Autor Subiect: Excursie in Ceahlau 2011  (Citit de 139245 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Carmenus

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
Re: Excursie in Ceahlau 2011
« Răspuns #540 : Joi, 04 August 2011, 08:02 »
    Cu placere Magdalena .
    Pentru orice eventualitate las si eu numarul meu de telefon 0745639485.
    Laura va fi in Piatra , iar eu la Izvor . Cu siguranta nu se va pierde nimeni pe traseu . Pana la urma aici nu este vreo metropola , ci din contra este cap de linie, nici trenul nu pleaca mai departe .

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #541 : Joi, 04 August 2011, 09:32 »
Va urez sa aveti o vreme frumoasa si placuta, sa va bucurati de 2 zile minunate in acel munte unic care este Ceahlaul. Mi-ar fi placut si mie tare mult sa va intalnesc, sa vad piramida si sa stau la un foc de tabara in varf de munte.
Am sa fiu plecat incepand de duminica, vreo 4 zile in Germania, apoi ma intorc pt circuitul de Adriatica. Nu o sa apuc sa vad cum a fost, cum v-ati distrat acolo. Am sa aflu la intoarcere, im 27 august, atunci cand o parte o sa fiti plecati pe Cheile Nerei.
Drum bun si multa distractie! Sunteti pe maini bune vad Laura si Carmenus s-au implicat foarte mult in aceasta actiune si nu pot decat sa le multumesc pt efortul si rabdarea lor.

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #542 : Joi, 04 August 2011, 09:42 »
Dragii mei, haideti sa facem o mica recapitulare a lucrurilor absolut necesare de luat cu noi si a amanuntelor legate de drumul vostru, pentru a ajunge cu bine la Izvorul Muntelui (cu riscul de afi plictisitoare si de a ma repeta):
Iata ce voi lua eu cu mine, desi fiecare isi poate adapta lista celor necesare la propriile trebuinte:
-bocanci si/sau adidasi (exclus tenisi la urcat!);
-geaca impermeabila si contra vant (nu foarte groasa);
-un hanorac mai grosut;
-4 tricouri;
-4 perechi sosete;
-un pantalon comod pentru urcat (treining/bermude);
-un pantalon si un tricou pentru dormit;
-prosop, hartie igienica, pasta dinti, periuta, sapun, perie par, deodorant;
-sapca;
-ochelari soare;
-medicamente (fiecare stie ce are nevoie);
-lanterna (nu vom colinda noaptea, dar nu se stie niciodata);
-aparat foto;
-rucsac;
-orice altceva considerati necesar.

Nu uitati de mancarea pe care trebuie sa v-o luati pe munte sambata; traseul e de 7-8 ore si vom manca pranzul in padure. Sus la cabana Dochia gasim mancare, nu foarte diversificata si sofisticata, dar la preturi acceptabile, insa bautura e scumpa (o doza de bere era in luna iunie 6 lei).
Carmenus va veni cu provizii de mancare suplimentare (din partea casei!).

Jos la Izvorul Muntelui mancarea este de asemenea, acceptabila ca pret. Va dau orientativ cateva preturi, care erau  in luna iunie:omleta cu cascaval/sunca-5/7 lei; cabanos-6 lei; ciorba 7-10 lei; tochitura moldoveneasca-14 lei; pastrav- 9 lei/100 gr; carnuri la gratar, snitele 9-12 lei; cascaval pane-10 lei; garnituri 4-6 lei; desert (clatite, papanasi, inghetata, salata de fructe) 6-10 lei...
Si aici bauturile sunt scumpe, doar apa de izvor e direct de la sursa, gratis, proaspata si iti ingheata dintii in ea.

