Autor Subiect: Cum sa-ti faci un prieten  (Citit de 138220 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

iulia17

• Vizitator
Răspuns: Cum sa-ti faci un prieten
« Răspuns #165 : Marți, 07 Iunie 2011, 18:04 »

A friend is someone who knows the song in your heart and can sing it back to you when you have forgotten the words.
Un prieten este cineva care ştie cântecul din inima ta şi ţi-l cântă atunci când ai uitat cuvintele.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #166 : Marți, 07 Iunie 2011, 18:27 »
Mai mult decat frumos!

Mi-am permis sa daruiesc - cred ca am mai spus, scris - cu mare lejeritate, jumatate din inima mea. Pana acum, niciodata nu mi s-a intamplat ca aceasta daruire spontana, sa nu-mi poata raspunde oricarei dorinte sau problema a mea.
Am acest curaj, pana la sfarsitul vietii sau pana in momentul cand voi simti ca daruirea devine ... fada.
nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #167 : Marți, 07 Iunie 2011, 18:45 »

A friend is someone who knows the song in your heart and can sing it back to you when you have forgotten the words.
Un prieten este cineva care ştie cântecul din inima ta şi ţi-l cântă atunci când ai uitat cuvintele.

cred ca e cea mai frumoasa definitie a prieteniei pe care am auzit-o.
(un fel de sufleur salvator  :D)

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #168 : Marți, 07 Iunie 2011, 21:13 »
   Dragilor, o stiti pe Cleopatra mai bine, puteti sa imi spuneti cate ceva despre ea? Este vorba despre doamna care a venit cu a ei catelusa, Bibi, la Pustnicu ceva mai tarziu. Doamne, ce am mii vorbit cu ea, vrute si nevrute, destainuiri, sfaturi, incurajari, experinte impartasite. Nu stiu de ce, dar parca o cunosteam de o viata... Duminica am vorbit cu ea la telefon, totul a decurs atat de firesc, de frumos si prietenesc...

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #169 : Marți, 07 Iunie 2011, 21:24 »
Lucia puiule ... la cum te-am cunoscut eu , nu cred ca exista vreo persoana care sa aiba bunul simt la locul lui , care sa nu-ti vorbeasca frumos ... ti se intoarce respectul si iubirea draga mea ...atata tot ... tu esti de vina ...:)

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #170 : Duminică, 12 Iunie 2011, 00:51 »
Prietenii se pretind sinceri, duşmanii sunt într-adevăr.

citat din Arthur Schopenhauer

julia

• Vizitator
« Răspuns #171 : Sâmbătă, 25 Iunie 2011, 15:59 »

uite vezi, de aia apreciez eu oamenii care dau pe fata direct si fara jocuri de culise ce simt si ce gindesc

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #172 : Luni, 27 Iunie 2011, 07:58 »
Cand vine vorba de prieteni ne intrebam cum am putea sa cunoastem astfel de oameni .
Ii putem intalni in copilarie (cei de care ne amintim ca eram foarte apropiati dar pe care nu i-am vazut demult) – sau in vacanta ( sunt oameni din alte locuri , cu alte preocupari de care ne-am apropiat intro vacanta si apoi tinem legatura) – sau cei de la serviciu ( de care ne leaga profesia , stilul de a munci) – sau cei din familie ( i-am cu noscut pentru ca familiile nostre se vizitau reciproc si tineau legatura) – sau virtuali (i-am intalnit pe internet cautand ceva si am aflat ca au preocupari asemanatoare) – prietenii de o viata (oameni pe care nu are mare importanta cum, unde sau cand i-am cunoscut, relatia cu ei este foarte adanca si intima, apropierea foarte mare si desi nu avem neaparat profesii sau preocupari comune, putem vorbi multe lucruri cu ei, avem incredere in ei si in parerea lor, ii ascultam cu placere si le impartasim gandurile si trairile noastre).

Dar, ceea ce mi se pare esential este ca indiferent cum i-am cunoscut  - o relatie de prietenie se construieste si se bazeaza pe ceea ce investim si recunoastem in celalalt.

julia

• Vizitator
« Răspuns #173 : Miercuri, 13 Iulie 2011, 18:24 »

se zice ca prietenii trebuie sa-si semene…

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
Re: Cum sa-ti faci un prieten
« Răspuns #174 : Marți, 26 Iulie 2011, 22:46 »
Prieteni ai in functie de ce astepti de la ei. O prietenie adevarata e sincera pana la deranj (chiar daca ma supar acum pe moment ca ma urechezi fiindca am luat-o pe aratura, mai incolo o sa-ti multumesc. Daca n-o faceai tu, cine altcineva?). Cel mai bun factor de selectie pentru o prietenie este timpul: o termina sau o intareste.

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #175 : Miercuri, 27 Iulie 2011, 10:10 »
(chiar daca ma supar acum pe moment ca ma urechezi fiindca am luat-o pe aratura, mai incolo o sa-ti multumesc. Daca n-o faceai tu, cine altcineva?).

multi ajung sa urasca prietenul care a facut asa ceva cu ei, inconstienta? orgoliu? sau ce?

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #176 : Miercuri, 27 Iulie 2011, 11:09 »

inconstienta? orgoliu?

poate amandoua marci - sau poate modul in care esti "tras de urechi" - sau poate pentru ca a avut curaj sa spuna lucruri pe care tu insuti nu ai vrut sa le recunosti in sinea ta.

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #177 : Miercuri, 27 Iulie 2011, 11:41 »
da gabitza, e foarte greu sa accepti, sa recunosti ca si gresite...despre tine unele lucruri, de aici prietenii destramate.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #178 : Vineri, 29 Iulie 2011, 21:24 »
    Daca iti doresti cu adevarat un prienten sincer, il vei avea cu singuranta. Depinde foarte mult de tine, de disponibilitatea ta de avea relatii interumane solide, de intrajutorare, respect, sinceritate, incredere, bazate pe adevar, afinitati comune si devotament.

Offline flaviaa

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
« Răspuns #179 : Vineri, 29 Iulie 2011, 22:57 »
Prietenul iubeste in orice vreme, iar in nenorocire el e ca un frate.”  ( Pilde 17: 17 )

Se spune ca odata, intr-o vara nespus de fierbinte si secetoasa, doi prieteni strabateau impreuna desertul.
Ca sa le treaca vremea mai repede, povesteau vrute si nevrute si, cum nu rareori se intampla, la un moment dat au ajuns sa se certe, iar unul dintre ei l-a lovit pe celalat peste obrazul drept.
Te-ai astepta ca acesta din urma sa-i fi intors si pe cel stang?
Nu, nu a fost asa, ci prietenul lovit peste fata, fara sa spuna nici macar un singur cuvant, s-a aplecat si a scris in nisip:
“ASTAZI, PRIETENUL MEU CEL MAI BUN M-A LOVIT PESTE OBRAZUL DREPT.”
Si-au continuat drumul impreuna si, intr-un  tarziu, au ajuns la o oaza, unde au hotarat sa faca o baie.
Cel lovit peste obraz si-a pierdut echilibrul si a alunecat spre partea maloasa, riscand sa fie inghitit in adanc, dar mana puternica a prietenului sau l-a tras afara.
Dupa ce si-a revenit din spaima prin care trecuse, cu mana inca tremuranda, cel salvat a daltuit in piatra:
ASTAZI PRIETENUL MEU CEL MAI BUN MI-A SALVAT VIATA !
Cel care isi lovise cel mai bun prieten, l-a intrebat:
- Cand te-am lovit peste obrazul drept, ai scris ce-am facut in nisip, iar acum, ca te-am salvat, daltuiesti in piatra. De ce ?
Dupa cateva clipe de tacere, cel intrebat raspunse:
- Cand cineva te raneste, fapta lui ar trebui incredintata intotdeauna nisipului, de unde vantul iertarii o poate sterge; insa cand cineva iti face un bine, trebuie sa-i daltuiesti fapta in piatra, de unde nici ploaia, nici vantul n-o pot sterge niciodata.
INVATA SA -TI SCRII DURERILE PRICINUITE  DE ALTII IN NISIP,  IN SCHIMB BINECUVINTARILE, DALTUIESTE-LE IN PIATRA!