Arhiva > Arhiva
Esente
julia:
Teoria mea este că longevitatea se datorează actului iubirii. Suntem născuţi pe lume pentru a iubi. Orice.
Nu-ţi impun să joci, să iubeşti ce iubesc eu, ci să iubeşti ce iubeşti dumneata, dar să iubeşti cu adevărat.
Cred că ăsta e marele mister: iubirea. Dacă oamenii ar putea să-şi însuşească asta, lumea ar fi o bucurie. Radu Beligan
almi_gabi:
facem uneori in viata alegeri care ne costa - in momentul in care le facem ele par sa ne fie favorabile sa ne aduca fericire sau bunastare, sau sa fim pur si simplu atrasi de ele - dar apoi constatam ca au un "pret"' - poate mai mare decat ne-am dorit
si daca am fi pusi in situatia de a mai face inca o data aceasi alegere - culmea am alege din nou acelasi lucru - este aceasta oare adevarata incercare - esenta - pentru alegerile pe care le facem - stiind bine cat ne costa dar considerand ca ceea ce am ales este corect, drept, ca merita si ca ne dorim ceea ce alegem
julia:
esenta suntem noi. trasaturile noastre de personalitate, felul de a fi, acestea ne conduc sa facem acelesi alegeri.
si chiar repetam de multe ori acelasi tipar chiar daca nu suntem atenti si nu ne dam seama.
almi_gabi:
si atunci oare esenta noastra si trasaturile ne sunt influentate de cultura pe care o accumulam ? mai putem schimba ceva sau ramanem in esenta noastra aceasi indiferent de cea ce accumulam - cunostiinte, experienta ...
julia:
categoric. cultura vs natura e o dezbatere veche. dar in esenta noi suntem rezultatul a trei dimensiuni: ereditate, mediu si educatie (cultura daca vrei).
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă