Lasand gluma la o parte –sau razboiul – s-a gandit cineva ca foarte multe femei muncesc pentru ca nu au incotro, altfel? Daca sunt singure, daca nu au chiar pe nimeni, cum oare ar putea sa se intretina? Cine plateste facturile ?
Pe de alta parte, nu foarte multi sunt barbatii care castiga asa de mult incat sa permita sotiei, iubitei, prietenei, partenerei de viata sa stea acasa.
Eu nu muncesc pentru ca vreau ci pentru ca trebuie. Recunosc, mi-as fi dorit sa pot sa stau acasa, sa am grija de sot si de copii. Pentru ca, in mod sigur, mi-as fi gasit foarte multe alte ocupatii agreabile, in asa fel incat nici sa nu stau numai si numai in casa. Dar nu a fost sa fie asa, copiii nu au venit, lucrurile au luat cu totul si cu totul o alta intorsatura si nu am avut altceva de facut decat sa muncesc.
Probabil in aceeasi situatie se afla mii sau milioane de femei. Important este sa o faca si din placere. Ma uit in jurul meu, am 3.100 de colegi, 80% sunt femei, tinere, frumoase, bine imbracate, foarte ingrijite...toate au o facultate si sunt foarte bune in ceea ce fac (media de varsta 26 ani). .
Performante, uite, am zis cuvantul acela!
In acelasi timp, am observat ca au tot felul de alte hobby-uri, stiu si de bucatarie, curatenie, decoratiuni interioare, etc. etc. Dar de unde sa ia, bietele de ele, toti atatia barbati foarte bogati care sa le tina acasa? Dar nu numai bogati, ci si la fel de destepti ca si ele (sau poate chiar mai)?!