Aici se discuta > Subiecte generale

Chat - aici putem discuta orice (aproape orice...) fara sa fim off topic

<< < (480/533) > >>

ioanabil:
O poveste inteleapta din trecut spune ca un sultan a visa ca a pierdut toti dintii lui. Dupa ce s-a trezit, el a chemat un ghicitor pentru a-i interpreta visul.
Ghicitorul  ii spune ca fiecare dinte cazut reprezinta pierderea unei rude.
Sultanul s-a infuriat si a chemat gardienii carora le-a ordonat sa-i dea ghicitorului 100 de lovituri de bici. sultanul a dat ordin sa-i se aduca un alt ghicitor, acesta dupa ce l-a ascultat cu atentie pe sultan i-a spus "Preainaltule iti este rezervata o mare fericire. Visul inseamna ca vei trai mai mult decat toate rudele tale".
Sultanul s-a luminat si a ordonat ca sa-i se dea 100 de monede de aur. Curteniis-au intrebat cum este posibil deoarece interpretarea lui a fost la fel ca cea a colegului dinainte. raspunsul lui a fost "aminteste-ti ca totul depinde de modul de a spune.
Una dintre provocarile cu care ne confruntam este arta de a invata comunicarea.
adevarul poate fi asemanat cu o piatra pretioasa, in cazul in care este lasat pe mana cuiva, se poate rani, in cazul in care este ambalata delicat si oferita cu duiosie, acesta va fi cu siguranta acceptat cu bucurie.
Deci concluzia ar fi una singura, sa incercam sa gasim calea de a comunica in asa fel incat sa nu ranim, iar Oviarad a avut aceasta experienta chiar cand a inceput sa scrie prima data pe forum a fost nevoie de ceva timp pentru ca el sa inteleaga si sa fie inteles de ceilalti.
Deci sa gasim o cale mai diplomatica de a atrage atentia cum trebuie scris ..... avand in vedere ca oricui i se poate inatmpla din viteza cu care scrie pe calculator sa-i scapte cate un amanunt. :kissing:

oviarad:
Ai dreptate Ioanabil felul in care impachetezi cuvintele conteaza la fel de mult ca si cuvintele in sine, povestioara ta demonstreaza din plin asta, conteaza insa mult si personalitatea celui care receptioneaza mesajul transmis si mai ales daca se valideaza extern sau intern:), cei care isi cauta validarea proprie in ceilalti pun mai mare pret pe vorbele spuse de terti, de acolo isi extrag aprobarea sau dezaprobarea propiilor pareri.

ioanabil:
Cred ca o sa avem ce discuta in Ardeal ;)
Eu am sa ti dau un exemplu mai simplu si este chair cel care m-a facut sa scriu aceasta povestioara pe care am citit-o de mult... si eu as fi putut din viteza să scriu un nume de oras cu litera mica (si nu din alt motiv) iar modul in care s-a atras atenti asupra acestui fapt mi-a cazut mie prost desi nu eram implicata in poveste.

ioanabil:
Si inca ceva si eu mai scriu poiezie insa doar pentru mine, dar ceea ce a spus Iustin ..... dar am tras concluzia ca pe forum "vorbeste " mai mult decat in realitate. :magic:

wonderland:
Na, si tu il desconspiri acuma...
Oricum, frumoasa si elocventa povestioara ta, ioanabil. Era faina si potrivita la topicul de Comunicare. Acolo se mai rasfoieste topicul, aici...se pierde.
De aceea eu ma duc acolo sa dau si o replica.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă