Arhiva > Arhiva

Cum sa-ti faci un prieten

<< < (76/94) > >>

bit:
Legat de iertare: imi pare rau insa eu nu-s asa crestin; sunt adeptul relatiei "flawless" de la un cap la altul, atata timp cat dureaza, mult sau putin. O fi simplist, o fi monocrom, insa asa traiesc. Cine a comis-o odata, o face si adoua oara, asa ca mai bine sa n-aiba ocazia (si nu, nu am nici o experienta personala anterioara care sa-mi dicteze acest tip de comportament, pur si simplu asa sunt eu :idiot2:). Probabil ca asta e unul dintre motivele pentru care sunt singur (rigiditate afectiva sau cum s-o numi).

Imi cer scuze, micaela, pentru edit.

micaela:
Guess, in situatiile de care pomenesc erau implicati tocmai oameni care timp de 20 de ani au rezistat ispitelor, din afectiune si respect pentru celalalt. adica oameni din aceia rari care cred in fidelitate si rolul ei extrem de important intr-o relatie de mare calitate. Spuneam ca se intampla sa apara o mare criza si atunci chiar si un om cu caracter poate avea slabiciune, poate gresi.
altfel, sunt perfect, dar perfect de acord cu voi: atractia se poate gestiona. poti sa-i dai curs, sau nu, sa ai "deschidere" spre peisaj, sau sa te tii de cuplul tau, frumos si cu atentie pentru trairile celuilalt. cei care spun ca "nu pot" rezista ispitei, de fapt NU VOR, pentru ca nu au aceasta "filososfie" a fidelitatii... ba am mai auzit la unii "teoria improspatarii sentimentelor in cuplu" prin aventuri extraconjugale... ptiu, drace!  ;D

micaela:

--- Citat din: bitek din Duminică, 19 Februarie 2012, 22:55 ---Legat de iertare: imi pare rau insa eu nu-s asa crestin insa eu sunt adeptul relatiei "flawless" de la un cap la altul, atata timp cat dureaza, mult sau putin. O fi simplist, o fi monocrom, insa asa traiesc. Cine a comis-o odata, o face si adoua oara, asa ca mai bine sa n-aiba ocazia (si nu, nu am nici o experienta personala anterioara care sa-mi dicteze acest tip de comportament, pur si simplu asa sunt eu :idiot2:)

--- Terminare citat ---

:) esti straight. dar incearca sa te pui in situatia unei femei care a avut alaturi un barbat onest, timp de 25 de ani...si la un moment dat, aceluia i se intampla neintamplata  ;D... dar inca tine la ea si au prea multe bune in comun ca sa le arunce atat de usor la cos.... eu pledez pentru cumpatare in cazul asta... pentru puterea de a intelege si ierta. si, crede-ma, si eu sunt foarte "straight", altfel.

repet, nu ma refer la cei care fac din asta un "obicei".

Guesswho:

--- Citat din: micaela din Duminică, 19 Februarie 2012, 23:04 --- :)pledez pentru cumpatare in cazul asta... pentru puterea de a intelege si ierta. si, crede-ma, si eu sunt foarte "straight", altfel.

--- Terminare citat ---
micaela, esti tare simpatica :D
 ai dreptate, viata ne ofera surprize, ne pune in tot felul de situatii si in functie de maturitatea noastra (in gandire, emotionala, etc) si de ceea ce ne dorim, facem alegeri si ne asumam consecintele faptelor noastre.
intrebarea mea este: ai putea continua relatia cu el in aceasta noua situatie? Iti inteleg punctul de vedere, dar ai putea trece peste episod?

micaela:
ok. o sa va povestesc intamplarea unei cunostinte, spre exemplificare. ea e o femeie "straight'  :), una din aceea dintr-o bucata, foarte onesta si cu principii sanatoase. a fost 20 de ani casatorita cu un om nepotrivit ei, dar la care a tinut si pe care l-a respectat neabatut. cu alte cuvinte, nu s-a uitat nici in stanga, nici in dreapta, nu si-a dat voie a avea atractii... deci o femeie la locul ei. insa in cuplu diferentele mari isi spuneau cuvantul...se acumulau frustrari, suparare, singuratate. a venit un moment cand ea, intr-o criza existentiala (si hormonala, probabil  :)), din aceea de middle-age, a spus 'stop" si-a divortat, spre stupoarea lui. apoi ea, ca-n filmele lui Daniele Steel ;D ;D, s-a indragostit aprins de un alt barbat, mai ceva ca-n adolescenta, cand nu i se prea intamplase.  ;D ei, si dupa un timp, cand enervarea pe "fostul" ei s-a mai stins, a constatat ca, de fapt, mai tinea la el, dar tinea si la celalalt. ii iubea pe amandoi, in moduri total diferite.  :)
povestea e adevarata si sursa e absolut credibila.
vi se pare ca femeia aceea e una din cele care "gresesc si a doua oara"? nu. nicidecum. dar a constatat ca iubea doi oameni, in acelAsi timp. nebunie, nu?  ;D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă