion si luni - retras bani de rezervare revelion cu gashca mea loco obisnuita (cu care fusesem de revelion in ultimii 3 ani) si achitat la SC.  :)

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1182 : Miercuri, 26 Septembrie 2012, 20:38 »
Si io m-am miscat destul de repede. (Mari_a stie cel mai bine  :))

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1183 : Miercuri, 26 Septembrie 2012, 21:03 »
Ei, ti-a trebuit si tie o luna si ceva... daca nu tragea Maria de tine si acum erai un anonimus virtualis.  :)

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1184 : Miercuri, 26 Septembrie 2012, 21:29 »
Dap. Cam p-acolo. (tinand cont ca io am postat prima data in iulie, anul trecut...bine, din pacate nu-i o treaba cu care sa ma dau mare :( )