Autor Subiect: Cum sa-ti faci un prieten  (Citit de 138039 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
Re: Cum sa-ti faci un prieten
« Răspuns #300 : Joi, 16 Februarie 2012, 20:55 »
Sa fie doamnele mai evoluate, dat fiind ca in mod vizibil ele sunt mai inclinate a experimenta si a da credit teoriei "puterii" gandului?

Fiecare dintre noi are liber arbitru si posibilitatea de a alege ce i se potriveste.
Unii aleg sa fie deschisi si sa primeasca "noul" in viata lor, chiar daca "noul" nu se dovedeste a fi incununat de succes intotdeauna. Dar importanta e lectia de invatat din acea experienta.
Altii aleg sa manifeste reticenta si critica "noul", nu se pot desprinde de tiparele vechi, nu indraznesc sa iasa din zona de confort, fac aceleasi lucruri, au aceleasi obiceiuri si asteapta rezultate diferite.

Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #301 : Joi, 16 Februarie 2012, 21:10 »
da, e clar! nu poti privi noul cu reticenta si sa astepti rezultate :(

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #302 : Joi, 16 Februarie 2012, 21:43 »
dupa parerea mea (doar a mea si n-o impun nimanui  :P), e mai indicat sa privesti noul (inclusiv sub forma unei ipoteze/teorii) cu deschidere, nici cu un "nu" categoric, nici cu un "da" neconditionat, ci cu un "sa vedem" echilibrat, care lasa drum experimentarii, studierii... abia apoi poti trage concluzii ceva mai ferme. Zic "ceva mai", caci istoria a rasturnat destule "adevaruri absolute", pana acum; de ce n-ar face-o si pe viitor? nu traim fix acuma o revolutie (unii ii spun chiar "rasturnare") stiintifica prin noua fizica cuantica?
Daca mi-ar fi spus cineva acum 30 de ani ca o sa accesez o gramada de informatie, cvasi-instantaneu, prin intermediul unui aparat fara fir, i-as fi suras sceptic. Nici antedecesorii nostrii nu credeau ca pot zbura intr-o foarte grea pasare de metal. Iata cate ipoteze "de tot rasu'" au devenit realitate "palpabila", later. Asa ca "never say never" nu-i vorba in vant.  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #303 : Joi, 16 Februarie 2012, 21:47 »
nu se pot desprinde de tiparele vechi

as numi asta, parafrazandu-l pe Liiceanu, "incremenirea in paradigma"  :)

Offline Victorman

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 318
« Răspuns #304 : Joi, 16 Februarie 2012, 22:51 »
Oare barbatii se incing cand gandesc mult, asa, in general, sau cand gandesc mult la miss univers?  :angel:

ei, si mai e o teorie....zice-se ca_cu_cat un spirit e mai batran, deci si evoluat, cu atat energia sa si a gandului sau, implicit, este mai ridicata, deci reuseste mai lesne a-si influenta realitatea prin dorinta-vointa-putinta.
spiritele mai june tre' sa trudeasca mai mult cu gandu'.
Sa fie doamnele mai evoluate, dat fiind ca in mod vizibil ele sunt mai inclinate a experimenta si a da credit teoriei "puterii" gandului? Daca ne mai gandim la faptul ca barbatii poseda si atavismul unei pilozitati ce sugereaza descendenta din maimutza.... nush' :)
gata, tac, ca dam in razboiu' sexelor.  :)
Aici m-ai incuiat  :tickedoff: , cred ca ma rezum la varianta lui colega cu 112  O0

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #305 : Vineri, 17 Februarie 2012, 09:00 »
Oare barbatii se incing cand gandesc mult, asa, in general, sau cand gandesc mult la miss univers?  :angel:

Ceva imi spune ca stii raspunsul la intrebare :D :D

Offline pocama

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 310
  • Iubeste si fa ce vrei!
« Răspuns #306 : Vineri, 17 Februarie 2012, 09:21 »
Sa fie doamnele mai evoluate, dat fiind ca in mod vizibil ele sunt mai inclinate a experimenta si a da credit teoriei "puterii" gandului? Daca ne mai gandim la faptul ca barbatii poseda si atavismul unei pilozitati ce sugereaza descendenta din maimutza.... nush' :)
...Si totusi, trebuie sa recunoastem ca barbatii sunt aceia care au facut cele mai mari descoperiri, au elucidat atatea enigme...Mult prea putine reprezentante ale sexului frumos si-au inchinat viata cercetarii. Nu am sa motivez si care ar putea fi cauza, ci doar recunosc adevarul...  :-[

silviu

• Vizitator
« Răspuns #307 : Vineri, 17 Februarie 2012, 09:28 »
Citat din: micaela
adica barbatii se trag din maimute, dar femeile nu :2funny:
pilozitatea la barbati este strans legata de un hormon prezent in cantitate mult mai mare decat la femei. e hormonul ala care ne face sa ne incingem cand ne gandim la miss univers :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #308 : Vineri, 17 Februarie 2012, 12:28 »
Atunci, hai sa ne intoarcem (oarecum) la topic. Daca tot suntem atat de diferiti, mai crede cineva ca poti sa-ti faci un prieten sincer din sexul opus?

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #309 : Vineri, 17 Februarie 2012, 13:31 »
Am avut astfel de prieteni :)....acum ceva ani. Ce-am observat in timpul acestor prietenii: oricand ma puteam baza pe ei, indiferent ca era vorba de bine sau greu, cand era vorba sa-mi dea un sfat erau sinceri si obiectivi, nu m-au mintit niciodata, nu erau gelosi.
Nu pot spune acelasi lucru despre prieteniile cu femei.
Nu ma pot lauda cu multi prieteni, pentru ca eu caut calitatea in oameni si nu cantitatea, am putini prieteni, dar buni.

Cat timp nu exista atractie sexuala intre cei doi sunt convinsa ca poate exista o astfel de relatie.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #310 : Vineri, 17 Februarie 2012, 18:23 »
eu nu am avut prietene. si nu cred ca as putea fi vreodata prieten cu o femeie.

Offline Victorman

• Sr. Member
« Răspuns #311 : Vineri, 17 Februarie 2012, 18:46 »
Atunci, hai sa ne intoarcem (oarecum) la topic. Daca tot suntem atat de diferiti, mai crede cineva ca poti sa-ti faci un prieten sincer din sexul opus?
Eu unul chiar cred ca se poate. Spre exemplu eu am 2-3 prietene cu care vb orice,despre femei(in cazul meu) sau barbati(in cazul lor) chiar cu toate amanuntele necesare ceea ce cu prietenii la o bere sau etc nu pot discuta. Sunt de parere ca cele mai bune sfaturi la primesti de la sexul opus  ;)

Offline Victorman

• Sr. Member
« Răspuns #312 : Vineri, 17 Februarie 2012, 18:49 »
Apropo si cat timp am stat cu cineva(~10 ani), mereu aveam discutii ca sun-o tu pe cutare ca-i prietena ta daca o sun eu nu ma serveste sau altele de genul

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #313 : Vineri, 17 Februarie 2012, 22:19 »
...Si totusi, trebuie sa recunoastem ca barbatii sunt aceia care au facut cele mai mari descoperiri, au elucidat atatea enigme...Mult prea putine reprezentante ale sexului frumos si-au inchinat viata cercetarii. Nu am sa motivez si care ar putea fi cauza, ci doar recunosc adevarul...  :-[

ce este, este. Barbatii sunt mai talentati in ale tehnicii, si in ale gandirii abstracte, in general, cred, dar au si avut, mult timp, singuri acces la informatie, caci femeii i se refuza acest drept. Acum sunt destule femei in cercetare si destule au si rezultate.
insa, ceea ce am spus eu acolo, pocama, era mai mult o tachinare, in gluma.  :)

adica barbatii se trag din maimute, dar femeile nu :2funny:
pilozitatea la barbati este strans legata de un hormon prezent in cantitate mult mai mare decat la femei. e hormonul ala care ne face sa ne incingem cand ne gandim la miss univers :)

adica barbatii sunt mai aproape de stadiul de maimuta, in timp ce femeia s-a indepartat mai mult, prin evolutie mai rapida.  :P :P
deci aveti un hormon atavic?  ;D

cred ca da, in cazul in care nu exista atractie erotica dar exista celalalte ingrediente de buna-intelegere, incredere si afectiune platonica. toata viata am avut amici barbati. nu stiu daca i-as numi chiar prieteni (caci prietenia presupune un grad mare de intimitate). pot foarte lesne sa nu amestec amicitia cu flirtu'. de ce sa nu fii prietena cu un barbat; ce, el nu e tot om?  ;D
sigur, exista niste conditii: sa ai vocatie de amic/prieten (unii n-o au) si sa nu fii atras de tot ce misca si e de sex opus.  :)

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #314 : Sâmbătă, 18 Februarie 2012, 16:05 »
Sunt de acord ca prietenia intre doi indivizi de sexe opuse e posibila, exact cum a spus micaela, tinand cont si respectand strict anumite aspecte. Cu mentiunea ca, in mentalitatea lor, femeile considera sexul (si toate derivatele acestuia, de la atractie si pana la...asternuturi) o arma specifica numai sexului frumos . Si li se pare normal sa fie asa (poate ma lamureste si pe mine cineva de ce). Si se comporta ca urmare astfel (a se citi "se folosesc la maximum de asta"). Ceea ce mie personal nu mi se pare deloc corect. Ma astept sa fiu blamat ca ofensez generalizand, insa ceea ce am afirmat mai sus este valabil pentru majoritatea femeilor.