Arhiva > Arhiva

Cum devii o persoana sociabila

<< < (10/29) > >>

luciamanta:
   Am gresit enorm de mult, deschizandu-mi sufletul unor necunoscuti...

silviu:
nu esti singura. dar hai sa privim si partea plina a paharului pe jumatate gol: omul invata din greseli. dar neavand timp sa le faca pe toate, mai invata si din greselile altora.

marcutza:
Ce este mai rau : A fi sociabil sau a nu fi sociabil ?

marlen_i13:
  Stand intre oameni si interactionand cu ei reusesti sa devii o persoana sociabila.
  Referitor la fraza marcutzei: "Ce este mai rau: A fi sociabil sau a nu fi sociabil"? Nu cred că vreuna dintre variante trebuie să aibă conotaţie negativă sau pozitivă. Nu cred că e rau să fii sociabil, aşa cum nu e rău să fii nesociabil. Aceste tipuri de comportament ţin de personalitatea umană şi nu putem fi toţi la fel, ambele comportamente au avantaje şi dezavantaje.
   La cum e bine sau nu să fii.. cred că e bine aşa cum te simţi tu bine..adică dacă a nu fi social înseamnă că aşa te simţi tu bine, că eşti mai retras, că aşa ti-e felul..e ok..dar...se întâmplă de cele mai multe ori ca în spatele acestui comportament să se afle frustări, probleme personale si trebuie neaparat sa ai pe cineva care sa te ajute sa le depasesti, ai nevoie de PRIETENI BUNI.

marcutza:
asa e @marlen_i13, pt a ajuta este nevoie putina deschidere si motivatie.

Este de dorit sa gasim in persoana acelui prietenului bun :) o persoana de incredere in prezenta caruia sa indraznim sa verbalizam toate temerile, nelinistile, framantarile noastre.

Pe masura ce vom reusi sa verbalizam din in ce mai liber gandurile si emotiile noastre in prezenta prietenului, vom reusi sa ne exprimam liber si prezenta altora.

De altfel, majoritatea metodelor de dezvoltare a abilitatilor de comunicare se bazeaza pe: constientizarea gandurilor si ale emotiilor, si pe verbalizarea lor.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă