Janet , pe tine ''te-a afectat'' piramida asa de tare ca nici nu stii unde ai fost. Ceahlaul nu este in Bucovina , ci este fix in Moldova .
si daca am zis asa ce-i ? s-o mutat ceahlaul din loc ? ba . numa` mintea mea o luat-o olecuta pe hartoape inca nedumirita de tot prin ce-o trecut .
si deoarece carmenus e o paracioasa ia s-o dau si eu in fapt ( nu voiam sa zic , da` spun ) : si-a batut joc de batranetile mele si m-a tarat pe la prieteni care tineau cu tot dinadinsul sa-mi vare mancaruri pe gat , a adus "maciuci" din care nu puteai sa nu te infrupti ( dea necuratul sa nu-mi trimiti , carmen c`apoi vezi tu ) si atata glucoza a bagat in mine de as fi urcat si everestul nu numai olecuta de drum prin ceahlau . in plus m-a pacalit ca din locul in care ne lasa masina nu e de urcat decat foarte , foarte putin si apoi e drum drept prin platou .
foarte putin , ai ? cei de pe munte cu care ne intalneam si ne spuneau ca " mai e putin " nici macar nu raspundeau la o intrebare . se uitau la fata mea si se simteau datori sa ma asigure ca nu-mi dau duhul prin rape . si cu salvamarii ( pardon , salvamontistii

) cum sa nu ma pun bine cand am vazut cu cata snaga carau ei o babuta pe o targa care pana si aia prin horcaituri imi spunea ca "nu mai e mult " . capacul a fost pus de un drac de copchil care , la randul lui , imi spune dragalas : "vezi ca nu mai ai mult "! pai cine te-o intrebat , drace, cat mai am ?
asa ca drumul ala "scurt" ( scurt e drept , dar prin comparatie cu cel strabatut de restul grupului care chiar au facut traseu adevarat de munte ) a facut sa am mersul de parca avusesem o intalnire tandra cu un regiment de ieniceri . noroc cu bastonul de la draguta de laura care parca a anticipat ca mai am nevoie de inca un picior pe care sa ma sprijin .
cum- necum , cand am ajuns sus am avut senzatia ca da dumnezeu mana cu mine , asa am fost de fericita ( in primul rand ca inca traiesc ) incat n-am avut inima sa pun bazooka pe carmenus ( pup-o mama , de fatuca ! ) ca m-a pacalit cu scurtimea ei de drum .
ce-a urmat stiti deja din povestirile celorlalti , dar ce mi-ar placea sa fie povestit aci este descrierea pe care doc a facut-o la ceea ce a vazut el pe toaca ( sferele , frate ).
jul , draga mea , sa stii ca ce-ai vazut tu in poza facuta de mica nu se datora aerului de ceahlau . aia chiar devenise fata mea atunci cand laura si cu carmenus imi explicau si-mi aratau cam pe unde trebuie sa ajungem a doua zi

s`apoi chiar ca mica are dreptate : la anu` unde ne mai duceti , fetelor ? ca d`abea a inceput sa-mi placa .
si inca ceva : carmenus are dreptate in privinta febrei musculare : azi dimineata m-am trezit fara ea . pur si simplu nu stiu unde am pus-o

va iubesc dragele mele moldovence ( sau bucovinence , ori pietrarnemtence sau ceahluience) si va multumesc !