Arhiva > Arhiva
Cum devii o persoana sociabila
pe_jumate:
o persoana sociabila e cineva care "se energizeaza" comunicand cu altii, schimband idei, exprimandu-si entuziasmul cu voce tare, careia ii vin idei pe masura ce vorbesc si mai ales, care detesta solitudinea sau izolarea.. de cele mai multe ori, asemenea persoane sunt categorisite ca "extrovertiti", in contrast cu cei care au nevoie de timp pentru ei si gandurile lor, care se gandesc intotdeauna un pic si fac o mica pauza inainte de a spune ceva, care nu sunt deranjati sa ramana fara companie intr-o camera pentru cateva ore sau chiar mai mult si care "se energizeaza" ramanand singuri cu ei insisi.. si care sunt de obicei categorisiti ca "introvertiti" :-*
e un test de personalitate foarte interesant, parcurs anual de peste 2 milioane de subiecti, bazat pe opera lui Karl Jung si care se numeste "Myers Briggs Type Indicator"
cine vrea mai mult zice aici.. :-*
pe_jumate:
a fi sociabil tine de personalitatea fiecaruia.. greul e sa reusesti sa pastrezi langa tine pe cei cu care sa zicem, ai socializat usor..
eu zic ca poti face asta daca reusesti sa:
1. analizezi corect situatiile cu care te confrunti
2. vezi sistematic si folosesti partea pozitiva a lucrurilor
3. iti tii promisiunile
..mai trebuie si altele?
flori pentru toata lumea! e vara si e vacanta!!
luciamanta:
Sa nu radeti de mine, dar devii o persoana sociabila avand un caine, da, da! De cate ori merg cu catelusele in Parcul Izvor cunosc o multime de oameni si port conversatii diverse pe "n" teme! O doamna cu un copil cu role mi-a povestit viata ei! Un domn in varsta mi-a dat cartea de vizita (este doctor veterinar)! Un domn tinerel i-a facut cadou lui Ely o minge. Ul alt domn mi-a facut curte...
Seriousul:
Ai perfecta dreptate in ceea ce spui in acest mesaj sunt deacord cu tine intr-u totul.
silviu:
--- Citat din: luciamanta din Marți, 27 Iulie 2010, 22:23 ---Sa nu radeti de mine, dar devii o persoana sociabila avand un caine, da, da! De cate ori merg cu catelusele in Parcul Izvor cunosc o multime de oameni si port conversatii diverse pe "n" teme! O doamna cu un copil cu role mi-a povestit viata ei! Un domn in varsta mi-a dat cartea de vizita (este doctor veterinar)! Un domn tinerel i-a facut cadou lui Ely o minge. Ul alt domn mi-a facut curte...
--- Terminare citat ---
da, chiar am devenit o persoana sociabila de cand am caine si am intrat deseori in discutii, mai ales cu doamnele. o doamna tanara chiar s-a oferit sa plimbam cainele impreuna... ea mangaia cainele, eu o mangaiam pe ea. o alta doamna mi-a facut curte si, incredibil dar adevarat, o alta doamna mi-a facut casa. a zis ca e pacat de caine sa aiba o asa curte mare fara o casa.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă