Autor Subiect: Cum sa-ti faci un prieten  (Citit de 138283 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline valaura11

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 322
  • Socoteste fiecare zi o viata
Re: Cum sa-ti faci un prieten
« Răspuns #180 : Sâmbătă, 30 Iulie 2011, 21:34 »
       Prietenie inseamna sa fii alaturi de prieteni nu cand au dreptate, ci atunci cand gresesc.  Andre Malraux
       Intelege ca prietenii vin si pleaca, dar nu trebuie sa ii pastrezi decat pe putini dintre ei, pe cei cu adevarat
       pretiosi. Pe masura ce imbatranesti, ai nevoie tot mai mult de oameni care te cunosteau inca din tinerete.
       Mary Schmich

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #181 : Sâmbătă, 30 Iulie 2011, 21:49 »
Cand cineva te raneste, fapta lui ar trebui incredintata intotdeauna nisipului, de unde vantul iertarii o poate sterge; insa cand cineva iti face un bine, trebuie sa-i daltuiesti fapta in piatra, de unde nici ploaia, nici vantul n-o pot sterge niciodata.

imi place chestia asta...iertarea pe care o acorzi celor care au gresit,  iti aduce o pace interioara, pe care cred ca n-o poti gasi oricat de religios ai fi...

julia

• Vizitator
« Răspuns #182 : Duminică, 31 Iulie 2011, 08:40 »
Cel mai bun factor de selectie pentru o prietenie este timpul: o termina sau o intareste.

…si greutatile prin care trec impreuna. ca la distractii “prietenii” sunt fara numar fara numar

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #183 : Miercuri, 10 August 2011, 08:52 »
Citat
cum sa-ti faci un prieten

sa-i spui ca vrei sa fiti prieteni !!??  8) 
imi aduc aminte de copilarie cand modul cel mai la indemana pe care il aveam sa ne facem prieteni era acea intrebare simpla: vrei sa fim prieteni?  si raspunsul venea fara ezitare - da

acum se foloseste un "buton" pe care apesi ca sa fii prieten cu alti utilizatori facebook  ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #184 : Miercuri, 10 August 2011, 09:05 »

imi aduc aminte de copilarie cand modul cel mai la indemana pe care il aveam sa ne facem prieteni era acea intrebare simpla: vrei sa fim prieteni?  si raspunsul venea fara ezitare - da
pe mine m-au refuzat vreo 2 :( ziceau ca-s bagabond :-\

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #185 : Joi, 11 August 2011, 20:04 »
  Ma tot intrebam in sinea mea zilele trecute, cati dintre noi am reusit sa devenim prieteni, aici, in cadrul acestei comunitati?

julia

• Vizitator
« Răspuns #186 : Vineri, 12 August 2011, 14:07 »
pai tocmai de aia sustin eu cu tarie ca discutiile de pe forum ajuta foarte mult la cunoastere si dezvaluire, simplificind traseul in spatiul real.

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #187 : Vineri, 12 August 2011, 22:58 »
   Devii o persoana sociabila cunoscand persoane sociabile, avand in jurul tau oameni deschisi, sociabili, sensibili, umani, frumosi si inteligenti.
   Ma bucur ca m-am intalnit in viata asta cu NeliTTT si Doina, amandoua din Arad, membrele comunitatii noastre. Sunt doua persoane de mare calitate. M-au miscat prin seriozitate, prin bunatate, prin frumusete, prin entuziasm, prin caldura sufleteasca neprefacută.
   Am cunoscut centrul Aradului si nu numai, avand drept ghid, doua doamne pline de viata, doua doamne vesele si cu ochi frumosi...
   Conversatia noastra s-a legat repede, fara nici un moment de pauza, de parca ne-am fi cunoscut de multa vreme.
   Cred ca se facuse aproape ora 24.00 si nu ne încumetam să ne despărţim, desi a doua zi fiecare megea la job-ul ei...
   Da, a fost frumos în Arad. Le-am cunoscut pe NeliTTT si pe Doinita... Stand la terasa la 12 noaptea, adesea mă uitam spre cer spunând in gând: "Ce bine Doamne, ca mi-ai dat bucuria sa fiu alaturi de NeliTTT si de Doinita!" Imi simteam sufletul plin, plimbarea fusese superbă, orasul admirabil luminat, ghizii perfecti, iar parcul şi Muresul şi tot ce am vazut in  Arad, absolut tot, era plin de farmec, de istorie, de artă, de cultură, de poezie... Poate că nu as fi perceput atat de puternic Aradul si de frumos, dacă nu ar fi fost alaturi de mine cele doua doamne cu suflete mari...
   Seara de 3 august, nu numai că şi-a scris singură povestea, dar si-a dat singură paginile... Si mai mult decât atat, mi-a redat încrederea în specia numită OM.

luci, cred ca astfel de intalniri - ca cea despre care ai povestit tu aici -  vorbesc cel mai bine despre prietenii pe  care i-am intalnit in SC
numarul lor = eu una nu am facut o lista
s-ar putea sa para un cliseu dar am gasit aici oameni care m-au facut sa rad, sa uit de probleme mele, sa-mi dea un sfat, un telefon, un MP, sa-mi trimita un mail,  sa-mi povesteasca de un necaz al lor sau pur si simplu sa ma intrebe doar - ce mai faci? - si asta inseamna prietenie  :)

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #188 : Duminică, 14 August 2011, 14:53 »
Almi_gabi ma bucur mult, daca lucrurile stau asa cum spui.

julia

• Vizitator
« Răspuns #189 : Sâmbătă, 10 Septembrie 2011, 07:58 »
cum sa-ti faci un prieten vad ca e mai greu. mai bine incercati sa va faceti multi dintr-odata: mergeti in excursiile SinglesCamp

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #190 : Sâmbătă, 10 Septembrie 2011, 09:01 »
De abia astept sa-i cunosc pe cei care s-au inscris in excursia de la Sighisoara.

julia

• Vizitator
« Răspuns #191 : Joi, 13 Octombrie 2011, 19:51 »
am constatat ca atunci cind ai multi prieteni gradul de apropiere cu ei scade proportional cu numarul lor
cind ai citiva .. sunt destul de apropiati si stabili

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #192 : Vineri, 14 Octombrie 2011, 20:46 »
Pai probabil ca  acei cativa iti sunt intr-adevar prieteni iar ceilalti mai mult amici, relatii si cunostinte. Chestie de definitie a termenului.

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #193 : Vineri, 14 Octombrie 2011, 21:52 »
am constatat ca atunci cind ai multi prieteni gradul de apropiere cu ei scade proportional cu numarul lor
......

io' stiu? cred ca mai curand gradul de apropiere creste cu timpul pe care il acorzi respectivului  :) - daca sunt multi - ii aduni la un loc  ;D
- suna cunoscut !!??  ;D

Offline Indigo

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
  • Lacatele din noi se deschid cu o lacrima
« Răspuns #194 : Vineri, 14 Octombrie 2011, 21:57 »
Prietenii sunt o bijuterie...rara, un fel de...diamant la care doar poti visa. Dar, daca stii sa-i primesti in viata ta, ei exista. Cu conditia sa iti pui, fara jena ori regrete sufletul "la disecat", pe VIU.
Poti avea "prieteni" de suprafata, cu care poti depana la un pahar sau printre rotocoale de fum de tutun mici barfe banale, poate fara miez care, cumva vindeca la suprafata; iti poti lua un caine vs pisica, etc, a caror iubire neconditionata este de necontestat (poate doar reflexul lui Pavlov va poate induce in eroare... ;) ;) ;)), dar chiar si asta-i iubire adevarata!!!
Poti cauta pretutindeni (pe net, pe strazi, in cluburi, printre nonames), insa parerea mea este pe ca un prieten adevarat il meriti si asta ramane pana la capat de viata.
Important este sa ti-l doresti cu tot sufletul... :)
Dumnezeu e subtil, dar nu malitios - Albert EINSTEIN