Autor Subiect: Chat - aici putem discuta orice (aproape orice...) fara sa fim off topic  (Citit de 630331 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
Re: Chat - aici putem discuta orice (aproape orice...) fara sa fim off topic
« Răspuns #1155 : Vineri, 17 August 2012, 10:42 »
Hai bre, e prea complicat. Ai Windows? Ai Paint! Cu ala mere fara sa te doare capeul. Insa doar text pe poze, da? Fara fitze (cu tz)!

right to the point! pentru chestii marunte folosesc paint, pentru chestii mai sofisticate pe care mi le cer clientii, atunci cand lansam un nou produs sau ceva asemanator, scoatem artileria grea,  adica photoshop. nu este greu de invatat daca intr-adevar consideri ca ai nevoie de el si ca-ti foloseste. 
"Stay hungry, stay foolish"

Offline PGabriela

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 285
« Răspuns #1156 : Joi, 23 August 2012, 18:56 »
http://www.filehost.ro/4037318/Prieteni_de_email_pps/

incerc, nu sunt sigura ca merge, dar incerc!   pps-ul il dedic tuturor de pe acest forum.

Offline PGabriela

• Sr. Member
« Răspuns #1157 : Joi, 23 August 2012, 19:40 »
http://www.filehost.ro/4037563/Ploaia_wmv/

poate asa aducem si un pic de ploicica - incepe sa-mi fie dor de o ploaie de vara!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1158 : Joi, 23 August 2012, 20:43 »
Multumim, Gabriela, pentru pps.  ::) Celalalt filmuletz nu stiu daca aduce ploicica, da' un virus aduce sigur, ca mie mi-a intrat direct in carantina cand am vrut sa-l deschid. Grija ce si de unde descarci!  :)

Offline PGabriela

• Sr. Member
« Răspuns #1159 : Joi, 23 August 2012, 21:00 »
Am facut la fel ca si cu pps ul /
AM verificat de virus, la mine nu a aparut nici o problema, si pe file host sper ca nu scapa "nepuricate" /
pot sterge mesajul cu ploaia de pe forum? ca sa nu aiba si altii probleme.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1160 : Joi, 23 August 2012, 23:08 »
Noi nu putem sterge mesajele, da' poate vede admin si rezolva.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1161 : Vineri, 24 August 2012, 01:09 »
astazi discutam cu cineva.... si va pun si voua intrebarea careia eu nu i-am putut raspunde: cum se poate scapa dintr-o iubire bolnava, in care cei doi se iubesc si se atrag irezistibil dar le este imposibil a fi impreuna, pentru ca unul dintre ei nu este "normal"? cel sanatos, sau "mai" sanatos, a incercat de nenumarate ori sa scape din acaesta iubire-nebunie, din acest malaxor nemilos al fiintei si sufletului, dar nu reuseste...e prizonierul celuilalt, diabolic de inteligent si convingator in nebunia lui. relatia lor e nefireasca, ucigatoare. e ca un blestem: un montaigne-rousse intre iubire si disperare care, repetat iar si iar, ii crapa sufletul si echilibrul interior asa cum caldura-frigul crapa pietrele. Cum se poate scapa? eu n-am stiut sa-i raspund. a incercat mai tot ce eu am putut imagina, si n-a mers.
stie cineva vreun caz similar si/sau vreo iesire din asa ceva?

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1162 : Vineri, 24 August 2012, 01:26 »
doar "solutia" din "Patul lui Procust" poate aduce scaparea? sper ca nu...

"Camil Petrescu este aici autor si personaj totodata. in incipitul romanului apar scrisorile d-nei T. catre Camil Petrescu. Ea se confeseaza, prezinta cateva date biografice si sentimentele pentru Fred Vasilescu, pe care il numeste X. Scrisorile ei sunt comentate de catre autor, care explica in note infrapaginale imprejurarile in care i-a cerut d-nei Maria T. Manescu sa redacteze aceste scrisori si recomandarile pe care i le-a facut.
Romanul continua cu jurnalul lui Fred Vasilescu, intitulat intr-o dupa-amiaza de august, in care sunt cuprinse si scrisorile lui G. D. Ladima catre Emilia, articole si poezii scrise de catre Ladima. Si jurnalul lui Fred este comentat de catre autorul-personaj in subsolul paginii. Patul lui Procust se incheie cu un epilog scris de Fred si cu un alt epilog scris de catre autor.
Subiectul proiectat fragmentar in toate compozitiile propune o poveste despre dragoste si libertate. Fred Vasilescu este un barbat tanar, elegant, bogat si pasionat de pilotaj (automobilistic si aviatic). intalnirea lui cu Maria T. Manescu (doamna T.) reprezinta un eveniment existential. Ea este o femeie independenta care a trait de timpuriu drama singuratatii, fiind cea mai frumoasa fata dintr-un oras de provincie. Dupa o casatorie nefericita, ea isi deschide in Bucuresti un magazin de mobila cubista. Iubirea dintre Fred si d-na T. evolueaza tumultos, iar dupa un timp, se transforma in pasiune exacerbata, ceea ce il sperie pe Fred. El percepe latura maladiva a acestei iubiri si mai cu seama primejdia posibila in care se afla o fiinta atat de fragila precum d-na T. Despartirea de ea il face nefericit, mai ales cand isi da seama ca ea nu a inteles sacrificiul lui ca pe un act cavaleresc, de protectie discreta. Pentru el, iubirea aceasta devine cancerul vietii sale, definind astfel imposibilitatea de a accepta sau de a respinge iubirea pentru d-na T.
intr-o dupa-amiaza imbacsita de august, Fred descopera in casa Emiliei, o actrita frivola, cunoscuta intamplator, scrisorile lui George Demetriu Ladima. Pentru acesta, Fred avea un sentiment inexplicabil de fratie spirituala. Ladima este poet si ziarist, indragostit de Emilia, careia ii scrisese mai multe scrisori de dragoste. Fred le citeste in dormitorul actritei, mai precis pe patul pe care isi consumase energiile instinctuale, ceea ce justifica titlul romanului. in aceste scrisori, pe care actrita le comenteaza prozaic si vulgar, este cuprinsa povestea nefericitei vieti a poetului: Ladima este indragostit de Emilia, fiinta insensibila si usuratica, pe care el o recepteaza dintr-o perspectiva idealizata, ignorandu-i total existenta cotidiana. Dezamagit de societate, torturat de conditia lui omeneasca si invins de singuratate, poetul se sinucide. Pe Fred il emotioneaza aceste scrisori care contin un mesaj post mortem si isi da seama ca drama lui Ladima este inrudita cu propria nefericire. Amandoi sunt fixati intr-o situatie imposibila. Dintr-un sentiment de solidaritate fata de ultima dorinta a poetului, ia, fara stirea Emiliei, scrisorile, protejand astfel secretul sinuciderii lui Ladima.
Fred Vasilescu isi noteaza intr-un jurnal experienta din dupa-amiaza de august, rememorand momentele semnificative ale vietii sale: iubirea pentru doamna T., intalnirea cu G. D. Ladima, pasiunile si deznadejdea existentiala, li da acest jurnal lui Camil Petrescu, personaj al romanului. Fred Vasilescu moare intr-un accident de avion, fara ca sa se poata sti daca nu cumva a fost vorba despre o sinucidere. Autorul ii daruieste Mariei Manescu jurnalul lui Fred si, implicit, marturisirea lui de dragoste."

Offline cineva

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 81
  • aut cesar aut nihil
« Răspuns #1163 : Vineri, 24 August 2012, 08:53 »
astazi discutam cu cineva.... si va pun si voua intrebarea careia eu nu i-am putut raspunde: cum se poate scapa dintr-o iubire bolnava, in care cei doi se iubesc si se atrag irezistibil dar le este imposibil a fi impreuna, pentru ca unul dintre ei nu este "normal"? cel sanatos, sau "mai" sanatos, a incercat de nenumarate ori sa scape din acaesta iubire-nebunie, din acest malaxor nemilos al fiintei si sufletului, dar nu reuseste...e prizonierul celuilalt, diabolic de inteligent si convingator in nebunia lui. relatia lor e nefireasca, ucigatoare. e ca un blestem: un montaigne-rousse intre iubire si disperare care, repetat iar si iar, ii crapa sufletul si echilibrul interior asa cum caldura-frigul crapa pietrele. Cum se poate scapa? eu n-am stiut sa-i raspund. a incercat mai tot ce eu am putut imagina, si n-a mers.
stie cineva vreun caz similar si/sau vreo iesire din asa ceva?

cea mai buna iesire dintr-o dilema este sa ramai in ea. de ce vrei tu sau persoana respectiva sa rezolvati o problema care nu este problema? o relatie de genul celei expuse se rezolva singura sau nu se rezolva niciodata, nerezolvarea ei finnd in esenta tot o rezolvare.  :uglystupid2:
aut cesar aut nihil

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1164 : Vineri, 24 August 2012, 09:12 »
cea mai buna iesire dintr-o dilema este sa ramai in ea. de ce vrei tu sau persoana respectiva sa rezolvati o problema care nu este problema? o relatie de genul celei expuse se rezolva singura sau nu se rezolva niciodata, nerezolvarea ei finnd in esenta tot o rezolvare.  :uglystupid2:
un raspuns teoretic. cand traiesti o astfel de situatie, mult timp, poti fi teribil de afectat si sa ajungi la o limita de la care sa-ti doresti "sa scapi", pana si intr-o varianta "extrema". as fi vrut sa-i gasesc o solutie neextrema.
i-am propus si varianta cu ceai de sunatoare, dar n-a mers.  ;D

simpatic accesoriul defensiv, zemos, pe care l-ai ales, somebody.  :)

Offline cineva

• Jr. Member
  • **
  • aut cesar aut nihil
« Răspuns #1165 : Vineri, 24 August 2012, 09:19 »
inceaca cu ceai de tei...
cand va ajunge la limita reala de suportabilitate, va pune punct singura(persoana)
pana atunci, "Am învatat ca poti continua înca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti."
cat despre accesoriu, vad ca se lasa cu bubuieli pe aici , si am zis sa fiu cumva protejat :P
aut cesar aut nihil

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1166 : Vineri, 24 August 2012, 09:28 »
he-he... persoaana a atins limita suportabilitatii de n-spe ori. de n-spe ori a "decis" sa o rupa definitiv si de n-spe ori nu a rezistat asalturilor de o tenacitate uluitoare.
eu cred ca singura sansa e 'cui pe cui se scoate", dar nici aceea nu-i la indemana, ca nu-i mai trebuie nici cui, nici surub, nici holsurub, cu sau fara diblu, nici nit etc. :)

da-ti harnasamentu' jos, ca ai nimerit intr-un moment nepotrivit. de obicei suntem o comunitate pasnica.  :)

Offline cineva

• Jr. Member
  • **
  • aut cesar aut nihil
« Răspuns #1167 : Vineri, 24 August 2012, 09:31 »
daca atingea acea limita, nu era nevoie sa "decida" nimic...o rupea definitiv pur si simplu. quo vadis
aut cesar aut nihil

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1168 : Vineri, 24 August 2012, 09:35 »
esti un bun teoretician. viata demonstreaza ca o convingere rational adoptata cu fermitate, poate fi rasturnata de nebunia inimii.
teoretic vorbind, da, as putea sa-ti dau dreptate. practic insa, am vazut ca se poate sa-ti atingi limita de suportabilitate pana crapi ca pietrele.  :)
lasa... e greu de inteles daca nu traiesti asa ceva... nici eu n-as fi crezut ca e posibil, daca n-as fi vazut.

Offline cineva

• Jr. Member
  • **
  • aut cesar aut nihil
« Răspuns #1169 : Vineri, 24 August 2012, 09:57 »
tu ai impresia ca "viata" asta a fost traita doar de tine si ca doar tu ai experienta "vietii" ???  ;D
o apa linistita ascunde de obicei un abis pe care nu-l observi din suprafata calma si nemiscata a ei.
aut cesar aut nihil