Pentru cei care veniti din Bucuresti si Slatina:
Dupa ce ati intrat in Piatra Neamt, aveti primul sens giratoriu, in care daca o faceti la stanga intrati direct in parcarea magazinului Lidl de unde puteti sa va mai faceti cumparaturi. Va recomand sa va opriti acolo pentru ca alt supermarket cu preturi bune, in drumul vostru nu mai gasiti, decat daca va abateti de la drumul principal. Magazine gasiti insa si in Bicaz...
Nu stiu cum stam cu indicatoarele in Piatra...E bine sa stiti ca majoritatea semafoarelor din intersectii au fost inlocuite de sensuri giratorii. Aveti de strabatut 5 giratorii (drum drept inainte), pana la iesirea din Piatra. La al patrulea sens giratoriu, trebuie sa aveti pe partea stanga un hotel inalt (Central) si magazinul Winmarkt Petrodava.

Dupa ce ati iesit din Piatra, aveti de mers cred ca vreo 26 de km pana in Bicaz.
Din Bicaz, drum drept (nu va abateti deloc de la soseaua principala), inca vreo 5 km pana veti ajunge intr-o intersectie unde o faceti la stanga spre Izvorul Muntelui (este indicator mare!). Veti merge pe un drum local asfaltat (o portiune cam de 1 km cu cratere imense, daca nu s-o fi reparat intre timp),  inca vreo 12 km, pana la poalele Ceahlaului, iar ultima cabana(cea mai mare locatie din zona) pe partea dreapta (scrie Cabana Izvorul Muntelui), cu o parcare mare vis-a-vis...este cabana noastra. Este foarte simplu de ajuns si ma indoiesc ca veti strabate sute de km si veti reusi sa ajungeti pana in Bicaz, iar de acolo va veti rataci... ???

Daca veti ajunge inaintea mea, mergeti la receptie, intrebati de proprietara- doamna Ouatu si spuneti ca veniti din partea mea (Laura Mihalache), pentru a primi camerele rezervate.

Oricum ne auzim la telefon si daca cineva considera ca e dificil de ajuns la Izvor, va astept in Piatra pentru a merge impreuna .  :)

Va doresc drum bun, sa ajungeti cu bine si sunt nerabdatoare sa va cunosc. Cu unii dintre voi am vorbit ore in sir la telefon si abia astept sa va intalnesc si sa va imbratisez. :) :-* Am eu o slabiciune pentru imbratisari :D :D

p.s. aveti grija, unghiile la picioare foarte bine taiate, mai ales daca nu aveti bocanci care sa va tina piciorul fix si ii permite sa alunece spre varf...Durerea de dupa e cumplita si unghia la mine si-a revenit dupa un an de zile...

-

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #543 : Joi, 04 August 2011, 10:00 »
iti multumim mult, Gigi si speram ca vor mai fi si alte ocazii sa ne vedem...Distractie frumoasa si tie si o zi de nastere de neuitat. Vom face  poze multe si frumoase si ti le vom trimite...

julia

• Vizitator
« Răspuns #544 : Joi, 04 August 2011, 13:32 »
pentru clanul traseistilor de pe ceahlau aduc si eu urarile mele de vreme buna, voie buna, inima buna, lumina buna, picioare bune, inspiratie si expiratie...
sa va intoarceti cu bine si cu desaga plina de povesti si poze. va astept

Offline Alina

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #545 : Joi, 04 August 2011, 13:51 »
salut, numarul meu de telefon este 0744795727 - Georgeta
eu voi pleca din Galati pe la ora 13.00, sper sa ajung la cabana pina la 18.00, am citit si prognoza, sansele de ploaie sunt reduse
va doresc drum bun

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #546 : Joi, 04 August 2011, 14:18 »
drum bun, distractie la maxim !

sa reveniti sanatosi, odihniti, cu poze si povesti !

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #547 : Joi, 04 August 2011, 15:55 »
multumim tare frumos tuturor celor ce ne-au urat de bine !
 eu chiar am nevoie sa-mi tina cineva pumnii pentru ca oasele mele batrane se ingrozesc de p`acu la gandul celor 7 ore de urcat :'(.  dar , sa nu dea dumnezeu cel sfant ca forty si mica sa-si uite cuvantul , ca jar or sa manance . chiar nu pot rata ocazia de a ma vedea cocotata in carca lor , asa cum au promis ca vor face in caz ca obosesc . faceti si voi un exercitiu de imaginatie ( cei care ma cunosc) si vizualizati cam cum vom arata : ele , cocosate de "putinele" mele kilograme si eu cu picioarele balanganind in incercarea de a nu-mi tarai adidasii prin colb , tinandu-ma strans de gatlicanurile lor . nu , asa ceva nu e de ratat ;D

gigi , sa ai o zi frumoasa si petrecacioasa si sa stii ca ne vom gandi cu drag la tine .

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #548 : Joi, 04 August 2011, 16:37 »
.... :D :D am vizualizat, janet si am ras de m-am prapadit :D...iti dai seama ce sincronizate in miscari tre sa fim eu si mica sa nu te rasturnam? :D si respiratia trebuie sa fie sincronizata :D...mica, ai grija fa repetitii pana maine...inspiri pe nas...expiri pe gura...ceva bicicleta pentru rezistenta...si niste abdomene pentru burta....Janet si-a pus gand rau cu noi ;) :D

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #549 : Joi, 04 August 2011, 16:42 »
multumim marcutza si julia...vom aduce cu noi crampeie de munte, de cer, de apus si de rasarit de soare...Doamne ajuta sa tina vremea cu noi! :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #550 : Joi, 04 August 2011, 18:23 »
Iti multumesc Janet! In lipsa mea vei fi decana de varsta acolo, sau pardon, cum se zice inteleapta grupului! Dupa cum topaiai la Pustnicu (apropo filmul cu tine, facut de Iulian cred ca a fost vazut si admirat deja de zeci de oameni) sunt convins ca o sa faci o surpriza si nu o sa poata lumea sa se tina de tine...

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #551 : Joi, 04 August 2011, 19:04 »
da, si eu zic ca se vaita a alint... cand noi o sa ajungem la Dochia, ea ne va astepta zambitoare dupa (deja) un pui de somn  :D

si nici n-ai citit povestea cu atentie, Jeane. jar mananca calul subred (ca sa nu zic martoaga :D) sa devina cal naravas, nu invers  :P

bagajele-s gata, io-s gata...ce sa mai asteptam dimineata?  :)

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #552 : Joi, 04 August 2011, 19:08 »
(apropo filmul cu tine, facut de Iulian cred ca a fost vazut si admirat deja de zeci de oameni) sunt convins ca o sa faci o surpriza si nu o sa poata lumea sa se tina de tine...

auch. ca-n filmul ala apar si eu, destul de mult, si cu niste miscari stranii, de care nici macar nu-mi amintesc. care zeci de oameni?! chiar n-as vrea sa fiu vazuta astfel, de catre oricine.

in alta ordine de idei, La multi ani Gigi, cu anticipatie. Schimbarea de prefix sa-ti fie inceputul unei etape de viata frumoasa si fericita.

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #553 : Joi, 04 August 2011, 19:36 »
apropo,...hainele pe care le luati pe munte, bagati-le in pungi de plastic inainte de a le pune in rucsac, daca ploua sa nu se ude... :)

Offline NeliTTT

• Full Member
  • Mesaje postate: 158
« Răspuns #554 : Joi, 04 August 2011, 20:07 »
auch. ca-n filmul ala apar si eu, destul de mult, si cu niste miscari stranii, de care nici macar nu-mi amintesc. care zeci de oameni?! chiar n-as vrea sa fiu vazuta astfel, de catre oricine.
eu, de exemplu, sunt una din cei "zeci de oameni" care te-au vazut in film, si te asigur ca poti sa fii mandra de tine. As fi vrut sa fiu in locul tau. Te putem invidia cu toatele de pe aici, asa de bine arati. Felicitari, reale.