Arhiva > Arhiva
Cum sa-ti faci un prieten
Sara:
--- Citat din: bitek din Luni, 28 Noiembrie 2011, 21:48 ---Timpul vindeca rani (de cele mai multe ori).
--- Terminare citat ---
Cred ca timpul doar te ajuta sa uiti, nicidecum sa vindeci.
O trauma din copilarie de exemplu: nu este vindecata odata cu trecerea a 40-50 de ani (sau 80), ci doar "aruncata" undeva in adancul sufletului, aflandu-se in asteptarea momentului cand poate sa iasa din nou la suprafata pentru a fi cu adevarat vindecata.
Iar procesul de vindecare cred ca se intampla acum si aici, nu maine, peste 10 ani sau odata cu trecerea timpului.
E drept, daca e sa luam in considerare ca in orice clipa a vietii avem ceva de vindecat, putem sa ne gandim ca Timpul ne este aliat daca stim sa-l pretuim cum trebuie, cand trebuie, astfel incat sa producem constientizarile potrivite cand le soseste timpul (deci nu timpul vindeca, ci individul care produce constientizarea).
Dar revenind la cum sa-ti faci un prieten...ma gandesc ca prieteniile se leaga pe legea rezonantei. Atragem ceea ce vine in completarea si spre rezolvarea problemelor noastre. Atragem oamenii de care avem nevoie pentru a ne constientiza propriile noastre slabiciuni, defecte si - de ce nu - propriile noastre calitati.
balanta:
Imi place mult ce ai scris Sara. Citesc si eu non stop pe tema subconstientului si incerc incet , incet sa ma educ....e greu e drept....dar pas cu pas...
Sara:
Multumesc, Balanta :)!
Autoeducarea este foarte grea iar ca sa poti incepe sa te autoeduci ai nevoie de ..."oglinda". De cineva care sa-ti oglindeasca fidel caracteristicile. Si tot pentru a demara procesul de autoeducare este necesar sa ai taria sa iti suporti caracteristicile pe care cei din jur ti le oglindesc. Ca nu-i deloc placut sa dai ochii cu tine insuti, cu tot ceea ce ai "ingropat" adanc an de an, doar-doar se va sterge intr-o buna zi.
Ca suntem la capitolul prietenie...un target al meu pentru 2011 a fost sa imi fac prieteni noi (sa leg prietenii trainice, profunde, nu doar sa bem o cafea sau sa vorbim sec 15 minute la telefon de sarbatori). Pot spune acum, la sfarsit de an ca tot ceea ce mi-am propus pentru anul 2011 s-a implinit ad literam. Targetul de care vorbeam mai sus a fost atins, reusind fara efort sa am doua prietene si inca doua relatii de prietenie in curs de dezvoltare.
Atingerea targeturilor propuse este pe de o parte un lucru bun, pentru ca orice dorinta implinita e un tel atins, pe de alta parte, daca n-ai stiut cum sa te algortimezi, daca dorinta a fost ambigua sau incompleta, rezultatul nu a fost nici pe departe cel scontat. Deci, tot ce mi-am propus s-a implinit, dar rezultatul final nu a fost si nici nu este 100% ceea ce am vrut cu adevarat cu privire la toate aspectele pe care am urmarit a le "programa" pentru 2011.
De ce scriu toate astea...pentru ca atunci cand ai CLAR in minte ce iti doresti, PENTRU CE iti doresti respectivul lucru, LA CE iti foloseste si CUM te va ajuta pe viitor (adica sa ai perspectiva de viitor, sa te transpui in viitor intr-o multime de ipostaze, fara a ingradi multitudinea de evenimente in tipare/sabloane rigide) lucrurile/evenimentele chiar se intampla. Tot citesc peste tot ca "avem in noi insine tot ceea ce ne trebuie" pentru a ne atinge scopurile, visele, dorintele, etc. Si cred cu tarie ca este adevarat. Numai ca de multe ori nu stim nici ce se afla in noi, nici cum se poate exploata ceea ce simtim ca avem in noi.
bit:
Aoleu, target, urmeaza strategie, plan...Bre, mai da-o-n-colo! Lipseste o formula de-a lui Milton! Si cum ramane cu "am cunoscut intamplator pe cineva" sau ca sa parafrazez un film celebru "...cred ca asta e inceputul unei frumoase prietenii"...? La ideea cu rezonanta in schimb ma raliez 100%. Imi place sa cred ca o relatie profunda se naste (oarecum) intamplator, se dezvolta firesc, fara sa facem eforturi (dar si fara sa neglijam) si dureaza peste timp, fiind alimentata...nu stiu cum sa ma exprim exact, sa spun asa: se intretine din caldura sentimentelor degajate reciproc.
almi_gabi:
--- Citat din: Sara din Marți, 29 Noiembrie 2011, 09:26 ---.....
Dar revenind la cum sa-ti faci un prieten...ma gandesc ca prieteniile se leaga pe legea rezonantei. Atragem ceea ce vine in completarea si spre rezolvarea problemelor noastre. Atragem oamenii de care avem nevoie pentru a ne constientiza propriile noastre slabiciuni, defecte si - de ce nu - propriile noastre calitati.
--- Terminare citat ---
asa cum spui probabil cel mai adesea ne imprietenim cu oameni care sunt compatibili cu noi ( rezoneaza), se spunea o data "care sunt pe aceasi lungime de unda cu noi"
- nu sunt tocmai convinsa ca m-ar incanta sa ma "toace" cu defectele mai degraba as apecia sa le inteleaga si accepte - ca doar nu suntem perfecti - cu toti incercam sa evoluam spiritual si mai de folos e un sprijin decat o critica
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă