( cam ca la pantofi , draga mea , cam ca la pantofi... ) .
janeta draga mea ...sa stai si sa probezi toti pantofii dintr-un magazin(habitat) , poate reprezenta o placere de sine statatoare...dar sunt femei care intra in magazin si stiu exact ce pantofi li se potrivesc...ii probeaza si apoi ii ia acasa ... iar altele probeaza din intamplare o pereche si desi este surprinzator cat de bine li se potrivesc(norocul bata-l vina), ii tot probeaza si-i probeaza si-i probeaza , si nu se hotarasc niciodata sa-i ia acasa...intelegi ?
ei, cand se-ntampla sa fie o pereche aparent foarte potrivita si totusi domnita sa nu o puna degraba-n cos (sau purcelus

) si s-o faca a ei cu facturica, e musai ca ceva la perechea aceea ii starneste nemultumiri: fie o bate, totusi, pe undeva, putin dar constant si sacaitor, fie
n-are incredere in calitatea pielii, fie perechea se lasa prea des si usor probata...da' sigur exista in domnita un fond de "neconvingere" ca perechea aceea (care-i poate placea real si maxim) este cea care-i poate da confort si bucurie mergand prin viata. de-aia tot probeaza si probeaza, ca nici n-ar lasa-o, nici n-ar lua-o.

si-n ultima vreme, nush' de ce, pantofii insista cu tot dinadinsu' sa devina proprietatea vreunei doamne cu glezna fina, uite-asa, una, doua, fara destula proba si acomodare.