Autor Subiect: Razboiul sexelor  (Citit de 382474 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

optimus sum

• Vizitator
Re: Razboiul sexelor
« Răspuns #375 : Joi, 09 Iunie 2011, 23:55 »
Baniciu canta superb... ar trebui sa mai lasati comunicarea si problemele si sa lasati muzica sa va incante inima... mugur de fluier...

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #376 : Vineri, 10 Iunie 2011, 01:39 »

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590

Offline micaela

• Hero Member

optimus sum

• Vizitator

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #380 : Vineri, 10 Iunie 2011, 16:51 »
nu stiu exact ce e si ce nu e Zen. pentru mine e spiritualitate "talmes-balmes"  :D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #381 : Vineri, 10 Iunie 2011, 18:46 »
e 100% osho.

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #382 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 10:35 »
             A fost odata, in secolul vitezei si al internetului...
  O femeie deosebita, trecuta de prima tinerete, divortata, cu un copil, frumoasa, independenta, desteapta, vegetariana, care isi cauta cu disperare un barbat pe masura, pe un site matrimonial, fiind constienta ca timpul trece si singuratatea este din ce in ce mai grea...
  Si un barbat deosebit, trecut de prima tinerete, divortat, cu un copil, independentent, destept, carnivor, care isi cauta amuzat o femeie care sa-i redea ratiunea numarului doi, pe un site matrimonial, constient fiind ca timpul trece si singuratatea este din ce in ce mai grea...
  El si Ea. S-au intalnit, s-au descoperit, s-au bubuit, s-au impacat si s-au cunoscut, Ea misandra si capoasa, El misogin si capos, orgoliosi si inteligenti, pretentiosi si ciudati, frumosi si romantici...Incet, in timp, se indragostesc, se potrivesc, nu se potrivesc, se cearta, el vrea s-o schimbe, ea il trimite la dracu, el o iubeste si cedeaza si iar se cearta, ea vrea sa-l schimbe, el o trimite la dracu, ea il iubeste si-l iarta, el o iubeste si se schimba, se impaca, se adapteaza sau incearca disperati sa o faca, se iubesc si se vor impreuna, constata cu surprindere amandoi ca "eu" a devenit subit si imperativ "noi". El o cere de nevasta , o vrea femeia lui , ea refuza , nu e pregatita sa fie femeia cuiva...
  Problema: El si Ea. intre ei se afla fizic o tara departare. Ea are servici, copil, masina, casa, familia ei langa ea, prietene, etc...nu poate pleca spre el. El are servici, copil, casa, familia lui cu probleme cu tot langa el, prieteni, etc...Ea l-a cerut de barbat, el se bucura si se hotaraste ca e timpul sa faca ceva cu viata lui, e barbat nu ?, trebuie sa strabata tara dintre ei ca sa fie langa aleasa inimii, si o face...in fiecare luna, in fiecare saptamana , in fiecare zi ...e greu, costisitor, epuizant, dar la naiba o iubeste si este iubit, deci va da totul , va face totul, sa fie langa ea...Ea il anunta razand ca a glumit cand l-a cerut de barbat...El renunta la familie, la prieteni, la copil, isi face probleme la serviciu, dar se muta la Ea. E fericit, e fericita, sunt fericiti, El o cere iar de nevasta, Ea refuza ca nu este pregatita ...Doare...El pleaca inapoi acasa la el, se despart...El o iubeste, dar nu mai are ce oferi, a dat deja totul...Ea il iubeste dar ii reproseaza lui ca nu a facut nimic sa fie impreuna cu ea...El e orgolios si cazut la pamant , ea orgolioasa si inteapa ca un trandafir, dar constata ca-l iubeste totusi si-l vrea langa ea pe El...Nu stie ce sa faca , decat sa-i scrie un email , sa-i reproseze din nou cate in luna si in stele si-i da de inteles ca inca este disponibila...El vede ca Ea nu a inteles nimic din ce a insemnat pentru el relatia cu Ea. O ibeste , dar s-a saturat si pana la urma ... Ea ii scrie iar sms cu banalitati si cu usi deschise, dar El nu vrea sa mai intre...Ea il iubeste si-l vrea, el o iubeste dar nu o mai vrea, cel putin nu asa, si asteapta ceva de la ea...
Va intreb acum pe voi, dragele mele, ce asteapta El ? Ce ar trebui sa faca Ea pentru al determina pe El sa redevina  omul ei... cum se poate face din nou din "eu" , "noi" ?

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #383 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 13:31 »
optimus...la o prima citire...situatia e atat de complicata incat eu personal nu as avea puterea sa lupt...nu ai cum sa renunti la tot cum dupa nu ai cum sa pastrezi tot daca vrei sa fii cu cineva...adica unul sa pastreze tot si celalt sa nu aibe nimica ca sa nu fie nevoit sa renunte...la o anumita varsta sunt prea multe elemente in ecuatie si mai sufera si altii pe langa cei implicati si mai e si sanatatea si epuizarea...am vazut ca povestile de dragoste transpuse in real se duc pe apa sambetei!
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #384 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 13:38 »
si totusi...presupunand ca El e dispus sa renunte la tot si e de acord ca ea sa pastreze tot... se pune intrebarea in cazul dat ...
"ce asteapta El din partea ei? Ce ar trebui sa spuna sau sa faca Ea pentru al determina pe El sa redevina  omul ei.

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #385 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 14:35 »
optimus...orice varsta am avea...cred ca vorba ce o stiu din tinerete se aplica la orice tip de relatie...cand se rupe ceva..te impiedici mereu de nod...si cum nu cred ca exista vreo relatie in care sa nu se rupa din cand in cand ceva...ramane doar sa ne dramuim asteptarile...si oricum nu cred ia "a renunta la tot"...face parte din noi acel tot...il mai putem poate ajusta...nu stiu ce sa zic...eu nu as fi deacord ca celalalt sa renunte la TOT...pt ca eu nu pot si nici nu vreau sa fiu impovarata cu un asemenea sacrificiu...as avea senzatia ca trebuie sa fiu tot timpul "corespunzatoare" pentru ca acel om a renunta la tot pt mine...iar io sunt de fapt plina de bube in cap...si chiar daca nu e vorba de mine sau de tine nu cred in tipul asta de renuntari pt ca iubirea de sine presupune altceva...in nici un caz renuntarea la tot
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #386 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 14:42 »

ciufuta si capricioasa femeie...ai zice ca e cu fundul in doua luntre si nu prea stie ce vrea de la viata...asa la o prima citire cred ca se joaca cu el si nu-l merita...

Uite alta poveste, asemanatoare intrucatva cu a ta...

El si Ea...ii despart 400 de km...se intalnesc, se cunosc...le place sa vorbeasca mult... cate-n luna si in stele... si isi dau seama ca au foarte multe in comun, se potrivesc, se simt bine impreuna, se indragostesc (atractia dntre ei trece dincolo de latura erotica) ...dar, apar si cateva probleme...Ea nu mananca carne de 5 ani (mananca oua, lapte, peste...deci nu e vegetariana!), el nu intelege si incearca sa o schimbe, vrea sa o transforme in idealul lui de femeie (cu fusta, sutien cu push-up, clamite in par si unghii cu floricele), insa ea nu doreste ...este independenta si nonconformista si considera ca daca o iubeste, o va accepta asa cum este(fara accesorii stralucitoare si lipsite de valoare)...In ciuda faptului ca in multe privinte nu gandesc la fel, Ea considera ca fiecare poate sa respecte opinia celuilalt, fara ca asta sa-i afecteze in vreun fel... El nu stie ce sa faca...pleaca si revine...o iubeste si Ea il iubeste... se despart...amandoi sufera si ea face intotdeauna primul pas spre impacare...el e mult prea orgolios si prefera sa poarte o inima franta toata viata decat sa recunoasca ca greseste...El are un copil si Ea are un copil (amandoi baieti si aproape de aceeasi varsta). Lui ii este dor de copilul lui si Ea intelege lucrul asta...oricat ar incerca el sa-si ascunda aleanul, ea intuieste perfect starea lui si nu stie cum sa-l ajute. Il iubeste si suferinta lui e si a ei...Este nedrept...si ea are un baiat, si Ea isi da seama ca e o situatie nefericita pe care nu stie cum sa o gestioneze...ii este teama ca El nu va reusi sa gaseasca echilibrul intre cei doi copii si nu va putea fi obiectiv cu copilul ei... si de multe ori chiar asa se intampla...Cateodata ea e prinsa la mijloc, intre El si copilul ei si atunci toata armonia dispare...Il doreste langa ea, dar isi da seama ca el inca nu s-a impacat cu trecutul si nu-si accepta situatia actuala si atunci viitorul lor impreuna e destul de incert...

Ea nu mai crede in casatorie...poate fi femeia lui si in lipsa unei hartii...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #387 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 14:56 »
mie imi sare in ochi un lucru: ea il iubeste pe el; el o iubeste pe ea. si asta este esential. punct.
si e pacat a irosi o premisa atat de frumoasa.

situatia e complicata, e drept, dar nu e nici prima, nici ultima. cred ca trebuie sa se discute mult, sa se exorcizeze toate frustrarile, sa se renunte la orgolii si sa se incerce a gasi solutii ascultand glasul inimii nu tipatul egoului. Da, el a facut multe sacrificii, ceea ce inseamna ca o iubeste. dar si ea pare ca intelege ca lui ii e greu...ce mare lucru sa discute asta si sa caute solutii?
si de ce sa se schimbe unul pe altul? ce daca unul e vegetarian si unul carnivor? cat despre clamute si unghiute cu floricele, i-as spune lui, in caz ca nu stie, ca acelea sunt false "infrumusetari", ca multe frizeaza prostul gust. atributul frumusetii este simplitatea; astea o stiu bine frantuzoaicele. n-ai sa le vezi pe acelea impopotonate cu n-spe accesorii, de toate culorile si modelele. ea, insa, poate sa incerce sa mai poarte cate-o fustita, daca el isi doreste...ii va placea si ei, o asigur.  ;)

cat despre casatorie...nu inteleg de ce el si-o doreste atat...doar a avut niste experiente...iubirea nu tine de casatorie. poate ei ii e frica sa mai faca pasul asta. poate nu si-l mai doreste, dar asta nu are a face cu lipsa de iubire. de ce e ideea de casatorie o "buba" atat de mare?
ca ma si mir...de ce, acum, barbatii insista sa se casatoreasca, pe cand femeile ba...mai stiu caz  ::)
eu as pleda pentru calmare si bunavointa...ca aici e dragoste cu nabadai.  :D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #388 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 15:04 »
mai am o parere: el sa fie mai deschis la cmunicare, ea sa-i arate mai mult ca-l intelege si sa nu ai insiste numai pe nemultumirile ei. are si el destule si dureroase. cat despre mancat, imbracat etc...lasati-va libertate deplina; nu va mai faceti (si) alte stresuri, inutile...

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #389 : Sâmbătă, 11 Iunie 2011, 15:11 »
...fortuna, nu imi mai da apa la moara...ca mie si asa mi se pare greu ca de la o varsta sa poti sa fii cumva mai tolerant...la mine e invers cumva...adica eventual intr-o noua relatie mi-as pune atatea sperante si as avea atatea dorinte de indeplinit incat cred ca orice cuvand ar fi ca drobul de sare...adica cu toata iubirea cred ca la un moment dat as prefera linistea...hiar si de cea data de singuratatea fara un partener....