Dragii mei, haideti sa facem o mica recapitulare a lucrurilor absolut necesare de luat cu noi si a amanuntelor legate de drumul vostru, pentru a ajunge cu bine la Izvorul Muntelui (cu riscul de afi plictisitoare si de a ma repeta):
Iata ce voi lua eu cu mine, desi fiecare isi poate adapta lista celor necesare la propriile trebuinte:
-bocanci si/sau adidasi (exclus tenisi la urcat!);
-geaca impermeabila si contra vant (nu foarte groasa);
-un hanorac mai grosut;
-4 tricouri;
-4 perechi sosete;
-un pantalon comod pentru urcat (treining/bermude);
-un pantalon si un tricou pentru dormit;
-prosop, hartie igienica, pasta dinti, periuta, sapun, perie par, deodorant;
-sapca;
-ochelari soare;
-medicamente (fiecare stie ce are nevoie);
-lanterna (nu vom colinda noaptea, dar nu se stie niciodata);
-aparat foto;
-rucsac;
-orice altceva considerati necesar.
Nu uitati de mancarea pe care trebuie sa v-o luati pe munte sambata; traseul e de 7-8 ore si vom manca pranzul in padure. Sus la cabana Dochia gasim mancare, nu foarte diversificata si sofisticata, dar la preturi acceptabile, insa bautura e scumpa (o doza de bere era in luna iunie 6 lei).
Carmenus va veni cu provizii de mancare suplimentare (din partea casei!).
Jos la Izvorul Muntelui mancarea este de asemenea, acceptabila ca pret. Va dau orientativ cateva preturi, care erau in luna iunie:omleta cu cascaval/sunca-5/7 lei; cabanos-6 lei; ciorba 7-10 lei; tochitura moldoveneasca-14 lei; pastrav- 9 lei/100 gr; carnuri la gratar, snitele 9-12 lei; cascaval pane-10 lei; garnituri 4-6 lei; desert (clatite, papanasi, inghetata, salata de fructe) 6-10 lei...
Si aici bauturile sunt scumpe, doar apa de izvor e direct de la sursa, gratis, proaspata si iti ingheata dintii in ea.
Pentru cei care veniti din Bucuresti si Slatina:
Dupa ce ati intrat in Piatra Neamt, aveti primul sens giratoriu, in care daca o faceti la stanga intrati direct in parcarea magazinului Lidl de unde puteti sa va mai faceti cumparaturi. Va recomand sa va opriti acolo pentru ca alt supermarket cu preturi bune, in drumul vostru nu mai gasiti, decat daca va abateti de la drumul principal. Magazine gasiti insa si in Bicaz...
Nu stiu cum stam cu indicatoarele in Piatra...E bine sa stiti ca majoritatea semafoarelor din intersectii au fost inlocuite de sensuri giratorii. Aveti de strabatut 5 giratorii (drum drept inainte), pana la iesirea din Piatra. La al patrulea sens giratoriu, trebuie sa aveti pe partea stanga un hotel inalt (Central) si magazinul Winmarkt Petrodava.
Dupa ce ati iesit din Piatra, aveti de mers cred ca vreo 26 de km pana in Bicaz.
Din Bicaz, drum drept (nu va abateti deloc de la soseaua principala), inca vreo 5 km pana veti ajunge intr-o intersectie unde o faceti la stanga spre Izvorul Muntelui (este indicator mare!). Veti merge pe un drum local asfaltat (o portiune cam de 1 km cu cratere imense, daca nu s-o fi reparat intre timp), inca vreo 12 km, pana la poalele Ceahlaului, iar ultima cabana(cea mai mare locatie din zona) pe partea dreapta (scrie Cabana Izvorul Muntelui), cu o parcare mare vis-a-vis...este cabana noastra. Este foarte simplu de ajuns si ma indoiesc ca veti strabate sute de km si veti reusi sa ajungeti pana in Bicaz, iar de acolo va veti rataci...

Daca veti ajunge inaintea mea, mergeti la receptie, intrebati de proprietara- doamna Ouatu si spuneti ca veniti din partea mea (Laura Mihalache), pentru a primi camerele rezervate.
Oricum ne auzim la telefon si daca cineva considera ca e dificil de ajuns la Izvor, va astept in Piatra pentru a merge impreuna .
Va doresc drum bun, sa ajungeti cu bine si sunt nerabdatoare sa va cunosc. Cu unii dintre voi am vorbit ore in sir la telefon si abia astept sa va intalnesc si sa va imbratisez.

Am eu o slabiciune pentru imbratisari

p.s. aveti grija, unghiile la picioare foarte bine taiate, mai ales daca nu aveti bocanci care sa va tina piciorul fix si ii permite sa alunece spre varf...Durerea de dupa e cumplita si unghia la mine si-a revenit dupa un an de zile...
-