Arhiva > Arhiva

Cum sa-ti faci un prieten

<< < (65/94) > >>

Guesswho:
Pana se inscriu domnii la "cuvant" spun ce cred eu despre asta....
e foarte posibil sa te indragostesti de prietenul tau, dar nu veti mai fi prieteni ca inainte pentru simplu motiv ca relatia e alta, nu una de prietenie, ci de iubire care presupune mult mai multe. Daca ambii isi asuma relatia, se dedica si o construiesc in fiecare zi.
Cand aleg sa intru intr-o relatie cu un barbat, il accept asa cum este, il accept cu tot, cu trecutul sau, cu caltati, cu defecte, cu credite sau multimiliardar. Daca am ceva de schimbat la el inseamna ca nu e partenul potrivit pentru mine.
O relatie autentica inseamna sa ma deschid fata de celalat cu adevarat,  daca doar joc un rol, relatia nu va fi sanatoasa. Cata vreme nu ma ofer celuilalt total, neconditionat, nici el n-o va face pentru ca ma simte.

Minimul obligatoriu de care vorbeam exista, l-am intalnit la suficienti barbati, la mine e o problema cu reciprocitatea. Omul e extraordinar, are toate calitatile, poate chiar mai multe, dar daca eu nu simt nimic pentru el se termina totul, e clar ca nici prieteni n-am putea ramane.

"De exemplu, cateva dintre marile mele dezamagiri au avut acest leitmotiv: "Te respect, imi pasa si am incredere de tine ca in propria mea sora, si tocmai de aceea nu te pot iubi altfel." "
parerea mea e ca nu te puteau vedea ca pe o iubita, ci doar ca pe o sora, ori cu sora nu poti avea astfel de relatii
cred ca lipsea atractia sexuala (sper sa nu te supere punctul meu de vedere)

Victorman:
Deci chiar sunt uimit , din cate spuneti voi o prietenie intre un barbat si o femeie care arata bine nu poate exista ? :tickedoff: Chiar toata lumea IN ZIUA DE AZI SE GANDESTE NUMAI LA SEX ? Poate sa spuna un barbat lucrul asta nu suna atat de rau cum il spun si il sustin cu inversunare femeile. Chiar sunt uimit si ma numar printre cei care au prietene, sau chiar printre cei care acele prietene care arata super si cand au avut probleme au dormit cu mine in pat (DORMIT) , nu spun ca mintea poate o ia un pic razna dar ratiunea si prietenia dicteaza, daca chiar esti prieten cu acea persoana

Caroline:
Daca ma supara, nu intrebam.  :)
Stiu, in majoritatea cazurilor asa e... si totusi, cand exista atractie si se intampla si pe urma nu mai ramane nici una, nici alta? Ce fel de prieteni am fost atunci?!

Victorman:

--- Citat din: Caroline din Sâmbătă, 18 Februarie 2012, 23:38 ---Daca ma supara, nu intrebam.  :)
Stiu, in majoritatea cazurilor asa e... si totusi, cand exista atractie si se intampla si pe urma nu mai ramane nici una, nici alta? Ce fel de prieteni am fost atunci?!

--- Terminare citat ---
Atunci n-ati fost prieteni cu adevarat sau am intalnit cazuri in care acei prieteni cunoscandu-se mai bine decat oricine unul pe celalalt , au incercat de comun acord si au ramas impreuna . Acum si prietenii sunt de mai multe categorii  :o

micaela:
Caroline, sotul / iubitul, dupa aprerea mea, nu numai ca poate sa-ti fie prieten bun ci as zice ca trebuie, ca e o conditie sine-qua-non ca relatia sa ramana frumoasa "pana moartea ii va desparti", si dupa ce pasiunea se domoleste, si ca sa poata depasi inerentele momente de criza. Atractia fara prietenie si pretuire pentru celalalt, nu cred ca poate duce la afectiunea pe termen lung, aceea care se aprofundeaza cu timpul, cum isi creste calitatea vinul vechi, si care cred eu ca e iubirea adevarata.
prietenia nu exclude atractia, numai ca asa cum zice si Guess, devine altceva... ori "de bine", ori "de rau". uneori trecerea "dincolo" strica o frumoasa prietenie platonica, tocmai fiindca intervin asteptari care daca nu sunt indeplinite devin frustrari care sapa incet dar sigur o relatie de calitate.
Bitek, n-am prea inteles supararea ta...  :) de ce crezi tu ca femeile ar considera ca numai suratele lor poseda "arma" seductiei?!  A spus si Caroline, sunt destui fanti (chiar si "de net") care utilizeaza nemilos astfel de talente si profita de naivitatea sau vulnerabilitatea doamnelor.
Si-apoi, sunt destule femei care nu-si utilizeaza farmecul ca pe o "arma", sau ca pe un instrument de castig. Eu cand spuneam de "flirt" nu ma refeream la o atitudine "stratagemica", ci la acel interes discret care se transmite si se simte la nivel "energetic". Unii il numesc "bio-semnale". Spuneam ca intr-o prietenie intre sexe este indicat a se  (si se pot) reprima orice astfel de semnale, mai ales cand nu exista o atractie erotica importanta.
Si subscriu la ce spune Guess, o relatie de calitate presupune onestitate si deschidere maxima, intre doi oameni intre care este dragoste/afectiune, incredere, prietenie. Unde exista minciuna, ceva se strica.... dar un astfel de cuplu presupune doi oameni de calitate....

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă